Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

paniprzyroda 23:28, 04 lip 2015

Miło było Cię poznać, dużo fajnych zdjęć zrobiłaś. Troszkę u Ciebie pobuszowałam Rabaty nieźle upchane, a zakupy ostatnie dlaczego na poprawę humoru? Lawenda pięknie kwitnie, szałwia również Róże wypasione, Celebration Time i Minerwa bardzo mi się podobają, kupowałaś na miejscu czy przez net?
Kasik 09:08, 05 lip 2015

Gosia- zakupy super Idziesz na maxa Różyczki bedą zachwycać no i trawki bez nich ogród jest ubogi. Pomyśl jeszcze o rozplenicach- oczywiście jeśli ich nie masz jeszcze
One są bardzo urokliwe.

Co do zakupów- ja już w "przetrwalniku " zgromadziłam wszystko- powiedziałabym więcej niż wszystko , ale dziękuję Ci bardzo, że pomyślałaś o przywiezieniu czegoś do Pęchcina.

Pięknie u Ciebie i namawiam na tarasowe- mogę Ci polecić odmianę surfinii, która jest nie do zdarcia, pachnie i zachwyca.

Do spotkania.
Ewkakonewka 21:57, 05 lip 2015

Gosia dziękuję jeszcze raz, wszystko rośnie mimo posadzenia w upał i mojej nieobecności Jaka była moja radość, jak dzisiaj wróciłam, a roślinki dzielnie się trzymają Buziak wielki
malgorzata_s... 22:03, 05 lip 2015

Szałwiowo czosnkowy widok cudny U mnie takie upały że wszystko pada, jak to robisz że u Ciebie nie? Buziaki
Gocha 09:24, 06 lip 2015

Kuba napisał(a)
Witaj Gosiu
Od widoku Twoich zakupów i mi się humor poprawił, bo lubię to uczucie jak coś ładnego trafię, a jeszcze w takiej ilości
Twoja szałwia powaliła mnie na kolana- jest cudna, mogę tylko wyobrazić sobie ten zapach
pozdrawiam

Ewo zakupy to jest to co lubię oczywiście w granicach rozsądku i gdy mam za co kupić. Ale teraz mam jak zwykle problem z posadzeniem. Muszę poszukać miejsce pod róże. Kupić więcej krzaków musiałam za jednym zamachem bo ta szkółka to 40 km ode mnie więc tak po jeden krzaczek nie będę jeżdzić. Co do szałwii to z daleka nie czuć jej zapachu a specjalnie nie podchodzę blisko do niej bo wokół pełno pszczół. A ta szałwia to mnie się też bardzo podoba i tym razem na wiosnę będę ją rozsadzać żeby mieć więcej roślin.Pozdrawiam
Gocha 09:27, 06 lip 2015

Ewa777 napisał(a)
Szałwia i lawenda cudne A zakupy mnie zaskoczyły ilością Super

Ewo szałwia i lawenda mają bardzo ładny kolor taki mocny, intensywny i długo kwitną. A co do ilości zakupów to te Miscanty ML żadko u nas można dostać a że i rośliny dorodne to kupiłam aż 5 szt. Róże też nie opłacało mi się kupować mniej bo to dosyć daleko ode mnie i jakbym miała zaraz jechać po kolejne krzaczki to nie opłacałoby mi się. Buziaki
Gocha 09:32, 06 lip 2015

BusyBee napisał(a)

Ależ lawendowo- szałwiowo u Ciebie śliczne fotki
...i piękne zakupy Gosiu - wprost niespożytą masz ogrodową energię!!! już wiesz gdzie chcesz te róże posadzić?

Kasiu niestety nie bardzo wiem gdzie posadzę te róże. Tzn. wczoraj posadziłam Pomponelle i Minervę - wyrzuciłam niestety łubin który tak lubię ale ten był brzydki- miał wielgachne krzaki dużo zielonego a prawie nie kwitł. Muszę kupić nasiona jakiegoś bardziej szlachetnego łubinu i posiać to będę miała sadzonki na przyszły rok. Co do miejsca na następne róże to myślałam że usunę teraz te stare odmiany róż które łapią choroby ale troche mi szkoda bo narazie mają sporo pąków kwiatowych. Muszę szukać innego lokum. Buziaki
Gocha 09:46, 06 lip 2015

anka_ napisał(a)
Gosiu zakupy wspaniałe.
Jak patrzę na twoje fotki to aż czuję zapach lawendy. Ja siałam w tym roku, ale na razie to mikruski. Szałwia też robi ogromne wrażenie.

Aniu lawenda faktycznie pachnie ale jak się nią trochę porusza. A ja kupowałam sadzonki w tamtym roku w lipcu i jak patrzę na nie to wydaje mi się że rozrosły się około 4 krotnie. Szałwia ta szafirowa to kwitnie cały czas- bardzo długo utrzymują się kwiaty, bo ta ciemnogranatowa czy wręcz fioletowa już przekwita- muszę ją ściąć to będzie jeszcze raz kwitła. Pozdrawiam
Gocha 09:49, 06 lip 2015

Marga napisał(a)
Jestem zauroczona Twoją lawendą i teraz już nie mogą się doczekać kiedy zacznę sadzić swoją (rabata prawie przygotowana)
Muszę wpaść do Ciebie na kurs fotografowania. Widziałam u Vivy zdjęcia przez Ciebie zrobione. Prawdziwe mistrzostwo!

Marga jak obiekt na zdjęciach ładny albo wręcz piękny to i zdjęcia muszą wyjść ładne- żadna to moja zasługa. Koniecznie posadź lawendę bo jest piękna. A do siebie zapraszam zawsze jak tylko będę w domu. Pozdrawiam
Gocha 09:51, 06 lip 2015

Betka napisał(a)
Gosiu zakupy superaśne i jak sporo !!! No to teraz czekam na relacje jak i gdzie będą rosły !
Ogród piękniej z każdą chwilą
Pozdrawiam

Beatko kupić to jest łatwo ale gorzej z posadzeniem - po prostu nie wiem gdzie i ostatnio w te upały nie bardzo mam siłę na cokolwiek a najmniej na prace w ogrodzie. Ledwo wyjdę późnym wieczorem albo raniutko i podlewam ogród żeby całkiem nie padł. Buziaki