Aniu, jakie Ty masz cudne dalie, jakie kolory i kształty, przepiękne.
Cały ogród wspaniale wygląda chociaż to już prawie jesień. Zdjęcia Gosi bardzo ładnie pokazują Twój ogród.
Elu, w tym roku zamontowałam daliom taką zieloną siatkę drucianą z rolki. Przerosły przez nią i stoją sztywno. Dodatkowo posadziłam je dość gęsto.
Swoje berberysy też tnę co najmniej raz w sezonie, nie chcę aby zdominowały rabaty. Tego zielonego tnę wiosną w kulkę. Tak wygląda w poszczególnych miesiącach. Czasem tnę też latem, ale w tym roku było upalnie i sucho i jakoś czasu brak...
Tak wyglądał w poszczególnych miesiącach. A później jesienią oczywiście, ładnie się przebarwia
Marzec:
Maj:
Czerwiec:
Sierpień:
Na fotkach widać jak mój biały płotek ginie w sezonie w roślinach
Gosiu bardzo było miło Was gościć! Chciało Wam się jechać kawał drogi, by pospacerować po moim niewielkim ogródku Dziękuję za fotki, fajnie zobaczyć co przyciąga wzrok innych
Basiu, ale mi miło! takie komplementy dodają skrzydeł
Mnie się wydawało, że o tej porze roku ogród nie wygląda już tak romantycznie. może mi się już opatrzył
A mówisz o koronkowej serwecie na foteliku wiklinowym? Pełni już tylko rolę rekwizytu dekoracyjnego i to tylko na fotkach, bo rzeczywistość jest mniej wizualna Fotelik niestety zaczął się już rozpadać i muszę pomyśleć o jakimś nowym mebelku
Kordina i Basieksp, to prawda...mnie się wydaje, że wszystkie ujęcia już były, a jednak nie...!? A przynajmniej z innej perspektywy były.
Np. wejście na warzywniak pokazywałam kilkakrotnie, ale może nie z tak bliska Zmieniało też trochę wygląd. Brunery są drugi sezon.
Maj:
Czerwiec:
Sierpień:
Wrzesień: