Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 17:12, 15 lip 2022

Do góry

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 17:10, 15 lip 2022

Do góry

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 17:08, 15 lip 2022

Do góry
I jeszcze trochę różności tu i tam

Ogród prawie wymarzony … 16:58, 15 lip 2022

Do góry
Kasia. u mnie tylko te przy tarasie są świetne a reszta zobacz:

Taras

I przy śliwach

Wszystkie od jednego dostawcy .
Podejrzewam , ze te świerki sąsiada im nie służą
Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 16:56, 15 lip 2022

Do góry
Obiecane donice które jeszcze nie wyglądają jak miały ale już nie straszą

Ogród na wzgórzu, czasem trochę pod górkę 16:51, 15 lip 2022

Do góry
Parę pstryków z wczorajszego mocno pochmurnego dnia. Dziś więcej słońca ale wieje że że słonecznych zdjęć nici.

Migawki z ogródka 16:14, 15 lip 2022

Do góry
Ożanka oblegana.

Kwitnie już Green Lion

Tak mi zarosło. Fiołki to jest senny koszmar...

Tak sobie poprawiam warunki pracy
Migawki z ogródka 16:10, 15 lip 2022

Do góry
Odratowana przed wycięciem przez sąsiadkę werbena hastata, która ode mnie zaczęła się wysiewać u sąsiadki właśnie za płotem

Migawki z ogródka 16:09, 15 lip 2022

Do góry
Moje jeżówki... Te, które mam, są u mnie od prawie początku mojego ogrodowiska. Poza tą najzwyklejsza, ona u mnie jeszcze dłużej, to już któreś kolejne pokolenie, bo sieje się bardzo i dużo wywalam, bo już nikt nie chce

Ogród długi 16:04, 15 lip 2022

Do góry
No i tak, farbę mam na włosach, relaksuje się wlasnie

Tak wygląda stan na ten moment.

Widok z tarasu na całe włości.

I teraz, tam, gdzie wbita łopatą, obok rośnie grab. Po prawej stronie graba było miejsce na Śliwę umbre, która uschla. Tak więc w zamyśle jakieś drzewo się pojawiło.

Wielopniowe tam teraz posadzic? Może magnolia Suzan? Czy kuliste formowane kupić i wsadzić gdzieś dwie sztuki? Mogę zlikwidować też te brzozę...
Ogród długi 15:59, 15 lip 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)
Jakie tu planowanie ostre… Musiałam się cofnąć kilka ładnych stron.
Niestety u mnie najlepiej wychodzi planowanie na żywo .

Ale mogę Ci zmierzyć limki little jak chcesz . U mnie drugi sezon, ale są już ładnie rozrośnięte.

Oj, u mnie od planowania rabatki zeszło na planowanie całej dzialki
Też mam Little lime i jestem z nich bardzo zadowolona. U mnie rosną na klonowej, za klonami.

Grzebiuszka ziemna 15:54, 15 lip 2022

Do góry
C.D:

jedna lilia powtórzona, bo zabrakło mi do 3
Grzebiuszka ziemna 15:51, 15 lip 2022

Do góry
Golasów mi nie żal, ale swoich jakoś nie mogę unicestwić... Pachną Jolu, pachną, szczególnie białe.
Zrobiłam zbiorcze zdjęcie kolorów i gatunków lilii w moim ogrodzie:

Wymarzyłam sobie wrzosowisko 15:42, 15 lip 2022

Do góry
Takie ciski przyszły. Będą kulki chyba zamówię więcej, bo wg mnie ładne. Aż strach sadzić, żeby nie zmarniały w czasie upałów
Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 15:29, 15 lip 2022

Do góry
nyna76 napisał(a)
Żeby nie było że u mnie nic nie kwitnie.

Głównie na zeszłorocznej rabacie z tegorocznymi przesunięciami. Powoli rozmieszczam to co zgromadziłam i rozmnożyłam przez 11 lat.

Pięknie jest
To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:14, 15 lip 2022

Do góry

Zabiegi profilaktyczne na pomidorach z użyciem drożdży, skrzypu i mleka w dalszym ciągu działają. Pierwszy pomidorek już zjedzony. Na kolejne trzeba jeszcze poczekać.

Haniu objaśnień dokładnie co i jak z tym pryskaniem ? Jak długo już pryskasz ?
Piękne zdrowe pomidorki masz . Ja z selerem i porem w przyszłym roku spróbuje .
Zieleń, drewno i antracyt 14:55, 15 lip 2022

Do góry
Dziewczyny bardzo dziękuję za życzenia
Ten "papierek" zbyt wiele nie powinien zmienić (chociaż obrączka mnie uwiera, jak ciało obce ). Już niedługo stuknie nam dyszka wspólnego życia, więc chyba zdążyliśmy się odpowiednio poznać, posiadamy nie najmniejsze stadko na stanie, sporo kłód rzuconych pod nogi udało nam się wspólnie przeskoczyć lub ominąć. Jest nam ze sobą dobrze i niech tak pozostanie
Daga nie planowałam nadrabiać zaległości wątkowych, ale chyba do Ciebie zajrzę w poszukiwaniu zdjęć dalii
Magda, ja od zawsze nie byłam zwolenniczką ślubów, a wesela uważałam za stratę kasy Mężaty namawiała mnie dość długo na to drugie i muszę przyznać, że teraz bardzo się cieszę, że mu się udało Wspomnienia będą/są naprawdę przyjemne
Koper w różach wysiał się sam i bardzo mi się to połączenie podoba.

ps. Na wyjeździe zebrałam nasiona takiego uroczego maleństwa na łączkę. Może ktoś rozpoznaje?

To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:38, 15 lip 2022

Do góry
Cukinie i dynie przeżyły gradobicie. Kwitną i owocują bez problemów. Utraciły tylko trochę liści.

Czekam, kiedy kolejne cukienie będą na tyle duże, żeby zrobić z nich pasztet wg przepisu Brzozowej Agatki.
Dla przypomnienia przepis:
Pasztet z cukini
3 szkl.dobrze odciśniętej, startej na grubej tarce cukini, ok. 700g (małe mogą być w całości ze skórką)
2 marchewki starte na drobnej tarce
4 cebule
2 ząbki czosnku
1/3 szklanki oleju
1,5 szkl. kaszy manny
4 jaja
sól. pieprz, gałka muszkat., zielona pietruszka
Zeszklić na małej ilości oliwy cebulę i czosnek drobno posiekane, dokładnie wymieszać z pozostałymi składnikami. Wyłożyć do dużej keksówki wyłożonej pergaminem. Piec 1-1,5 h. w 190 st. Ma być ładnie rumiany z wierzchu.
Sosik: jogurt, majonez, ząbek czosnku, sól, cukier, sok z cytryny i koperek w lubianych proporcjach

Pierwsze do konsumpcji będą owoce dyni makaronowej.

Zabiegi profilaktyczne na pomidorach z użyciem drożdży, skrzypu i mleka w dalszym ciągu działają. Pierwszy pomidorek już zjedzony. Na kolejne trzeba jeszcze poczekać.

Ogród prawie wymarzony … 14:30, 15 lip 2022

Do góry
Moje horty

Wim’s Red

Pierwsza Vanila

Bobo

Kupiona jako Bobo ale oczywiscie nią nie jest. Ma przepiekne gęste kwiatostany

Candlelight

Magical Mont Blanc

Diamant Rouge

I juki w towarzystwie Francuza

To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:27, 15 lip 2022

Do góry
Połowa lipca za nami. Pora na wieści z warzywnika i z sadu.

Można już podjadać pierwsze jabłka, głównie spady. Tym trzymającym się drzewka pozwalam pogrzać się jeszcze w promieniach słońca. To stara odmiana ananas bereżniecki.

W sadzie rosną trzy odmiany grusz. Pierwsze gruszki będą zjadliwe pod koniec sierpnia.

Sporo śliwek wylądowało na ziemi podczas czerwcowego opadu. Drzewka są jeszcze młode. Redukują nadwyżki owoców, których nie będą w stanie wykarmić. Coś tam jednak na drzewkach zostało.

Warzywnik daje mi w tym sezonie sporo powodów do radości.

Cebula szalotka (mniejsza) i biała podsuszają się na słoneczku. Dzisiaj w nocy niestety padało, więc proces nieco się wydłuży.

Podsypane pory ładnie nabierają masy. Zbyt długie, pokładające się liście obrywam do bieżącej konsumpcji.

Wszystkie selery dla odmiany z odkopaną szyjką korzeniową i uciętymi korzonkami bocznymi.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies