Piękne tulipanki, zresztą wszystkie, ale ten kolor taki niespotykany. Ostro popracowałaś wczoraj, fajne nasadzenia, bodziszki dobrze rosną, są niekłopotliwe. Ja też wczoraj w końcu spędziłam dzień w ogrodzie, bo pogoda się poprawiła.
Zakwitły pierwsze tulipanki Exotic Emperor uwielbiam je ,kwitną niezawodnie 3 sezon, nie wyginęły tylko się wręcz rozmnożyły najlepsza odmiana , polecam
Piękne kwiatuchy. Wiosna, nawet słoneczko chyba masz (???). U nas niedziela pochmurna i wietrzna, tylko siedzieć w domu.
Dobrze, że wczoraj było nieźle, to mogłam popracować w ogrdozie.
Twoje skrzynie rewelacyjne.
Baptysja jest przepiękna, ma cudny kolor. Ja dwa razy próbowałam ją hodować, kupiłam w doniczce, ale mi nie przezimowała. Potem znów kupiłam, schowałam na zimę, na wiosnę wyrosła, ale jakoś nie zadomowiła się u mnie niestety. Twoje łany są zachwycające.
Pięknie wszystko kwitnie, wiosna w pełni. Widzę, że poszerzasz areały, fajnie. Ja niestety mogę ewentualnie zmieniać.
Widziałam ostatnio w szkółce taką "donicę" z roślinkami za ok. 130 zł. Bardzo mi się podoba.
WOW! Pięknie, cudne tulipanki!
Ja dziś odpoczywam, pracowałam wczoraj, pogoda była sprzyjająca. Dziś wieje, pokrapuje od czasu do czasu i zdecydowanie chłodniej. Szczerze mówiąc, to zapaliliśmy w kominku i teraz jest przyjemnie.
Proszę o poradę co za szkodnik niszczy mi 3 sosny rosną koło siebie wyglądają jak brudne zasypane piaskiem czarne łodygi miejsca
maja takiego chyba szkodnika bo terakota koło nich czarna i mnóstwo owadów się kręci i leci jakby z sosny ?
Czym to opryskać?
Moje lotosy choc wczesniej topione to sa na takim samym etapie jak Twoje albo jeszcze mniejsze do tego z 10 nasion udało mi się osiągnąć ledwie dwie roślinki i też im sukcesu nie wróżę, Twoje mocniejsze niż moje