Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 23:13, 24 lut 2016

mirkaka napisał(a)

Właśnie gdzieś już pisałam o niesprawiedliwości pogody U nas wiosna późno, lato zimne, zimy kiepskie. Choć to ostatnie dla rośli lepiej bo mniej wymarzają.
Wczoraj rozsadziłam skrętniki, ło matko co ja zrobię z taką ilością roślinek Część maluchów wywaliłam, bo mi tyle nie [potrzeba

Dziewczyny uważajcie z kompostem miejskim. Ja jak zakładałam ogród to nawiozłam taką niby kompostową ziemię miejską. Czarna, lekka, wydawała się super. Ale znajdowałam w niej mnóstwo potłuczonego szkła, i coś mnie tknęło i zrobiłam badana tej ziemi. okazało się że ma ogromne ilości metali ciężkich, ołowiu kadmu. Tak więc mój ogród przez to może być tylko ozdobny a warzywa jeśli już mam to w innej ziemi.
Myślę że dużo lepiej zakupić obornik i go rozłożyć na rabatach. Tylko obornik to trzeba kupować jesienią i jesienią rozkładać. Teraz to możesz podsypywać tym granulowanym.

Kompostu miejskiego też bym się obawiała
Ewa kupuje w Niemczech, tam może jest lepszy

Mirko, fiołki posadzone do doniczek mają już maluszki Jak będą trochę większe, zrobię im zdjęcia
Ewa777 23:15, 24 lut 2016

Kindzia napisał(a)
Niektórym to się powodzi...: książki, filmy o miłości...u mnie o tej porze to tylko cyferki Ale słoneczko już za oknem mamy, schnie sobie trawka

Kasiu, a spotkanka w miłym gronie? Tobie też się powodzi U mnie też słońce świeci, ale jeszcze nie przygrzewa
Agatek 09:30, 25 lut 2016

U mnie dzisiaj też słoneczko
może posieję coś do doniczek
lojalna_ 12:27, 25 lut 2016

uhuha uhuha ......
Milka 12:29, 25 lut 2016

Ewa777 napisał(a)

Piękne słońce cały dzień, ale wiało nieprzyjemnie.
Siedzę w domu - czytam książki i oglądam filmy o miłości

Przy takiej pogodzie, to super pomysł. W sobotę ma byc w miarę, to choc sobie można pograbic, ja chyba kancikami się zajmę
Ewa777 12:48, 25 lut 2016

Agatek napisał(a)
U mnie dzisiaj też słoneczko
może posieję coś do doniczek

Doniczki już obsiałam. Z następnymi czekam do marca. Za dwa tygodnie pewnie pikowanie
Ewa777 12:48, 25 lut 2016

lojalna_ napisał(a)
uhuha uhuha ......

A Ty co? Śmiejesz się, czy zmarzłaś?
Ewa777 12:50, 25 lut 2016

Milka napisał(a)

Przy takiej pogodzie, to super pomysł. W sobotę ma byc w miarę, to choc sobie można pograbic, ja chyba kancikami się zajmę

Irenko, u Ciebie wszystko szybciej się rozwija. U mnie zimnica. Słońce świeci,ale słabo grzeje. Może za 2 tygodnie będzie lepiej.
Milka 13:31, 25 lut 2016

No i u mnie tez tak, ale ubieram się jak na Sybir i idę, chodzi o to poruszanie się, dotlenienie i dawkę endrofin
Ewa777 14:51, 25 lut 2016

Buuuuu, zamówiłam lilie i nie pamiętam gdzie! Nie mogę znaleźć maila potwierdzającego - może zamówienie złożyłam na stronie i nie było potwierdzenia. Może ktoś z Was pamięta, gdzie zamawiałam.

Moje zamówienie:
Lilia Spring Pink - 6 cebul
Lilia Lollypop - 9 cebul
Lilia Lavon - 9 cebul