Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rajski ogród Ani 18:40, 19 lis 2012

Do góry
Przy okazji szukania fotek kocimiętki wpadły mi w oko te, też w tym kolorze
łąkowe...

rozwar...

ostróżki...lawenda...i?...zapomniałam
edyt. dziękuję Bożenko ...i żeniszek

przetacznik...

dzwonek karpacki...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:34, 19 lis 2012

Do góry
ponieważ za Tobą trudno nadążyć...nie mam wyrzutów sumienia
Gratuluję kolejnej drugiej setki !

Ogród Jadzi 18:27, 19 lis 2012

Do góry
Witam wszystkich bardzo cieplutko w chlodne dni

Oglądałam wasze przepiekne ogrody, rozmaite kompozycje i rożny kwiatostan , pomyslalam ze ja również pokaże wam moj ogród który przechodzi reaktywacje, postaram sie pokazac co zrobilismy wraz z moja córką i co bedziemy dajej robic, bo dużo jeszcze przed nami a zima tuż tuż...

Rajski ogród Ani 18:23, 19 lis 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Cudne te wrzosy!!
Karolinko dziękuję dla ciebie

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:22, 19 lis 2012

Do góry
Dubelek -trudno.

Dopiero tu patrzyłam i jeszcze nie było 200 strony , teraz patrzę a tu już 202.GRATULACJE.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:19, 19 lis 2012

Do góry
Dopiero tu patrzyłam i jeszcze nie było 200 strony , teraz patrzę a tu już 202.GRATULACJE.

Rajski ogród Ani 18:19, 19 lis 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Aniu, a miechunka nie rozłazi Ci się za bardzo? Jej kłącza są wszędobylskie
U mnie na działkach jest sporo dzikich kotów, czy jak posieję kocimiętkę nie będą się złaziły? Za kotami nie przepadam
Basiu miechunka faktycznie się rozłazi, ale ja ją eksmitowałam z ogródka kwiatowego, posadziłam koło garaży przy starym pniu i tam może sobie się rozłazić, jak wyjdzie w miejscu niepożądanym to ją po prostu wyrywam
Rośnie sobie tam w towarzystwie rozchodników różnej maści

Postawić trawkę nad i... 18:14, 19 lis 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Już trzymam kciuki

...dziękuję Irenko...niestety, nie jest zbyt różowo...o nartach mogę zapomniec, i o rowerze, bieganiu, skakaniu, klękaniu i innych nadzwyczajnych czynnościach..o ogrodowych nie wspomnę... mimo to wciąż będę śnic o sadzeniu żurawek i bukszpanów...
Rajski ogród Ani 18:11, 19 lis 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających w tę słoneczną niedzielę

Witam!
Aniu, czy to jest red baron?
Pytam, bo w Pęchcinie kupiłam i mam go u siebie pierwszy rok, ostatnio jak coś wyrzucałam do kompostownika to zerknęłam, że jakoś właśnie dziwnie wygląda, jakby zasychał - czy to normalne? Wiem od Monte, ze ona u siebie w Ol lekko obsypuje na zimę, ale co wiosna - przycinać przy ziemi?

Również pozdrawiam niedzielnie
Ewelinko tak to trawa Red Baron, mam ją drugi rok, o tej porze mogą już tracić kolor niektóre liście, to zależy w jakiej kondycji była po lecie Ja swoją w ub. roku na zimę zadołowałam razem z donicą, donicę włożyłam do worka foliowego i zakopałam, na wierzch narzuciłam liści klonowych. Wiosną wykopałam i pozostawiłam w donicy, zeschłe liście wycięłam, latem zasilałam tak jak inne rośliny ozdobne. W rym roku też będę przechowywała razem z donicą w ziemi, dopiero na wiosnę posadzę ją na miejsce stałe zauważ, że na mojej też są suche listki, przed zadołowaniem wytnę je, a pozostałe trochę skrócę.

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, jak znajdę teraz chwilę to te suche też obetnę, a jak się zrobi chłodniej to zasypię liśćmi i kompostem i zobaczymy co z tego wyjdzie na wiosnę
Pozdrawiam
Rajski ogród Ani 18:09, 19 lis 2012

Do góry
grembosia napisał(a)
Piękne jesienne klimaty, a mówią, że jesień smutna i nudna...

marzena napisał(a)
bardzo sympatyczny jesienny klimat u Ciebie
kolory wciąż są !

eliza3 napisał(a)
Witam przy poniedziałku i muszę przyznać, że do zimy u Ciebie daleko. Kwiatki mają się jeszcze całkiem dobrze, róże trzymają fason, szałwia nadal ładna. Pozdrawiam
grembosiu Elu Marzenko fajnie, że są jeszcze kolory i można cieszyć nimi oczy, utrwalać bo szaroburego będzie jeszcze pod dostatkiem i trzeba zatrzymać przeciwwagę

Moja największa pasja - ogród 18:07, 19 lis 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)
a co myślicie o tym horrorze, gruz już wywieziony, jest pusto, ale trzeba będzie cały teren równać i nawieźć ziemi, bo na razie to góry i doliny mam przed domem, myślałam wstępnie o 5 lub sześciu wiśniach umbra pod płotem, moze zrobić rabatę z nimi a co na środek????

I co M na wywożenie gruzu?
Masz zdjęcie jak to wygląda po "oczyszczeniu"
Pozdrawiam
Mój zielony świat 18:07, 19 lis 2012

Do góry
to nasz wypróbowany i skuteczny sposób na wyłowienie rybek z oczka
Do akcji potrzebna jest:
noc, latarka, wiadro i podbierak

ostatni z 5 trafia do kumpli

karasie zimę spędzają w akwarium w piwnicy

brygada w kąplecie

Rajski ogród Ani 18:05, 19 lis 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Aniu prawie wszyscy pokazują przymrozki, sadź, a u nas jeszcze cieplutko pozdrawiam
Aniu i bardzo się z tego cieszę, bo mogłam nadgonić prace ogrodowe
ale już pod koniec tygodnia przewidywane jest znaczne ochłodzenie

lipcowa różyczka dla ciebie
Mój kawałek raju II 18:02, 19 lis 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Dobranoc

CUDO!!!
Czy już wszystkie nasionka rozdysponowałaś (bo to o te ostatnio pytały dziewczyny?), bo jak jeszcze zostały to chętnie sprawdzę czy na mojej glinie będą rosły
Pozdrawiam
Rajski ogród Ani 18:01, 19 lis 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Widzę, że koleżanki umawiają się co do wymiany roślin. Tą niską kocimiętkę też mam. To chyba najzwyklejsza kocimiętka na świecie, ale wiem że są odmianowe. Nazywa się ona Kocimiętka fassena. Jest wysoka, ma ładniejsze kwiaty i taką chyba Aniu szukamy. Ma ładny niebieski kolor, a ja kocham niebieski kolor w ogrodzie.
Bożenko sprawdziłam w necie, właśnie o taką mi chodzi -Kocimiętka 'Walker's Low' Nepeta fassena,

http://albamar.pl/pl/byliny/26-kocimietka-walker-s-low-nepeta-fassena.html

Chcę taką żeby była wysoka, obficie kwitła i miała dość sztywne pędy mam niską, którą wiosną przywiozłam od państwa Szmitów razem z siewkami werbeny patagońskie, tylko werbeny było malutko, zawiniło podobieństwo listków
to moja z Pęchcina

te wysokie to werbeny, niska kwitnąca kocimiętka, urosła na ok 30 cm

Rozpoznawanie bylin 17:59, 19 lis 2012

Do góry
Witam znalazłem takie rośliny i nie wiem co to jest, tylko nie wiem czy na dobry temat tafiłem
Mój zielony świat 17:57, 19 lis 2012

Do góry
zgadnijcie co to za swiatełko?
Mój zielony świat 17:57, 19 lis 2012

Do góry
zgadnijcie co to za swiatełko?
Rododendronowy ogród II. 17:48, 19 lis 2012

Do góry
mira napisał(a)
Bogdzia ale masz rewelacyjne karmniki - do tej pory sie śmieję

Ania mi też kompost nie wychodzi - trzeba wodą w upały lać - no i tyle i jeszcze pogrzebać coby powietrze i jeszcze i jeszcze i wyjdzie

pozdrawiam

Mirus pewnie kot w karmniku tak Cię rozbawił? Prawde mówiąc to u mnie najważniejszym karmnikiem jest pieniek. Na niego sypię ziarno a obok stoi donica z gałęziami (krzakami) Wszystko stoi obok kuchennego okna i mogę z ciepłego mieszkania robic zdjęcia.. Ptaki jak przylecą to często siadaja na tym krzaku i wtedy mam najlepsze zdjęcia.Wygląda to tak:

Rajski ogród Ani 17:45, 19 lis 2012

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających w tę słoneczną niedzielę

Witam!
Aniu, czy to jest red baron?
Pytam, bo w Pęchcinie kupiłam i mam go u siebie pierwszy rok, ostatnio jak coś wyrzucałam do kompostownika to zerknęłam, że jakoś właśnie dziwnie wygląda, jakby zasychał - czy to normalne? Wiem od Monte, ze ona u siebie w Ol lekko obsypuje na zimę, ale co wiosna - przycinać przy ziemi?

Również pozdrawiam niedzielnie
Ewelinko tak to trawa Red Baron, mam ją drugi rok, o tej porze mogą już tracić kolor niektóre liście, to zależy w jakiej kondycji była po lecie Ja swoją w ub. roku na zimę zadołowałam razem z donicą, donicę włożyłam do worka foliowego i zakopałam, na wierzch narzuciłam liści klonowych. Wiosną wykopałam i pozostawiłam w donicy, zeschłe liście wycięłam, latem zasilałam tak jak inne rośliny ozdobne. W rym roku też będę przechowywała razem z donicą w ziemi, dopiero na wiosnę posadzę ją na miejsce stałe zauważ, że na mojej też są suche listki, przed zadołowaniem wytnę je, a pozostałe trochę skrócę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies