Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 20:36, 09 lis 2012

Do góry

A była taka maleńka !!!!
Ogród - Moje spełnione marzenie 20:35, 09 lis 2012

Do góry
Jeszcze troszkę wiosennych i letnich kwiatów...

Połowa działki - czyli mam powoli dość 20:35, 09 lis 2012

Do góry

Dla Wszystkich tych którzy mi pomagali w moich kombinacjach a szczególnie dla Ronina ten bukiet własnej chodowli
Holandia w jesiennych kwiatach i trawach 20:34, 09 lis 2012

Do góry
Joku napisał(a)
Vernonii nie mam, ale na zdjęciach znalezionych w necie przypomina mi trochę naszą wierzbówkę, przy czym vernonia ma chyba bardziej płaski kwiatostan. Jak wysoko rośnie?
Zdjęcia z przyjemnością obejrzałam. Lubię bardzo, rekompensuje mi brak możliwości postawienia swojej nogi w takich wspaniałych miejscach.

Vernonia rośnie bardzo wysoko, jak dzielżany. Wygląda tak

A miało być tak pięknie.... 20:26, 09 lis 2012

Do góry
Póki co to ja płaczę,bo jak jest pogoda to ja w pracy jestem,a kiedy wracam to leje
Ogródkowy chaos u monitki 20:23, 09 lis 2012

Do góry
Obiecałam Beatce, że pokażę proces rozmanażania lawendy. Zaczęło sie od rozważań czy ściąć (dość późno) krzak , który dość mocno oberwał po wiosennych przymrozkach. Wyglądał tak:

jak widać wiele do stracenia nie było więc ciachnęłam ale żal było wyrzucić tyle gałązek... a że kilka dni wcześniej trafiłam na forum na instrukcję Pwl dot. rozmnażania laweny postanowiłam spróbować.

Instrukcja: https://www.ogrodowisko.pl/watek/344-lavandula-lawenda?page=10

Sadzonki zrobiłam w maju a w połowie czerca wygladały tak

w połowie lipca już tak

Byłam bardzo zdziwiona kwitnięciem tych maleństw. Wydawało mi się to wręcz niemożliwe...a jednak prawdziwe

Po przekwitnięciu przesadziłam je do gruntu w zaciszne miejsce i podcięłam troszeczkę. Teraz wyglądają tak:

Krzew matka też ma się dobrze chociaż były obawy że już za późno na cięcie i mogę mu zaszkodzić. Nic takiego się nie stało lawenda pięknie się zagęściła i kwitła dwa razy.
Sadzonek zrobiłam kilka małych doniczek (nie wiem ile sztuk w nich było) przyjęło sie i zagęściło ok. 20 szt. Jak przezimują to będzie dla mnie wielki sukces
Bajkowy ogród Weroniki 20:23, 09 lis 2012

Do góry
jotka napisał(a)
A mnie sie przypomniała nasza Mieszanka studencka Chyba już nie produkują

Jotko, nie pomyliłaś Mieszanki z Wedlowską...Studencka, orzechy i rodzynki jest dostępna. Pozdrawiam.

W domu obficie kwitną fiołki afrykańskie,

za oknem tak, chociaż...kwitnie ciemiernik.
Poznajemy ptaki 20:22, 09 lis 2012

Do góry
Kontynuując nadmorskie klimaty. Wrona siwa

ogrodoweimpresjejolki 20:08, 09 lis 2012

Do góry
A moja kapusta już w postaci gołąbków

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:02, 09 lis 2012

Do góry
Gratuluję!

Nasz przydomowy ogródek 20:00, 09 lis 2012

Do góry
Rysiu , Teresko - będą foty . Już wyłażę z piwnicy i muszę liście zagrabić i trochę ogarnąć teren.
Betysiu cieszę się że storczyki mają się dobrze. Jak będziesz postępowała tak jak pisałem to sukces murowany. Pozdrawiam i przesyłam moją kolekcję do wglądu.

Kolorowy ogród na piasku 19:57, 09 lis 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Vivo, u ciebie jeszcze tyle kolorów. Mam prośbę, czy masz jakieś wyraźniejsze zdjęcie pergoli, chcemy też zrobić taką szeroką, aby oddzielić węższą część ogrodu od szerszej. Szukam inspiracji. Będę wdzięczna. Zdjęcie tej pergoli we mgle- śliczne.

Bożenko dla Ciebie zdjęcia pergoli. Nie ciekawie wyszły, bo cały czas siąpi deszcz. Jedno znalazłam wcześniejsze. Jeżeli wykonawca będzie potrzebował jeszcze jakieś szczegóły to sfocę. Łuki są klejone.
U nas kratka jest z innej beczki, ale nie specjalnie zależało mi na ładnej kratce, bo ona będzie schowana w pnączach. Bardzo ładnie wyglądałaby tak wkomponowana w łuk.

Bajkowy ogród Weroniki 19:55, 09 lis 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Weroniko, fajny reportaż z wycieczki. Byłam we Wrocławiu dosyć dawno. Już wtedy był piękny. A te rzeźby wychodzące z ziemi robią wrażenie. Skały w Czechosłowacji - tak blisko, warto by pojechać i zobaczyć.

Bożenko, ja widziałam skały w Czechach, a w Słowacji byłam dawniej w Rajeckich Teplicach na kąpielach termalnych. Ania pisała, że w Saksonii są podobne... Do Czech blisko, jedź.
My dostajemy e-mailowe propozycje np. z Grouponu, tanie, mogę Ci podrzucić link na pw. Pozdrawiam.

Moja kwitnąca róża chińska

i moja jesień za oknem.
Mój kawałek raju II 19:49, 09 lis 2012

Do góry
Jeszcze jarzmianka kwitnie
liście brunnery

Kolorowy ogród na piasku 19:47, 09 lis 2012

Do góry

Vivo, mam takie samą żurawkę, ma bordowe, kryzowane liście. Zdjęcie tej żurawki umieściłam w moim ostatnim wpisie. Luknij i zobacz czy to ta sama. Jeżeli znasz odmianę to będę wdzięczna.

Bajkowy ogród Weroniki 19:46, 09 lis 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)
Slawko , zachwycaj się dziełami artystów, idź w ich ślady, bo Ty możesz, i życzę by historia się powtórzyła w sprawie zachwytu nad Twoim talentem i jego efektami. Pozdrawiam.

A w sprawie chryzantem, oto moje. Z żółtych herbatka dobra na przeziębienia, w smaku też.

Dziękuję za miłe słowa... ślicznie u Ciebie wyglądają...ale kolory Znów coś nowego się dowiedziałem, że ich kwiaty są jadalne pozdrawiam
Bajkowy ogród Weroniki 19:43, 09 lis 2012

Do góry
Slawko , zachwycaj się dziełami artystów, idź w ich ślady, bo Ty możesz, i życzę by historia się powtórzyła w sprawie zachwytu nad Twoim talentem i jego efektami. Pozdrawiam.

A w sprawie chryzantem, oto moje. Z żółtych herbatka dobra na przeziębienia, w smaku też.
Co z tym ogródeczkiem począć 19:43, 09 lis 2012

Do góry
Wiuniu miło ze sie odnalazłaś
Fajne te twoje maleństwa
Koniki tez mam w doniczkach na tarasie,jeden nieźle oberwał zeszłej zimy ale przeżył ,troszkę przesuszył się z jednej strony ale żyje

Cały czas myślę o tych wrzosach wysadzać je czy zostawić ?
Mój kawałek raju II 19:42, 09 lis 2012

Do góry
Renia może się zadowolisz naleśniczkami, były na kolację
Kolorowy ogród na piasku 19:40, 09 lis 2012

Do góry
akanta napisał(a)
Łapię głęboki oddech ilekroć tu wracam ! A wracam często ,spaceruję cichutko sam na sam z ogrodem.Staram się odtworzyć w wyobrażni jego plan z lotu ptaka.Ot,zawsze znajdę sobie jakiś pretekst bo uwielbiam tu bywać,wszystko jest w moim guście.Pocieszam duszę przez oczy w te słotne dni.U Dajanki zostawiłam kilka ciekawych linków m.in.z pełnymi romantyzmu różanymi ogrodami może i w Twoim guście.

Akanto, cieszę się, że taka romantyczna dusza znajduje dla siebie nastrój w moim ogrodzie.
Myślę, że przyjdzie czas, kiedy nie będziesz już musiała wyobrażać sobie jego planu
Ławeczka, na której "spoczywałaś" otrzymała nowy płocik cisowy, będzie teraz przytulniej.
Kolor jej strasznie mnie drażni, ale to coś czym była pomalowana już zaczyna z niej schodzić.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies