Irenko, aż oniemiałam z wrażenia i sprawdziłam Twoją statystykę 27 października gratulowaliśmy na 100. Ależ miło drugi raz Ci gratulować w tak krótkim czasie żeby spełniały się Twoje marzenia
Danusiu, nie tylko wielkie gratki na 900, ale podziękowania za tak miłe i przyjazne miejsce na necie które stworzyłaś, które kocham, pełne piękna i optymizmu.....rzekłabym raj na ziemi.....i wspaniałe inspiracje które dajesz nam każdego dnia ze swojego ogrodu..... i ogrodów w których bywasz z własnego zamiłowania i pasji.
I dodam że wspaniała ta sesja zdjęć ludzi którzy Ciebie odwiedzili
Mamy nowe narzędzie ułatwiające czyszczenie kostki - angielską szczotkę do czyszczenia fug w kostce i między płytami.
Druciana, specjalnie skonstruowana szczotka pozwala na łatwe usuwanie chwastów, mchu i brudu ze szpar i fug w kostce brukowej i płytach w nawierzchniach, na tarasie i patio.
Ostry skrobak z drutu jest wyjątkowo skuteczny. Ukośny kształt szczotki pomaga w doskonałym czyszczeniu. Szczotka jest dodatkowo wyposażona w unikalny trójkątny nóż odcinający ze stali do czyszczenia w niedostępnych szczelinach
Drewniany uchwyt ma długość około 30 cm. Wymiary szczotki: długość 10 cm, wysokość 8 cm, szerokość 3,5 cm. Specjalna konstrukcja narzędzia zmniejsza potrzebę schylania.
Wiem, że troszkę późno ale z różnych przyczyn tak wyszło. Moja propozycja warsztatowa z racji tego, że łączona jest mniej skomplikowana niż miała być i myślę, że damy radę Proponuję abyśmy zrobiły szklany lampion, oklejony papierem ryżowym a na to motyw z serwetki lub specjalnego papieru. Druga propozycja to świeca.
Osoby chętne musiałyby się zdeklarować na 100% bo muszę kupić potrzebne materiały a to wiąże się z kosztami. Kupowałam na Broniszach ładne, szklane lampiony po 12 zł są dość wysokie ok. 20 cm, Do tego potrzebny jest papier ryżowy, arkusz 10 zł, ale jeden wystarczy na 2 lampiony. Potrzebny jeszcze klej, pędzelki, lakier i serwetki. Wychodzi mi jakieś 25 zł na osobę. Świeca to koszt 5 zł, a reszta materiałów już wliczona w lampion. Jest przy tym dużo fajnej zabawy i ogromna satysfakcja
Taki królewicz to tylko poluje na ślimaki,muchy i,mszyce, i inne takie robale....Dlatego nawet zwykłe żaby są u mnie pod ochroną jak wlazą do ogródka.
Mnie nie było,a tu goście w dom!
Witajcie Zbyszku,Bożenko, Elizo,miło,że do mnie zajrzeliście!
Ja też zaglądam do zdjęć,niektóre wywalam,inne opisuję dodatkowo.....i czekam , jak i wy na wiosnę.