Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:19, 15 wrz 2014

Do góry
Bogda napisał(a)
Anet, jak to robisz, że Twoje vertigo w donicach są takie wielkie?moja, mimo podlewania i nawożenia, się jakoś na boki porozkładała i jakby w ogóle nie rosła

nic nie robię siedzę i patrzę...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:18, 15 wrz 2014

Do góry
butterfly napisał(a)
A mnie sie wydaje że nicienie mi zadziałały, bo targałam je mocno i trzymały się (jak odkryłam opuchlaki to 2 palcami wyciagałam...), znaczy że korzonki odbudowały.
Niestety następne pokolenie grasuje i znów je znalazłam w tych samych żurawkach (albo nicienie nie wytępily wszystkich...).
Szkoda mi kasy na nicienie i wrotycz pójdzie na rabaty.

moje żurawki też po wytłuczeniu ręcznie złapały korzenie i pięknie siedzą, Niestety znalazłam też żywe larwy i i mago, a wygryzione liście na hortensjach!!! świadczą o nowych dorosłych osobnikach... Nie mówię, że nicienie są nieskuteczne. Przecież wszędzie jest napisane, że walka z opuchlakami jest dłuuuga
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:13, 15 wrz 2014

Do góry
aajja napisał(a)
Proszę jeżeli będziesz miała czas zajrzyj do tematu projektowanie ogrodów bo dałam zdjęcie rabaty którą chcemy robić a Twoje rady będą dla mnie cenne

podaj linka bo nie mogę znaleźć
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:11, 15 wrz 2014

Do góry
Bożenko piękne zdjęcia
Kałuża jest fenomenalna!!!!
Ogródek Iwony 07:10, 15 wrz 2014

Do góry
Iwonko muszę napisać, że rabata okołotarasowa wygląda cudnie!!! A taras jst od strony drogi, że piszesz o drzewach przed płotem? Jeśli tak to ja bym przed płotem drzewko posadziła. Cóż z tego, że inni nie sadzą, bądź prekursorem!
Naprawdę należą się Wam wielkie brawa za wykonaną pracę, lubię takich ludzi, którzy zamiast narzekać pracują buziak na nowy tydzień!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:04, 15 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

szałwia będzie fajnie grała z zielenią róż, mam na przedpłociu i powiem że bardzo mi się podoba jej kolor

Też tak myślę tylko coś muszę wysadzić aby zmieścic szałwię
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:32, 14 wrz 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
I ja dziękuję- za mozliwość podziwiania Twojego ogrodu ( a jest co podziwiać) za gościnę ( a gościna pierwsza klasa jak na wywczasach ) i za Twoje towarzystwo ( a towarzystwo Twoje jest przednie )

Anita zobacz a ona jęczy , że tam jakieś byle jakie habazie ma...
U BusyBee w ogródku... 21:28, 14 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a według mnie ta linia która jest teraz jest idealna, delikatna i naturalna...

I żurawki po obu stronach.... chmmmm- mocno symetrycznie będzie.....
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:01, 14 wrz 2014

Do góry
świetne spotkanie!!! Ania ja też uważam , że tylko krowa zdania nie zmienia
U BusyBee w ogródku... 20:46, 14 wrz 2014

Do góry
a według mnie ta linia która jest teraz jest idealna, delikatna i naturalna...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:35, 14 wrz 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Kondzio bo jest misz masz, same liście, same zielone, wszytskie w tym samycm rozmiarze. Będą róże, bedą buki purpurowe, lawenda i mnóstwo traw. Czy do bladowrożowy, pink i purpurowych roż będzie pasować ciemnogranatowa szałwia? Bo mi nie pasuje wśród bukszpanów? Muszę rabatę pod ambrowcami zmienić i zastanwiam się czy bedzie szaławia pasowa? Ale chyba tak?

szałwia będzie fajnie grała z zielenią róż, mam na przedpłociu i powiem że bardzo mi się podoba jej kolor
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:11, 14 wrz 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Twój eM to jest chyba nie z tego świata

Ja swojemu uzmysłowiłam, że setkę dopiero widać.....mogę Cię poprosić u mnie o Twoją namiastkę tulipanowego porażenia ...na razie to jestem do odstrzału, ale się wybroniłam

żeby nie było, to mój M gadał, ale stwierdził, że nic sobie z tego gadania nie robię i stwierdził, że to jego gadanie to jak walka z wiatrakami i przestał

a wracając do sposobu sadzenia. u mnie jest luźna ziemia więc sadzarką łatwiej się sadzi (no poza tym obszarem pod brzozami), Marzenka ma glinę i u niej łatwiej wykopać dołek.

Marzenka ma rację jak nawet coś nie wyjdzie to wiosną cieszy po zimowej posusze jak milion dolarów
Pamiętam jak mi na pomarańczowej rabacie wyrosły purpurowe tulipanki, na początku się wściekłam, a potem chodziłam i cmokałam bo fajny to był zestaw
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:54, 14 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ana, ani razu, słyszałam tylko co mnie czeka w związku a tym..
Mam na myśli Ogrodowisko, nie ogród, ogród robię dla siebie, nie dla innych. Ogrodowisko jest dla Ogrodników. To ogrodowisko ma zmienaić świat na lepsze, a stało się to pośrednio jednak przy pomocy ogrodu

nie chodziło o Ogrodowisko... o całokształt bo przecież nie Ogrodowisko sprawiło że ktoś docenił Twoją wieloletnią pracę...
Nie jestem typowa... i cieszę się jak komuś 'coś wychodzi'
U BusyBee w ogródku... 10:50, 14 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Widziałam rok temu te żurawki o których mówi Waldek u nas w szkółce, liście wyglądały ciekawie, kwiatów nie widziałam... pamiętam natomiast że Pan 'ogrodniczy' mówił że one są potężne i potrzebują wiele miejsca.
Co do rad Waldka jak dla mnie są bezcenne i bardzo lubię czytać to co piszę, szkoda, że nie ma wątku, ale szanuje jego wybór

Ja z jedną mogłabym gdzieś posadzić, żeby mieć porównanie i ciekawy okaz ot taki mały krzaczek
U BusyBee w ogródku... 10:28, 14 wrz 2014

Do góry
Widziałam rok temu te żurawki o których mówi Waldek u nas w szkółce, liście wyglądały ciekawie, kwiatów nie widziałam... pamiętam natomiast że Pan 'ogrodniczy' mówił że one są potężne i potrzebują wiele miejsca.
Co do rad Waldka jak dla mnie są bezcenne i bardzo lubię czytać to co piszę, szkoda, że nie ma wątku, ale szanuje jego wybór
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:21, 14 wrz 2014

Do góry
no co ja Ci mogę powiedzieć jak dla mnie sadzenie cebul jest czysto intuicyjne... ja używam sadzarki do cebul... czyli robie dołek sadzarką, cebulka i myk ziemia z sadzarki, potem kolejny dołek tuż obok i tak dalej i tak dalej
Czosnków nie lubię sadzić bo dołki muszą być głębsze i trzeba kopać co pomiędzy moimi roślinami jest hmmm trudne , mimo to je sadzę ... Krokusy, szafirki sadze po 2-3 cebulki do jednego dołka. Czasami sadzę też tak jakby piętrowo czyli głębiej tulipany a nad nimi krokusy, szafirki lub iryski. Najpierw zakwitaja te posadzone jako ostatnie a jak przekwitną zaczynają tulipany. Ale ja przy moim areale muszę kombinować i wykorzystać każdy centymetr. Ty nie musisz możesz szaleć...
Marzy mi się większy ogród, gdzie nie musiałabym się ograniczać i prawdziwe francusko-angielskie rabaty
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:05, 14 wrz 2014

Do góry
A mnie ciekawi ile razy słyszałaś "to sie nie uda"?

zapewne wiele... Ale byłaś/ jesteś szalona i się. "udało"
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:36, 14 wrz 2014

Do góry
waldek727 napisał(a)
Danusiu.
Czy mogę do Ciebie wpaść w środę z transparentem?

CI, KTÓRZY SĄ WYSTARCZAJĄCO SZALENI, BY MYŚLEĆ, ŻE SĄ W STANIE ZMIENIĆ ŚWIAT, SĄ TYMI, KTÓRZY GO ZMIENIAJĄ".

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:16, 13 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
mój eM w tym roku stwierdził, że potrzebujemy innych cebulowych np narcyzów i hiacyntów...

Twój eM to jest chyba nie z tego świata

Ja swojemu uzmysłowiłam, że setkę dopiero widać.....mogę Cię poprosić u mnie o Twoją namiastkę tulipanowego porażenia ...na razie to jestem do odstrzału, ale się wybroniłam
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:07, 13 wrz 2014

Do góry
mój eM w tym roku stwierdził, że potrzebujemy innych cebulowych np narcyzów i hiacyntów...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies