Ha, dziękuję bardzo.
Mam jednak małe wątpliwości nadal, przy najmniej jeśli chodzi o 1 i 2.
1. Dodatkowe zdjęcia poniżej. Ma bardzo, bardzo krótkie igły. Will's, z tego co popatrzyłem na zdjęcia z Twojego linku, ma je dużo dłuższe...
2. Tu akurat zapodane zdjęcia w miarę się pokrywają z moim podopiecznym, ale zdziwił nie trochę opis na stronie ZSP, mówiący o tym, że to wolno rosnące drzewko o docelowej wysokości 1 m.... Moje sięga mi do pasa a to ok. 1 m... Mam nadzieję, że jednak trochę dorośnie
Oj widzę że zmroziło już kany u Ciebie, ja nie zdążyłam rano zobaczyć co u mnie już będzie do wyrzucenia, ale tem. -2 w nocy była, więc pewnie jutro będę wyrzucać już roślinki i wykopywać bielunie
Na dzisiaj mam zagadkę. Dostałam takie cuda, kto wie co to jest?
Moniczko nie mam pojęcia co to takiego !!!!!!! Ale wygląda uroczo ciekawe jak smakuje???
Dla mnie to mółby być winogron, pomidor, mini dynia, agrest, hmmm ciekawe co to takiego
Ale zagadka
Pueblo ma chyba kolor kremowy,nie jest czysto biały,ale to nic dokładnie nie wiadomo,te obrazki często mylą,muszę jeszcze gdzieś sprawdzić..Aniu,narcyzki mają już kiełki.Na opakowaniu piszą,że wkopać jesienią....i co mam teraz zrobić?????Brak okularów w sklepie{wyszłam na spacer} i niedoczytanie w domu....przecież to narcyzy...do głowy mi nie przyszło,że doniczkowe...a wystarczyło tylko dokładnie spojrzeć na etykietkę...niespodziewanie będą kwitły zimą.Fajnie.
Co to za odmiana róży?
A co do muru, to powiem Ci, że odkąd zobaczyłam Twoje murki kombinator mi się włączył... gdzie by tu je upchać u mnie...? Mam całą zimę na przemyślenia...
Ewa ją rozpoznała, to Eden Rose. Pomyśl nad murkami, można je ciekawie zaaranżować. Moje są 'łatane', co kilka lat ciąg dalszy. Może Cię zainspiruję.
ale cudnie
ta uchylona furtka zachęca do spaceru po Twoim ogrodzie
Witam mgliście, rano się zdziwiłem, mgła ale bez szronu. Ciekawe czy kwiatki zmroziło.
Marto, mówiłem o tej brzozie z 4 zdjęcia.
Judaszowiec chiński
miskant cukrowy z kaliną
widok na skalniak przez warzywnik
widok na brzozę
chińska brzoza
dąb czerwony
znów miskant cukrowy z kaliną
Karolinko,teraz rosną tam niskie cisy - ziemie dobrze przekopałam,dałam "pysznej"z wora i rosną ładnie - podlewam.Problem w tym ,że ja osłonę chcę już .Wiosną kupię wyższe szmaragdy i posadzę
A to Wiąz dla Ani
Wygląd juz jesienny - ale wiosna należeć będzie do niego
W kole posadziłam białe tulipany ,trochę żółtych i wokół czosnki
jestem pewna,ze wiosna bedzie nalezec do niego....
....a jesien do NAS Lenus .....
sciskam i tuliskam mocniusio!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!