Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z Czerwonym mostkiem 21:41, 08 paź 2012

Do góry

Ogrodnik mimo woli 21:40, 08 paź 2012

Do góry
Dla mnie poniedziałek jeszcze trwa..... ale zrobiłam przerwę i oglądałąm cebulki . Co jeszcze dokupić bo miejsce jest..... to co kupiłam to wystarczyło na napstrokacenie tylko kawałka...
I czarna dziura..... rozsądek mówi .. jedne rodzaj a dużo, a dusza mówi.... może ładnie, ale nudno......
Wypatrzyłam takie niskie tulipanki TULIPAN CORSAGE ... tylko kolor...hmmm nic do niego nie pasuje.... widziałąm gdzieś na necie z narzyzami Thalia... ale tych narcyzów mam już dużó w ogrodzie.... przekopać w nowe miejsce????? Czy teraz mozna przekopać.. wkońcu i tak bylinowy idzie do demolki.. wiec mogę wykopać.....
W desperacji stwierdziłam fuull kontrast i niebieskie TULIPAN TRIUMPH BLUE lub TULIPAN BLUE AIMABLE .. i M stwierdził, że ten kolor wiosna to jak na Wszystkich Świętych.... i zaczął nosem kręcic na wyciecie białej akacji...... a byłam na dobrej drodze.....
Daje muszę pracować.... i to koniecznie .. przejżałąm wszystkie moje foty od teraz do początku czerwca i na jednym foto znalazłam jedno zdjęcie akacji........ na tysiace zdjeć, ani razu nie zawiesiłam na tym miejscu oka........ a to zancczy, że jest do niczego..... Na tym zdjeci ujes ucięta do granic możłwiosci.. bo rośnie jak głupia..... zmniejszyła sie znacznie, ale z tego powodu nie zakwitła....... Za żurawkami po prawej.... gdyby tę wielkość trzymała to nie byłoby problemu..ale ona teraz jest 10 razy większa.. dobra przesadzam... tylko 7 razy..... A mi się tu marzy jakieś drzewko z koroną kulistą... np czerwone....

zielonastrefa 21:40, 08 paź 2012

Do góry
gusiarz napisał(a)
Dziewczyny kochane, no mieszacie mi w głowie okrótnie. Piękne te różyczki wszystkie. Jeden szkopół - za wysokie!! Róże mają być tu ( jak coś to wykasuję zdjęcie Milenko!!!!) przed miskantami.

Podwyższenie ma ok 40-50 cm i jak dodam różę o wys. 1m - no za wysoko wyjdzie.
Znalazłam jeszcze różę, ale niestety nie różowa a kremowa - co powiecie?
http://www.floribunda.pl/marie-antoinette-id-180.html+

Nie kasuj, broń Boże! Uwielbiam te miskanty, a taki ich rząd marzy mi się przy tarasie, więc będę miała namiastkę w postaci tego zdjęcia
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:39, 08 paź 2012

Do góry
Kondzio, Irenka, Ania ds, Ania asc,Marzenka, Justi,Klamber - cieszę się że zauważacie uroki jesieni i nie marudzicie i pozdrawiam jesiennie już dziś dość mocno jesiennie
Halinko witaj po raz pierwszy - zakładj wątek i daj znać będziemy oglądać

a teraz małe wspomnienie soboty - ku pokrzepieniu serc bo wielu miało kiepski poniedziałek -zresztą to urok poniedziałków

w sobote była najpiękniesza jesienna pogoda - i odkryłam dlaczego tak lubię takie dni - otóż za światło i za lekkie powietrze

nie mogłam wiele robić ale mogłam robić zdjęcia

nowy nabytek na razie "chodzi po ogrodzie"
Ogród z Czerwonym mostkiem 21:38, 08 paź 2012

Do góry

Ogród z Czerwonym mostkiem 21:37, 08 paź 2012

Do góry
Wariacje z Red Baronem w roli głównej

Ogród z Czerwonym mostkiem 21:34, 08 paź 2012

Do góry
Bardzo dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa i za to, że jesteście , dziś Holi była u weterynarza i zauważył postępy, czyli nasza praca przynosi efekty, a to bardzo cieszy, dlatego walczymy dalej.

Teraz obiecane kilka zdjęć z ogrodu wrześniowego

Grzybienie w naszych stawach - Nymphaea 21:30, 08 paź 2012

Do góry
Wstawiając pierwsze zdjęcie na forum, zacznę od swojej ulubionej grupy roślin.
Tak na początek zdjęcie z pozdrowieniami dla Ogrodowiska.
Typowa, piękna i charakterystyczna 'Fabiola'

Rozpoznawanie roślin domowych 21:28, 08 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
na niedzielny pochmurny poranek fajna roslinka i też nie wiem co to, czy wieloletnia, czy jednoroczna ale cacana!

Irenko ale gapa ze mnie Nosi mnie wszędzie, podczytuję podpatruję a tu taka niespodzianka Jak mogłam przegapić takie piękne kwiatuchy Dziękuję Też nie wiem jak ma na imię ta roślinka ale wygląda niezwykle urokliwie, chciałabym ją w swoim ogrodzie
Blaski i cienie nowego życia 21:24, 08 paź 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)
A tu jesiennie- trawy

Urszulo, wkleiłaś mi w prezencie zdjęcie tej trawy, co to jest? Ładna rzeczywiście bardzo i Akanta też się u mnie nią zainteresowała. Pozdrawiam.
Mój mały raj na ziemi :) 21:21, 08 paź 2012

Do góry
przepraszam, że mnie nie ma, ale doba jakby za krótka...
postaram się wszystko niebawem nadrobić

póki co wstawiam jeszcze raz starą fotkę z 2008 i nową z 2012, bo nie mogę edytować starego postu (ze strony 567) . Widok na czereśnię i podjazd.

Wszystko o czym ... Marzysz 21:15, 08 paź 2012

Do góry
ka1sia napisał(a)

Ślicznie, bardzo po "mojemu"
Trzmielina - Euonymus 21:04, 08 paź 2012

Do góry
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 21:04, 08 paź 2012

Do góry
Kuklik napisał(a)
Dzisiejszy jesienny ogród...

Jesienne ogrody zawsze wywołują we mnie wzruszenie. Stają się takie bezbronne, nieosłonięte przed taksującym wzrokiem przechodzących mimo. I tak bliskie sercu ogrodnika - widzi wtedy jego subtelne piękno.
Cztery łapki - zwierzęta domowe 21:02, 08 paź 2012

Do góry
To i my pochwalimy się słodziakami. W kolejności jak pojawialy się w naszym domu:

Czarna Murka, która okazala się być Murkiem , kretom, nornicom i myszom nie przepuści

ogar polski Endo

I Pretor- mix ogara z owczarkiem, przywieziony ze schroniska, nasz mały bohater, oddawał krew chorym zwierzętom

chłopaki bardzo się kochają

O....! 20:55, 08 paź 2012

Do góry
Martek napisał(a)

dziękuję wszystkim za odwiedziny i sympatyczne słowa

Idealny duet ...

Byłoby za pięknie Marzenko i nudno gdyby było tak cudownie

Ja trochę się boję ruszać hortensji i miskanta .Może się wstrzymam do wiosny zastanowię się
Cieszę się,że podkręciłam chęci i poszło w czyn z żurawkami

Pozdrawiam
Dobranoc

Są piękne i pięknie się przytulają.
Pająki w Polsce - nie bójmy się ich :) 20:55, 08 paź 2012

Do góry
Krzyżak i jego nieudane polowanie. Pluskwiak okazał się 'niejadalny'

A tu inny okaz
Trzmielina - Euonymus 20:53, 08 paź 2012

Do góry
Trzmielina oskrzydlona jesienią przybiera piękne barwy

Ogródek Hanusi po zimie 20:53, 08 paź 2012

Do góry
Tak ,Marto,Wysoko mieszkam,i czuje się jak w bocianim gnieździe. A najgorsze są jesienne słoty, na balkon nosa wystawić nie można ,i stopy bez kaloszy.l Wiatr, i woda....brrrr.Dlatego mnie tak ciągnie i tu, i tam, byle nie w 4 ścianach.
Pozdrawiam.

Zielona odskocznia 20:53, 08 paź 2012

Do góry
Dzisiaj przypadkiem w sklepie zobaczyłam dwa wrzosy białe, ale jakie duże. Normalnie dwa razy wieksze niż te które kupiłam pierwsze. Teraz widać, że jak by wszystkie rośliny były ładne i duże to efekt byłby o wiele lepszy.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies