Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:51, 09 lis 2012

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:49, 09 lis 2012

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:48, 09 lis 2012

Do góry
Mój dzisiejszy ogród jawi się nawet kolorowo, uwielbiam brąz w tym wydaniu

Bardzo mi się to zestawienie kolorów podoba, przemijanie z wiatrem

Moje zmagania ogrodowe 11:48, 09 lis 2012

Do góry
Tempo wgrywania zawrotne

ogrodoweimpresjejolki 11:39, 09 lis 2012

Do góry
Dziś zajmuję się inna roślinką... zrobię z niej ptaszki

Nie jest to takie trudne, bo GŁĄB już ma, dodam O i będzie GOŁĄB(ek)
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 11:33, 09 lis 2012

Do góry

Buk

Tylko trawnik i co dalej? 11:29, 09 lis 2012

Do góry
Bardzo mi sie zpodobał projekt Leny
nie ukrywam że ten projekcik jest bardzo udany
i dlatego sobie pomyślałam jak ocalić tego wykopanego rogala
a może tak???

Moje zmagania ogrodowe 11:27, 09 lis 2012

Do góry
Witam!
Monte, dorkowo, Ani dziękuję za odwiedzinki. Zdrówko by się przydało, bo dziś przymusowo mam wolne - nabawiłam się zapalenia krtani.Do poniedziałku muszę wydobrzeć
Mam w końcu chwilę na wrzucenia zdjęć
Przede wszystkim berberysy, bo teraz najładniej się zmieniają, ale nie tylko one mają ładne kolory

Zdjęcia coś nie chcą mi się ładować
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 11:15, 09 lis 2012

Do góry
Hosta

Ogród u stóp klasztoru 11:11, 09 lis 2012

Do góry
alinak napisał(a)
jutro czeka mnie poważna praca w ogrodzie . muszę usunąć połamaną sosnę . nawet nie wiecie jak mi szkoda tego drzewa . miałam łzy w oczach jak zobaczyłam je połamane po opadach śniegu . no ale jest nowe miejsce na nasadzenia .
no i przerzucanie kompostu ...ale tu mam już pomocnika .

mam prośbę o pomoc . co byście zaproponowali zamiast sosny, której już teoretycznie nie ma

zamiast tej po lewej?
Znów Ci spróbuję powciskać grujecznika ( pamietam że wciskałam, ale chyba nie zdecydowałas się na niego). Tego zwykłego- świeża zieleń latem, a jesienią kolory, wiosną znów różowawe unerwienie. Sliczne liście, nie da bardzo głębokiego cienia.
Albo klon czerwony Red Sunset

Co do daglezji- dziewczyny czy wiecie jaki to potwór rośnie? Szybko rośnie, szeroko, ale potem suszy jak wściekła. U mojej mamy rosła taka 2metrowa, kiedy kupili działkę 40 lat temu. Teraz ma szerokość korony dobre 12metrów, a pod nią i wokół niej nic nie chce rosnąć, za to jest masa igieł i pylasta ziemia. daglezje dla mnie są tylko do duużych przestrzeni żeby zajeły dużo miejsca i żeby patrzeć na nie z daleka ( wyjątkiem może jest Danusia, jej ogród i jej regularne , precyzyjne strzyżenia)
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 11:10, 09 lis 2012

Do góry

Bodziszek

Bodziszek - ostatkiem sił zakwitł

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 11:02, 09 lis 2012

Do góry

ognik szkarłatny

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 10:56, 09 lis 2012

Do góry
Róża NN - ptaszek mi zasiał przypadkiem przy płocie

Pluskwica (wsadzona w zeszłym roku) w tym roku puściła taki pąk i tak już do jesieni zostało - podmarzła i nie miała siły czy co? - nie mam pojęcia

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:37, 09 lis 2012

Do góry
A ptaszki sobie nad głową latają i dają się podejść na 1-2 metry.... a to dowód.. aparat pstryczek.. bez zumów, kadrowania...

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:35, 09 lis 2012

Do góry
Sorki..z braku czasu nic nie piszę, ale czytam, tulisiam i buziam ..... i dzisiejsze fotki...dla wiernych przyjaciół Mimo Woli
Trafki..... ja rozplenicy nie związuję... sterczy sobie zawsze taka rosochata przez zime...... ale może tym razem ja podwiążę?? Nic nie zrobię.. nie mam czasu trawy skosić czy liści pozbierać.. kory sypnąć... dobrze, że cebulki posadziłam.. trudno . mój ogród musi rosnąć też mimo woli... najpierw obowiązki.... Ale kocham go takim jaki jest nawet nieuporządkowany... BO MÓJ.. bo to moja praca... i nie jego wina, że ja nie mam czasu..

Lewa kępa..

Prawa kępa...

A liście jak na razie są ozdobą...

Mój ogród 10:34, 09 lis 2012

Do góry
I jeszcze parę zdjęć plenerowych. Ziemia jest tam piaszczysta i nieurodzajna. Jak to się kiedyś mówiło. Piaski, laski i karaski.
Laski

Piaski.

Nie wiem czy pływają tu karaski, ale żaby na pewno są. Takich oczek wodnych, naturalnych stawików, naliczyłam w okolicy chyba sześć.

Ten klon nie ma już liści. Mła dodała mu urody.
Mój ogród 10:32, 09 lis 2012

Do góry
W ogrodzie jak wiadomo coraz bardziej pusto i szaro. Dobrze, że są iglaki, które były moją pierwszą ogrodową fascynacją, są naprawdę już spore właściwie bezobsługowe. Rosną i na razie żadnych problemów z nimi nie mam. U mnie jest z natury gleba kwaśna więc myślę, że odpowiada moim iglakom.

Gałązki wierzby Iwy, ładnie się przebarwiły na prawie bordowy kolor.

A niektóre żurawki, żeby nie liście to to bym nie pomyślała, ze jest jesień, całkiem jeszcze ładnie wyglądają.
Ta żurawka nn, rośnie w półcieniu i już została podzielona. Wcześniej rosła na słońcu i liście jej się przypalałay. Przenosiny dobrze jej zrobiły.

A ta te z nn, ma ładne bordowe listki i do tego kryzowane.

Brunera od Szmita, na wiosnę ją podzielę. Żałuję, że nie zrobiłam tego od razu. Będą z niej trzy brunerki. Oczywiście jak dobrze przezimuje.

Jedziemy w sobotę, kupiłam Dolomit, posypię warzywniak.

ogrodoweimpresjejolki 10:22, 09 lis 2012

Do góry
jotka napisał(a)

Jolus witaj kochana moja....troszke mnie nie bylo ale rower juz odkurzony i...jestem slonce moje!!!!!
....plany, rzecz swieta...pomagaja w chwilach zwatpienia, dodaja energii i mamy na co czekac...wtedy czas szybciej mija!!!!
cudownego, slonecznego weekendu Jolus!!!!!!

Betysiu, tak się zastanawiam, czy w naszych rowerach opon nie trzeba zmienić na zimowe

Na razie załapuję się na jazdę samochodem z moim M. Przy tych opadających listkach na rowerze czasami trudno - uważaj kochana

Jolus jak pedze do Ciebie to zadne liscie mi nie grozne....
...na zimowe mowisz?!!!!!!
...oj jeszcze nie czas, wiec wpadne niebawem.....
caluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ogrodoweimpresjejolki 10:20, 09 lis 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Yyy... muszę swoje kopczyki różane rozgarnąć fajny grubosz Jakoś domowe kwiatki mnie nie kręcą... jakieś mam, nawet sporo... ale to nie to kiedy będzie wiosna w końcu???

Karola, ja zauważyłam, że jak kończy się sezon ogrodowy, to bardziej kocham doniczkowe

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 10:18, 09 lis 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Betysiu,miałaś czas zajrzeć,i kilka słów miłych napisać, nie tylko u mnie!Ale każdemu!
Dobroć i szlachetność u Ciebie aż kipi! I za to Cie utulam!

Hanus....dziekuje kochana i czuje sie niezmiernie cieplo i czule utulana.....dziekuje!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies