W to miejsce trzech trawek dałabym jedną większą i bardziej zieloną. Drzewko na pniu - ja kupiłam ostatnio tuje, żółtawą. Jest dużo tańsza od cisa - zapłaciła jakieś 40 zł.
I rabatka lux
Doniczka z motywem lawendy - ładna seria na stół i do ogrodu
Danusiu wspaniała jest twoja gościnność.A jak patrzę na ten różany kubeczek na dłoni to sobie myślę.....ty masz "serce na dłoni" i dlatego ludzie tobie podobni lgną do ciebie.
I przedpole dalszych robót: za szopami nad strumieniem jest tak. Co tam można posadzić? To jest część stricte gospodarcza: kompostowniki, sortowanie złomu, cięcie drzewa się tu odbywa. Coś wąskiego zasłaniającego od wiatru (jak wieje nie da się pracować i kompostownik fruwa), ale nie wysokiego.
Burza mózgów bez zbytecznych rozmyślań mile widziana.
Pozostają detale do wykończenia na tej rabacie: wreszcie można swobodnie zejść do strumienia. Tylko jakby brakuje jednego stopnia na schodkach, mus domurować
Tworząc tę rabatę z dosłownie 2 gatunków (derenie i cisy złote, choinki już wysadzone), nie licząc drzew, uświadomiłam sobie, że mniej oznacza lepiej w tym przypadku.
Zajeta byłam przygotowywaniem albumów dla wnucząt. Sporo czasu mi to zajęło, za to dzieciaki będą miały co oglądać
Na działce nic ciekawego do fotografowania nie ma. Wczoraj wygrabiałam resztki liści i igieł sosnowych, których sporo się uzbierało. Były suche więc od razu je spaliliśmy
Mam fotkę fiołków afrykańskich, kwitną od dawna prawie wszystkie