Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Żywopłot od dołu "pusty" :) 10:42, 04 paź 2012

Do góry
Trzeba drzewo odpowiedniego gatunku (lipa, platan, grab, buk) wyprowadzić przy kiju na wysoki pień i potem odpowiednio formować przy płaskich bambusach i wycinać wszystko do pewnej wysokości, aby powstał pień, przyginać, przywiązywać, aby konary rosły po kiju.

Może pomogą takie rysunki

zielonastrefa 10:32, 04 paź 2012

Do góry
MilenaP napisał(a)
Z mojego ogrodu wzięłam do zdjęć tylko 1 żurawkę, bo była w doniczce Caramel wiele razy uratowała sytuację A tego irysa to po prostu muszę mieć! Jest cudny

Jeszcze taki widoczek

No i taaaaaa trawka

Milena, na tym pierwszym zdjęciu to irys, o takich liściach?

czekam jak wszyscy na fotki, będa wyjatkowe
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 10:32, 04 paź 2012

Do góry
mysza napisał(a)

Nieszko , napisz proszę coś więcej o oczku.
Czy jest wyłożone folią , jeśli tak , to jaką ?
Czy kamienie są układane na zaprawie, czy klejone ?
Może masz więcej fotek z etapu jego budowy ?
Czy zastosowaliście jakieś pompy i filtry ?

Ciężkie pytania
Jest folia, dwa rodzaje. Pod spodem taka grubsza - nie pytaj jaka bo nie pamiętam - niebieska. Na to daliśmy czarną żeby uniknąć widoku sztucznie wyglądającej niebieskiej. Na to rzucone są kamienie, bez żadnej zaprawy.
I nie mamy żadnej pompy ani filtrów.
Przez pierwsze dwa lata woda rok w rok zakwitała. Teraz od dwóch lat jest spokój, przezroczysta, bez żadnych glonów. Jedynie co to kamienie są mocno "zamulałe". Planujemy w przyszłym roku wszytko wybrać i wyczyścić... tylko obawiam się że znowu będzie kwitło.
A i jeszcze woda do oczka jest doporowadzona z rynien.
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 10:30, 04 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

W końcu jakieś fotki Rozchodniki pięknie wyglądają o tej porze roku. A ta trawka na zdjęciu powyżej to turzyca palmowa? Świetna jest!

Aga, nie wiem co to za trawa. Mam sporo roslin, których nazw nie znam
Ale faktycznie, ładnie się ta trawka prezentuje

No to na wiosnę jadę po bukszpany jak mi nie wykupiłyscie wszystkich . W tym roku już się nie wyrobię z sadzeniem. Do końca października mam grafik napięty na maksa
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:23, 04 paź 2012

Do góry
Magnolio, jeśli jesteś, proszę o poradę. Wklejam Twój projekt z moim dodatkiem, który wydaje mi się sensowny. Namazałam na żółto miejsce, które chciałabym obsadzić bluszczem, bo tam nam się trudno kosi. Często to miejsce zostaje niedokończone i psuje cały wygląd. Tam jest pagórek i studzienki do okien w piwnicy. Czy jeśli to obsadzę bluszczem, to bedzie duże przestępstwo? Wyciągam stamtąd kostrzewy owcze i sadzę w docelowe miejsce przy szambie (w końcu!) i myślę, że jak skończę to uda nam się jeszcze to miejsce zarównać, bo zwoziliśmy tam ziemię z wszelkich prac ogordowych. Wtedy łatwo byłoby posadzić na świeżym. Pisz szczerze, bo wiem, że mówiłaś, żeby nic tam nie sadzić. Może jakiś inny kształt temu nadać?

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 10:21, 04 paź 2012

Do góry

a tutaj moje zakupy.... dokupilam hiacynty, czosnki i tulipany .... biale -wys 50-70cm...jakies mutanty ...

piękne zakupy i jak fajnie dobrane kolorystycznie wiosną będzie cudnie, a jeszcze doczytałam, że sadzisz 14 nowych róż, to dopiero będzie romantycznie; styl ogrodu idealnie wiąże się, ze stylem domu
u mnie pogoda chyba identyczna jak u ciebie, ranki ciut chłodniejsze, w ciągu dnia ciepło, nawet bardzo
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:17, 04 paź 2012

Do góry
Marzenko z O, cieszę się, że i mnie w końcu udało się z motylami

Tereniu, serdeczne dzięki za cudny pejzaż, zawsze kojarzy mi się z dzieciństwem i raduje i fajnie, że do mnie zaglądasz

Ani ana_art, róża cudna, dzięki za tak subtelny kwiat i twój udział w moim watku i inspiracje z gazonami
winogron postaram się wysłać, podaj adres na PW

Jula, cieszę się, że dołączyłas do nas i być może w realu dojdzie do spotkania, bo odległośc nie jest taka straszna! a to mój ulubiony powojnik

Daneczko69, dzięki za gratulacje i cudne kwiaty, które własnoręcznie wysiałaś, śliczne

AniuDs, zawsze byłas dla mnie inspiracją w kwestii róż; mogłam się tak wiele od ciebie nauczyć, dzięki serdeczne
Aniu asc, ten klon zachwyca i rozgrzewa, ta super kolorystyka! dzięki za wszystkie piękne słowa o mnie i o wątku, buziaki

Bożenko, przepiękny bukiet róż, dziękuję, twój ogród to nie tylko rh, ale i całe mnóstwo innych piękności
Aniu annawu, dziękuję za gratki ii cudny kwiat, chyba taka wyjątkowa jeżówka i zapraszam do nowego wątku, tam też sie powinno dziac, bo tyle przede mną
Sebek, dzięki za tę rzekę kwiatów i za powitanie mnie jak sie pojawiłam na wątku, no popatrz jak to zleciało

Aniu an_tre, śliczny kwiat, bardzo dziękuję za życzenia i za to, że dzięki tobie zrobiłam podpis wątku, bo inaczej byłabym niewidoczna i nie mogłabym tu z wami dzielić sie ogrodem i innymi jak to u nas tutaj na forum, pobocznymi, życiowymi sprawami, o spotkaniach nie wspominając
Evchen, dziękuję i podziwiam urodę tego zdjęcia, piękne i tajemnicze
Sylwia, i ja dziękuję i widzę, że fotki coraz piękniejsze, zresztą w tak pięknym ogrodzie jak twój, jest co uwieczniać i pokazywać...bukiet przepiekny, wstawiłam do wazonu

Ell/Ela, bardzo ci dziękuję, wyjątkowa biżuteria...dokładnie w moim guście cieszę się, że tyle stron wspólnie minęło i że dana była okazja poznać sie osobiście

Eliza, dziękuję za tak wyjątkowe życzenia bez was wątek zamiera, to jest wspólne dzieło kwiat przepiękny, kiedyś będę je miała na tarasie
Madziu, dziękuję, moja ulubiona dekoracja, tajemnicza i taka świeża dzięki twojej pomocy, nowy wątek zaczniemy

Marku, serdeczne podziękowania ślę w życiu bym nie pomyślała, że dojdę do tysiąca w ciągu 8 miesięcy! ot gaduła ze mnie; zapraszam do nowego wątku, który niebawem będzie
Basiu, ten miłek niby taki skromny, a taki cudowny i radosny, dziękuję, trafione jak ulał do Miłkowa i za wszystkie rady, dzięki którym łatwiej mi szło w ogrodzie

Ula, dziękuje i pozdrawiam i podziwiam ten kwiat hortensji w towarzystwie traw; zapraszam do dalszych pogaduszek w nowym wątku, bo co roku wiosna i mnóstwo planów
Iza. dziękuję i zapraszam nadal do siebie, a te lekko różowe róże idealnie pasują do ciebie i twojego klimatycznego tarasu; tyś juz ogrodniczka na 1000%

Aniu monte, wyjątkowa róża, tyle kolorów w jednym i mam nadzieję, że jak do tej pory, wspólnie ten nowy wątek będziemy tworzyć

Marzenko2007, nie ma co wybaczać serdeczne dzięki i do miłego zobaczenia

Grupo/ Agus, bardzo dziękuję, wiem, że wiele przed nami i wyzwań i spotkań, tylko ten czas tak szybko leci, a ja jestem ciekawa waszego zakątku i tego co będzie się tam działo

Viva, ale jaki bukiecik!!! tyś kolejna królowa róż w przepięknym ogrodzie dziękuję

Kasiu/Kindzia, tobie nie tylko za gratulacje dziękuję, ale i za prezent, wysłac taką wielką budleję, to nie lada wyczyn!! podziwiam i dziękuję

Danusiu, tym bardziej dziękuję, że pamiętasz, mimo atrakcji w Holandii; nie byłoby tych stronek, gdybym nie trafiła na ciebie i ogrodowisko, więc dziękuję podwójnie zdjęcie mistrzowskie

Lena i tobie również serdecznie dziękuję za kwiaty i gratki i mam nadzieję, że wspólnie te nowe tysiąc stron uzbieramy

w podziękowaniu moi kochani goście, zostawiam kwiaty...fajnie, że mogę tu być z wami!

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 10:07, 04 paź 2012

Do góry
Joaska napisał(a)
Znalazłam takie tam malutkie porównanie \

ależ te roślinki rosną aż się buzia cieszy

Pięknie wyglądają, super zdrowo!

Zielona odskocznia 10:02, 04 paź 2012

Do góry
Tutaj jeszcze zdjęcia przed zmianami. Teraz trawy nie ma już pod drzewkami wszystko wydarte i obsypane trotami

Karol bardzo lubi wskakiwać mi przed obiektyw. Jeszcze niedawno za nim była wysypana przyczepa ziemi, którą rowoziłam 3 dni myślałam że ręce do kolan mi się ponaciągały, wzięłam urlop i do łopaty. Ale za to jaka zrelakowana wróciłam do pracy. Mój M nie może mi pomóc bo wyjechał za morze do pracy. Mówił zostaw to ja wrócę to ci wszystko zrobię. Ale ja już nie mogłam wytrzymać. Bardzo lubię pracę z ziemią.

Z tyłu w samym rogu rosną 3 klony takie polne i 5 sumaków (masakra). To taki parasol bo na słupie który jest obrośnięty winobluszczem mam gniazdo bocianów i osłona musi być , bo inaczej lepiej nie wchodzić w to miejsce. Sumaków już nie ma dzięki mojemu M ja bym nie dała rady. Przyczepa korzeni była i tak na wiosnę walka z sumakami pewnie będzie jeszcze trwała. Tak się zastanawiałam usuwać te sumaki czy nie, ale w końcu decyzja usuwamy.
Ogród w Holandii 10:00, 04 paź 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)

Wróciłam właśnie z Holandii, pięknie jest i w dodatku mieliśmy cały czas słoneczko

ale dziś chyba już leje? Podobno jak się "zaniesie" to potrafi lać tydzień ?

a ciekawa jestem skąd to zdjęcie?

ale widoki marzenie

Ogrodnik mimo woli 09:55, 04 paź 2012

Do góry
Widoki ogólne....... i koniec przerwy..... po śniadaniu.. druga kawusia...

Ogrodnik mimo woli 09:45, 04 paź 2012

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ale piękne !!!

Wszystkie szczotki do butelek takie przystrojone były....
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 09:45, 04 paź 2012

Do góry
Dzień dobry bardzo Betysiu
Samych przyjemności Ci życzę i oczywiście uśmiechu na buziaku miłym

Ogrodnik mimo woli 09:42, 04 paź 2012

Do góry
Powojnik w więzieniu.....

I ogólny rzut oka w poszukiwaniu jeseini.. wyglada optymistycznie..czuć, ale do końca nie widać ..
Ogród w Holandii 09:39, 04 paź 2012

Do góry
Zdjęcie jest z

Ogród w Holandii 09:33, 04 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wróciłam właśnie z Holandii, pięknie jest i w dodatku mieliśmy cały czas słoneczko

ale dziś chyba już leje? Podobno jak się "zaniesie" to potrafi lać tydzień ?

a ciekawa jestem skąd to zdjęcie?
Ogrodnik mimo woli 09:31, 04 paź 2012

Do góry
Ale piękne !!!

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 09:30, 04 paź 2012

Do góry
vita napisał(a)

Śliczna ta rozplenica jak mała fontanna
Ania i róże i cała reszta :) 09:29, 04 paź 2012

Do góry
Wszystkie piękne, ale najbardziej lubię takie

Miłego dnia
Ogrodnik mimo woli 09:29, 04 paź 2012

Do góry
Pozdrawiam zaglądajacych....
A to moja trzmielina oskrzydlona... ledwo, ledwo się zaczęła przebarwiac.....

Ale itea zachwyca kolorami...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies