Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ogrodoweimpresjejolki

ogrodoweimpresjejolki

aldonaz 21:45, 30 lis 2012

Witaj Jolu, życzę żeby mrozy nie wdały Ci się za bardzo we znaki. Pozdrawiam
jotka 22:23, 30 lis 2012

Zbyszku, farsz bardzo prosty:

Na odrobinie oleju podsmażam marchewkę drobno pokrojoną, potem dodaję pokrojony drobniutko czosnek (uważaj nie przypal!), a następnie szpinak. Razem duszę kilka minut i doprawiam solą i odrobiną vegety lub jarzynki. Nakładając ww farsz dodaję żółty ser pokrojony w paseczki lub rozkruszam biały twaróg. Może być feta jeśli ktoś lubi lub kozi. U mnie ląduje do farszu taki ser jaki jest akurat w lodówce. Do ciasta naleśnikowego ja dodaję obowiązkowo kminek, bo go uwielbiam

Odgrzane na patelni naleśniki można polać ketchupem Na drugi dzień równie dobre (pod warunkiem , że się uchowają
Smacznego
jotka 22:30, 30 lis 2012

aldonaz napisał(a)
Witaj Jolu, życzę żeby mrozy nie wdały Ci się za bardzo we znaki. Pozdrawiam

Aldonko, na razie nie jest źle
Najgorzej będzie wyjść jutro spod ciepłej kołderki i zagrzać wodę do mycia w misce Kolejność mycia części ciała w misce wody jeszcze pamiętam z dawnych czasów

A może poproszę M. żeby podał mi ciepła kawę do łóżka? On jest zimnolubny
Milka 23:56, 30 lis 2012

Jola, no to masz nieciekawie, że tez zawsze coś nawala, jak jest zimno!
oby szybko zrobili, a te twoje naleśniki, są po prostu sliczne, a smak jeszcze lepszy
wiunia 00:49, 01 gru 2012

Jolu, mam nadzieję, że szybko usuną awarię, to masakra przecież jak tak zimno się robi! Trzymaj się - cieplutko !
hanka_andrus 07:48, 01 gru 2012

Ciepło witam swoją sąsiadeczkę.Jolu,u Ciebie tez biało za oknem?Szybkiego usunięcia awarii.
Mam nadzieję,że jakiś prominent na osiedlu mieszka.......to będzie szybciej.....
zbigniew_gazda 08:40, 01 gru 2012

jotka napisał(a)
Zbyszku, farsz bardzo prosty:

Na odrobinie oleju podsmażam marchewkę drobno pokrojoną, potem dodaję pokrojony drobniutko czosnek (uważaj nie przypal!), a następnie szpinak. Razem duszę kilka minut i doprawiam solą i odrobiną vegety lub jarzynki. Nakładając ww farsz dodaję żółty ser pokrojony w paseczki lub rozkruszam biały twaróg. Może być feta jeśli ktoś lubi lub kozi. U mnie ląduje do farszu taki ser jaki jest akurat w lodówce. Do ciasta naleśnikowego ja dodaję obowiązkowo kminek, bo go uwielbiam

Odgrzane na patelni naleśniki można polać ketchupem Na drugi dzień równie dobre (pod warunkiem , że się uchowają
Smacznego

Jolu bardzo dziękuję . Dzisiaj będzie próba !!! Pozdrawiam.
jotka 10:42, 01 gru 2012

Irenko, Wiolu, Haniu, Zbyszku, zimnooo
Mąż mnie dzisiaj przeraził, bo powiedział, ze kilka ulic dalej stoi cysterna
To już nie marzę o ciepełku ani o ciepłej wodzie, tylko bym chciała, żeby w ogóle wody mi nie zabrali!
Haniu, prominent na osiedlu? chyba sama w to nie wierzysz...
Zbyszku, napisz potem jak Wam smakowało

A grudzień przywitał mnie tak

EPODLAS 10:47, 01 gru 2012

Jolu, fajny przepis na naleśniki. Tylko teraz szpinak to chyba tylko mrożony ze sklepu. Miałam szpinak na działce, ale musiałam go jeść sama, bo M nie lubi. A może masz mrożony swój? Na działce mam też boćwinę liściową Lutulus. Bardzo ją lubię, ale też pałaszuję ją sama.
Milka 11:04, 01 gru 2012

Ojej, u ciebie zima! a przecież wasz region ciepły, no cóż..to już grudzień, tylko bieda z tą awarią, oby szybko się uporali!
Jolu trzymaj się