Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Do raju daleko - u Ewy 17:12, 31 sty 2016

Do góry
makkasia napisał(a)
My wszyscy mamy ogrody z gumy
Mam lilie, które rosną od 5 lat w tym samym miejscu, nic z nimi nie robię a kwitną co roku tak samo dorodnie.
macham

U mnie jeszcze sporo roślin wejdzie Jeszcze nie wiem, na co mi przyjdzie w tym roku ochota, ale na pewno muszę dokupić traw.
Muszę przesadzić białą hortensję ogrodową gdzieś w cień lub półcień, wtedy będę miała dodatkowe miejsce może na jakąś różę?
Chodzi mi po głowie zakup ambrowca gumball,ale na razie nie znalazłam go w ofercie (może pojawi się wiosną). Chciałabym posadzić go na miejscu sumaka.
Mam pojedyncze lilie i to dość długo, ale nie chcą mi się kocić
Do raju daleko - u Ewy 17:07, 31 sty 2016

Do góry
Ewik napisał(a)

To jest nas dwie, jak narazie mnie nie ruszają

Mi lilie zawsze się podobały imam ich kilka. Tylko wcześniej nie miałam pojęcia jak je sadzić i wrzucałam pojedyncze gdzie popadnie. Jednak teraz zauważyłam w innych ogrodach, że jak rosną w kupie, to efekt jest zniewalający
Do raju daleko - u Ewy 10:23, 31 sty 2016

Do góry
My wszyscy mamy ogrody z gumy
Mam lilie, które rosną od 5 lat w tym samym miejscu, nic z nimi nie robię a kwitną co roku tak samo dorodnie.
macham
Ogród Mirelli 07:36, 31 sty 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Przymrozi jeszcze na 100%, to dopiero koniec stycznia, a "idzie luty podkuj buty", a "w marcu jak w garncu".

U mnie też tam gdzie lilie coś zaczyna się dziać, myślę, że za tydzień, dwa wyraźnie będzie widać. Nigdy jednak mi nie przemarzły

Tam gdzie ja mieszkam jest na pewno zdecydowanie mniej korzystny klimat niż w tej części Polski w której ty mieszkasz. Juz nie raz przymroziło i zniszczyło roślinki.
Ogród Mirelli 06:37, 31 sty 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
U mnie nawet lilie wyszły :/ martwię się żeby później nie przymroziło i się nie zmarnowały.

Przymrozi jeszcze na 100%, to dopiero koniec stycznia, a "idzie luty podkuj buty", a "w marcu jak w garncu".

U mnie też tam gdzie lilie coś zaczyna się dziać, myślę, że za tydzień, dwa wyraźnie będzie widać. Nigdy jednak mi nie przemarzły
Do raju daleko - u Ewy 20:48, 30 sty 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Beatko, dziewczyny piszą, ze lilie da się wszędzie wcisnąć A ja im uwierzyłam

Dobre
Do raju daleko - u Ewy 20:48, 30 sty 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Widzę, że lilie coraz więcej zwolenników znajdują Mnie na razie jakoś nie pociągają. Zobaczymy, jak to będzie za parę lat, jak ich sobie więcej pooglądam

To jest nas dwie, jak narazie mnie nie ruszają
Połowa działki - czyli mam powoli dość 20:47, 30 sty 2016

Do góry
Halinko mam takie lilie jak powyżej na zdjęciu - te różowe, jak gwiazdki . Wsadzałam je jesienią. Ja dziś tylko wisterię przycięłam i tyle. Wiało strasznie, poza tym emuś był w pracy, więc z czasem szału nie było. Może za tydzień jak pogoda pozwoli to też kanciki zrobię .
Połowa działki - czyli mam powoli dość 20:38, 30 sty 2016

Do góry
Beatko --- czerwone i białe to łubiny , czerwony folsik hosta biała i 4 lilie pełne:

Zakupy robione Auchen u nas .
Połowa działki - czyli mam powoli dość 19:43, 30 sty 2016

Do góry
zawitka napisał(a)
Wczoraj

Halinko gdzie takie cuda pokupiłaś???? białe łubiny piękne a i lilie hmmm
Do raju daleko - u Ewy 19:36, 30 sty 2016

Do góry
szemusia napisał(a)
A mnie ciekawi, gdzie Ty to wszystko upchniesz... Ogród z gumy?

Beatko, dziewczyny piszą, ze lilie da się wszędzie wcisnąć A ja im uwierzyłam
Moja działka na Dębowym Lesie 18:34, 30 sty 2016

Do góry
Aniu lilie bajeczne ja też uwielbiam Dużo jeszcze nie mam ,ale już mam plan przy warzywniku zrobić rabatę liliowcowo- liliową
Do raju daleko - u Ewy 18:02, 30 sty 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Widzę, że lilie coraz więcej zwolenników znajdują Mnie na razie jakoś nie pociągają. Zobaczymy, jak to będzie za parę lat, jak ich sobie więcej pooglądam

Zobaczyłam śliczne zdjęcie hortensji z lilią u Ani i to mnie zainspirowało do zakupów. Mam sporo hortensji i szukam dla nich towarzystwa Stąd te zakupy
Moja działka na Dębowym Lesie 17:56, 30 sty 2016

Do góry
Fajnie wygląda Fiona z swoim adoratorem też mam lilie, uwielbiam jak pachną ale nie wolno ich trzymać w sypialni ze względu na intensywny zapach kupiłam Halcycon w zeszłym roku, też jestem jej ciekawa
Do raju daleko - u Ewy 17:52, 30 sty 2016

Do góry
Ogród Mirelli 17:14, 30 sty 2016

Do góry
U mnie nawet lilie wyszły :/ martwię się żeby później nie przymroziło i się nie zmarnowały.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:13, 30 sty 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Właśnie jakoś mi się z liliami nigdy nie kojarzysz...

Ślimaki mi wszystkie lilie zżarły w pąku wiosną 2015 , w jedną noc...
Moja działka na Dębowym Lesie 13:41, 30 sty 2016

Do góry
Aniu ją też mam lilie powtykane gdzie się da Uwielbiam je podobnie jak tulipany U mnie jest tylko jeden problem, już nie mam gdzie sadzić bo co ruszę łopatką to albo lilia albo tulipan. Podobnie jak ją sadzisz też wszystkie kolory No i mam dwa takie porcelanowe piesy jak kolegą Fiony
Moja działka na Dębowym Lesie 09:21, 30 sty 2016

Do góry
zawitka napisał(a)
Aniu,kupiłam lilie i mam zamiar posadzić w doniczkach ,ale gdzieś u Ciebie chyba wyczytałam że nie jest to za dobrze .w zaszłym roki zzarły mi cebule nornice a były takie piękne ???????I drugoe pytanie czy masz jakieś niskie hosty do cienia ????

rozark napisał(a)
miłego dnia

W donicach nie sadziłam lili, i chyba nie będę.
Lilie pięknie i lepiej rosną w gruncie .I tu też lepiej zimują .
Host do cienia,,Całe mnóstwo.
Praktycznie każda można tam właśnie posadzić .
Np:
Cherry Berry,June,White Feather, Fire and Ice, White Christmas,Golden tiara, Grand tiara,Stilleto,Halcyon jest średnia, nie duża mocno,Laceside Cupcake,Morning Light( chociaż u mnie marnie rośnie, dlatego ja przesadziłam i zobaczymy co to dało) Raibow's End, Rainforest Sunrise, Ice Follies .
Jeszcze sporo można byłoby ich wypisać.
Ale te mam i są suuper
Również życzę dobrego dnia dziewczyny i całego dalszego weekendu
Moja działka na Dębowym Lesie 09:07, 30 sty 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)
Lilie cudne Czy jak tak wszystkie zakwitną unosi się ich zapach w powietrzu?

Kamilko, nie wszystkie pachną.
Drzewiaste, orientalne owszem.
nie wszystkie kwitną w tym samym czasie.
I to jest fajne, mając ich więcej i rożne odmiany. Można cieszyć oczy ich kwitnieniami długo.
A zapach faktycznie unosi się na 1, 5 metra .Mam kilka obok tarasu,To wtedy jest miodzio
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies