Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

noemi 09:51, 29 lis 2012

Ewa napisał(a)
Witaj Magdusiu, ale super fajne propozycje
A serduszko już nawet mam

A buciki czekają w pudełeczku

Magdusiu tylko sie nie śmiej

Ewuś fiu fiu.... bardzo eleganckie koniecznie trenuj Kochana ...
noemi 09:57, 29 lis 2012

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Ile ciekawych informacji przyswoiłam.
Hiacynty zawsze kojarzyły mi się z wiosną. A można nimi też pięknie udekorować dom na zimę. Hiacynty wpisane zostały na moją listę. Latem wygrzebałam w stercie szklanych skorup na wybieraku takie małe, białe na czterech nóżkach ni to doniczuszki ni filiżanki. Myślę, że białe hiacynty będą w nich pięknie wyglądać. Tylko czy na moim zadupiu uda sie kupić białe hiacynty?
Bardzo spodobały mi się też druciane serca. Spróbuję takie zrobić. Te z guzikami też bardzo ładne. Dzięki za inspiracje, Madziu. Moje świateczne ozdoby (głównie uszyte przeze mnie z filcu) trochę mi się opatrzyły. Czas na nowe.

Aga mi też się kojarzyły z wiosną ... a te inspiracje mnie zainspirowały do takiej dekoracji na święta
Aga , macie lidla ? jak nie, to ja dzisiaj pędzę Ci kupić ....ile sztuk ? to nie problem ... bez krępacji pisz
noemi 09:57, 29 lis 2012

agniecha973 napisał(a)
Aga, hiacynty w Lidlu w tamtym tygodniu widziałam.

oooooooo tak, właśnie tam są dzięki za czujność
noemi 10:00, 29 lis 2012

Agacia napisał(a)
Tak mi przyszło do głowy, czy mamy wątek Nasze ozdoby świąteczne? (a propos wszelakich świąt oczywiście). W różnych watkach pojawiają się teraz wianki i inne robótki ręczne Może zebrać te wszystkie fantastyczne pomysły w jednym miejscu? Wiem, że to mało ogrodowe, ale przecież różne pogaduchy przy okazji wychodzą, a w dodatku do wielu ozdób wykorzystujemy dary natury

Agatko jest wątek o dekoracjach na święta ....teraz będą warsztaty u Danusi , to pewnie tam będą inspiracje ... ale masz racje, żeby w jedno miejsce wrzucać linki , jak ktoś coś znajdzie.... jestem ZA ...
magnolia 10:00, 29 lis 2012

Noemi, ale do świąt chyba w domu ich nie dotrzymasz, za ciepło, za tydzień będą w pełni rozkwitu. Poszukaj im chłodnego, miejsca , gdzieś.
noemi 10:01, 29 lis 2012

Monteverde-Aniu, Urszullo, Evchen miło mi , że się Wam podoba i dziękuję za wsparcie

Buziaki dla Was ... u nas dzisiaj deszczowo ... ale ciepło

Pozdrawiam
noemi 10:05, 29 lis 2012

magnolia napisał(a)
Noemi, ale do świąt chyba w domu ich nie dotrzymasz, za ciepło, za tydzień będą w pełni rozkwitu. Poszukaj im chłodnego, miejsca , gdzieś.

Magnolio ok, mam takie miejsce .... na razie jeszcze nie zrobiłam z nich dekoracji ... i dopiero pokazuje się zielone .... to mam czas je wystopować ...dziękuję
agniecha973 10:08, 29 lis 2012

Tylko one w ciepłym bardzo szybko się rozwijają i nie wiem czy do świąt wytrzymają, raczej nie jak tak. Zrobiłabym tak: kupiłabym na próbę i sprawdziłabym ile im potrzeba czasu, żeby z pączka (bo sprzedają w pączkach) rozwinął się kwiat i przekwitł. Wtedy próbować trafić w święta, kupując w odpowiednim czasie.
agniecha973 10:09, 29 lis 2012

Widzę, że Magnolia mnie ubiegła
Mala_Mi 10:15, 29 lis 2012

Też buziam po kawusiowo Z braku czasu nawet nie myślę o świętach... i dobrze, bo święta mnie zawsze przerażają..