Elizko to ja Tobie też życzenia złożę.
Oby każdy dzień był dla Ciebie dobry a plany które snujesz -nie tylko te ogrodowiskowe- spełniały się.
I co najwazniejsze Elizko, duuuuużo zdrowka
A ponieważ śniegu u nas brak, to mam dla Ciebie kolorek biały w kwieciu Pozdrawiam serdecznie
Wianek zrobiony jest z mchu, który rośnie koło mojego domu, ale można również go kupić.
Dzisiaj na giełdzie w Tychach był w sprzedaż, a nie raz można nawet dostać mchowy wianek.
Bardzo dużo ich było przed 1 listopada, a teraz podobno ma zamówienie, albo "jak się trafi".
Łatwo można go zrobić na podkładzie ze słomy obwiązując mech mocną nitką.
Z wiankowaniem to jest tak, że nie może się nie udać, a choroba ta jest zaraźliwa.
Jeszcze możesz spróbować wystarczy trochę brzozowych gałązek i wstążka i parę bombek.
Tak, że może jeszcze złapiesz bakcyla?
Zakwasów nie ma... chociaż wczoraj na pierwszej godzinie zdychałam... i się dziwię bo od wiosny zero ruchu... tylko paluszki na klawiaturze.. nawet trawniak ani razu nie kosiłam
A to pokoje do wynajęcia na lodowcu..... w igloo
piękny ogród ... przeczytałam na jednej z pierwszych stron "ja wam pokażę " i pokazałaś ... czapki z głów ... a to ...no cóż to koleżanka ... też Tequila ... stanęła aby się przywitać ...
Jacku strona Jana ruszyła, tylko nie licz na jakies rewelacje jeśli chodzi o zdj. , bo z tym jest problem.Nalepiej pod tym wzgledem chodzi strona M.Fransena , mozesz ewentualnie jeszcze zobaczyc fotki na hostalibrary.org
Faktem jest, że Jan nie ogarnia wszystkiego i fotki to jego pięta achillesowa, ale nie wynika to z braku materiału do fotografowania tylko raczej z braku czasu. Byłam u niego kilka razy i całe dnie spędzałam w tunelach z hostami, w których można zapomnieć o całym świecie. Hostami zajmuje się sam, jest twórcą wielu nowości, godzinami może o nich rozmawiać .
Według mnie jest prawdziwym pasjonatem hostowym dlatego osobiście wolę odwiedzać jego gospodarstwo niż Fransena ale oczywiscie jest to tylko moja subiektywna opinia .
Te tunele mieszczą się w prywatnej części posiadłości Jana, ogólnie nieudostępnianej zwiedzającym.
Wszystkim gościom życzę cudownych i białych Świąt Bożego Narodzenia, aby były radosne, szczęśliwe i spędzone wśród najbliższych.
Życzę Wam dużo zdrowia, pięknych ogrodów i spełnienia marzeń i tych dużych i tych malutkich.