U mnie jeszcze sporo roślin wejdzie Jeszcze nie wiem, na co mi przyjdzie w tym roku ochota, ale na pewno muszę dokupić traw.
Muszę przesadzić białą hortensję ogrodową gdzieś w cień lub półcień, wtedy będę miała dodatkowe miejsce może na jakąś różę?
Chodzi mi po głowie zakup ambrowca gumball,ale na razie nie znalazłam go w ofercie (może pojawi się wiosną). Chciałabym posadzić go na miejscu sumaka.
Mam pojedyncze lilie i to dość długo, ale nie chcą mi się kocić
Mi lilie zawsze się podobały imam ich kilka. Tylko wcześniej nie miałam pojęcia jak je sadzić i wrzucałam pojedyncze gdzie popadnie. Jednak teraz zauważyłam w innych ogrodach, że jak rosną w kupie, to efekt jest zniewalający
Tam gdzie ja mieszkam jest na pewno zdecydowanie mniej korzystny klimat niż w tej części Polski w której ty mieszkasz. Juz nie raz przymroziło i zniszczyło roślinki.
Halinko mam takie lilie jak powyżej na zdjęciu - te różowe, jak gwiazdki . Wsadzałam je jesienią. Ja dziś tylko wisterię przycięłam i tyle. Wiało strasznie, poza tym emuś był w pracy, więc z czasem szału nie było. Może za tydzień jak pogoda pozwoli to też kanciki zrobię .
Zobaczyłam śliczne zdjęcie hortensji z lilią u Ani i to mnie zainspirowało do zakupów. Mam sporo hortensji i szukam dla nich towarzystwa Stąd te zakupy
Fajnie wygląda Fiona z swoim adoratorem też mam lilie, uwielbiam jak pachną ale nie wolno ich trzymać w sypialni ze względu na intensywny zapach kupiłam Halcycon w zeszłym roku, też jestem jej ciekawa
Widzę, że lilie coraz więcej zwolenników znajdują Mnie na razie jakoś nie pociągają. Zobaczymy, jak to będzie za parę lat, jak ich sobie więcej pooglądam
Aniu ją też mam lilie powtykane gdzie się da Uwielbiam je podobnie jak tulipany U mnie jest tylko jeden problem, już nie mam gdzie sadzić bo co ruszę łopatką to albo lilia albo tulipan. Podobnie jak ją sadzisz też wszystkie kolory No i mam dwa takie porcelanowe piesy jak kolegą Fiony
W donicach nie sadziłam lili, i chyba nie będę.
Lilie pięknie i lepiej rosną w gruncie .I tu też lepiej zimują .
Host do cienia,,Całe mnóstwo.
Praktycznie każda można tam właśnie posadzić .
Np:
Cherry Berry,June,White Feather, Fire and Ice, White Christmas,Golden tiara, Grand tiara,Stilleto,Halcyon jest średnia, nie duża mocno,Laceside Cupcake,Morning Light( chociaż u mnie marnie rośnie, dlatego ja przesadziłam i zobaczymy co to dało) Raibow's End, Rainforest Sunrise, Ice Follies .
Jeszcze sporo można byłoby ich wypisać.
Ale te mam i są suuper
Również życzę dobrego dnia dziewczyny i całego dalszego weekendu
Kamilko, nie wszystkie pachną.
Drzewiaste, orientalne owszem.
nie wszystkie kwitną w tym samym czasie.
I to jest fajne, mając ich więcej i rożne odmiany. Można cieszyć oczy ich kwitnieniami długo.
A zapach faktycznie unosi się na 1, 5 metra .Mam kilka obok tarasu,To wtedy jest miodzio