Witaj Marta miło mi, że się podoba ja tam odpoczywam, chociaż ostatnio ciężko pracujemy i walczymy z chwastami mur faktycznie wyszedł fajnie, obecnie w jednej części jest już drewutnia, chociaż nie skończona jeszcze, ale pomału ogarniamy ) Pozdrawiam!
Warto poświęcić grujecznikowi trochę czasu w naszym Ogrodowisku. To niesamowite drzewo.
Jego wszystkich zalet miałam okazję doświadczyć podczas wizyty jesiennej w Holandii i Niemiec.
To niesamowite. Gdy stanęliśmy pod grujecznikiem, przekonałam się, że prawda jest, że opadłe liście wydzielają zapach... waty cukrowej, jakbym stała gdzieś pod cukiernią
Do tej pory ilość liści była po prostu zbyt mała, bo tego nie czułam. To drzewo sadzę w prawie każdym ogrodzie.
Latem liście są zielone, ale pięknie prześwieca przez nie słońce
i jeszcze raz bambusy ) fajne miejsce do wypoczynku
a tu .... bukszpanowe bonsai wspaniałe!
A ja sadziłam ,że bukszpanowe sa tylko bryły.
Człowiek się całe życie uczy i głupi umiera
Witaj Renata padłam jak zobaczyłam te bukszpany było ich znacznie więcej w tej hali poza tym widziałam wiele innych bukszpanów rosnących przy drogach, ulicach, domach, hotelach itd. Zachwycające szkoda, że nie mam zdjęć ale to nic, kiedyś nadrobię
Pozdrawiam
Dzisiaj kilka zdjęć, potem mnie deszcz z małym gradem z ogrodu wygonił,żeby nie ten wiatr, to było dość fajnie na pracę w ogrodzie, nawet słońce świeciło kukliki powtarzają kwitnienie pięknotka ma owocki jedna z jarzmianek jeszcze ładnie kwitnie klon ginnala w słońcu róża po deszczu
Teraz Wam pokażę to co obiecałam wcześniej, kilka zdjęć z moimi pracami, to tym zajmowałam się wcześniej, zrobiłam Małej całą wyprawkę, ale nie mam wiecej zdjęć.
Dianko ja się jej wcale nie dziwię ...jak już wejdę przez nieuwagę w pajęczynę to taki taniec odstawiam że szok...no ale same pajeczyny bez lokatorów wygladają malowniczo np. ta którą ostatnio widziałam chociaż zdjęcie nie oddaje jej uroku.
Sper połączenie rozchodnika z chyba brunnerą!! zapisuję pomysł w kajeciku
Joasiu, dziękuję, ale ten fragment jest do wiosennej zmiany bałagan straszny
Przed rozchodnikiem jest Bergenia sercolistna i czyściec wełnisty, to chyba nienajlepsze połączenie mi się już nie podoba i dlatego będą zmiany )
To jest u mnie. Pytałam Bogdzi jakie rh tu dosadzić. Chodziło mi o miejsca zaznaczone czerwonymi kropami. Na lewo od prawej kropki jest Alfred.
A tu Bogdzia pokazała swojego Alfreda
U Bogdzi rośnie 11 lat.Mam nadzieję, że mi głowy nie urwie, że pożyczyłam Jej zdjęcie.
Mariken na pewno jest do przesadzenia. Potem trzmieliny z żurawkami przestaną się mieścić Z przodu są trzy azalie japońskie. Chciałabym, żeby zostały
Kindziu-wspaniała rabata, trzeba mieć wizję przyszłościową-będzie cudnie. GRATULACJE, drobne rzeczy się przesadzi
Żwir najlepiej oddzielać. Nie muszą to być ekobordy, jest wiele różnych obrzeży. Taśmy stalowe były by fajne ale są droższe. Może być kostka granitowa jak u mnie.
To zdjęcie archiwalne, bo teraz ogród zarośnięty bardziej, ale widać właśnie te kostki.