Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój jesienny ogród 00:14, 01 paź 2012

Do góry
Elizo, wielkie dzięki, kocham berberysy tylko szkoda że tak dotkliwie kują. Inne warzywka pokazywałem wcześniej, piękne porosły mi w tym roku.
Jolu mam nadzieję że chociaż kilka osób przeciągnę na swoją stronę
Ewelino, dzięki ale nie przesadzaj, te dwie foty co mi przysłałaś są mistrzowskie.
Sylwio, dziekuję, piękna róża.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:57, 30 wrz 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
[

A kto chabazia wyrwał z korzeniami i taszczy w taszce ?????
Ogrodnik mimo woli 23:56, 30 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
Ja też pozdrawiam Was wszystkich...... jeszcze poskłądam trochę papiórków na jutro i do spania.. jutro też jest dzień.. najmniej ulubiony ze wszystkich....

Wiesz po co jest poniedzialek ? ? ?
Sama pisałaś
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:35, 30 wrz 2012

Do góry
N dobranoc muchomorek sfotografowany dzisiaj
Był tak śliczny, ze nie mogłam sobie odmówić

Jeśli znów do góry nogami to przynajmniej tu nie ma problemu z oglądaniem
Wojsławice - Święto Traw 30 września 2012 23:32, 30 wrz 2012

Do góry
recento napisał(a)
Pogoda dopisała , była bardzo silna grupa z Ogrodowiska ,ciekawe wykłady i jeszcze ciekawszy spacer z przesympatyczna p.Inspektor Ogrodu w Wojsławicach.Kiermasz i zakupy udane.

mam pytanie do Tamgrocha - Tomku co to za piękne odmiany miskanta , a może ktoś je zna
Ogród u stóp klasztoru 23:31, 30 wrz 2012

Do góry
alinak napisał(a)
noc deszczowa , niedziela słoneczna - to co lubię najbardziej . coś dla przyrody , coś dla człowieka.
z dzisiejszego dnia mam dla was nie lada ciekawostkę. podczas spaceru po małopolskiej Lanckoronie spotkałam taki oto obrazek przy pensjonacie .

Lanckorona jest wpisana na listę światowego dziedzictwa kulturowego UNESCO- jako przykład unikalnej architektury za sprawą tych oto domeczków okalających rynek .

dodatkowym atutem jest położenie na wzgórzu , przez co widoki są warte zobaczenia

Alinko ten wehikuł jak z Pana Samochodzika a w Lanckoronie nigdy nie byłam, więc z ciekawością obejrzałam zdjęciapozdrawiam
Ogród u stóp klasztoru 23:20, 30 wrz 2012

Do góry
noc deszczowa , niedziela słoneczna - to co lubię najbardziej . coś dla przyrody , coś dla człowieka.
z dzisiejszego dnia mam dla was nie lada ciekawostkę. podczas spaceru po małopolskiej Lanckoronie spotkałam taki oto obrazek przy pensjonacie .

Lanckorona jest wpisana na listę światowego dziedzictwa kulturowego UNESCO- jako przykład unikalnej architektury za sprawą tych oto domeczków okalających rynek .

dodatkowym atutem jest położenie na wzgórzu , przez co widoki są warte zobaczenia

Ogród dla Agusi 23:17, 30 wrz 2012

Do góry
R.Serenade ,Courtyard -Poulsena

Dosadziłam jeszcze jedną H.do kolekcji-Pink Diamond

Piwonie w tym roku też pięknie się wybarwiają.

Rododendronowy ogród II. 23:14, 30 wrz 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Dziś pod brzozami spotkałam kozaczka. Zrobiłam zdjecia i zostawiłam do podrośniecia.

Jaki śliczny, a pod moją brzózką nic nie wyrosło

ale piękny , a po prawej to kurka czy listek, pozdrawiam moje wysiewane w tym roku cynie w domu były byle jakie z ziemi były ładniejsze, Ania ma rację
Dziewanna - Verbascum 23:13, 30 wrz 2012

Do góry
Dziewanna we wrześniu

Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:12, 30 wrz 2012

Do góry
voila

W miniformacie 23:06, 30 wrz 2012

Do góry

Choroby róż 23:03, 30 wrz 2012

Do góry
Witam serdecznie. Drugi rok walczę z chorobą róż. Kupowalam już środki chcemiczne, stosowałam roztwór sody do opryski i niestety nic nie pomaga. Obecnie zaatakowała (czarna plamistość ? ) mi nawet róże pnące
Mój kawałek raju II 23:00, 30 wrz 2012

Do góry
Bez fioletowy prowadzę na jednej łodydze i pod niego podsadziłam powojnik różowy
Ogródek Asi?! 22:59, 30 wrz 2012

Do góry
goniako napisał(a)
Po lewej stronie chodnika (tam gdzie trawnik) postanowiliśmy z mężem posadzić tuje Danica coś podobnego jak na tym zdjęciu

Tutaj bonsai trzeba włączyć w jedną rabatę, kołki drewniane usunąć. Czy na brzegu rosną pięciornki? Za nimi te kolorowe chyba begonie są niższe, kolejnośc mogłaby być odwrotna. Pięciorniki bym gdzie indziej przesadziła, a zamiast nich lepsze będą tawuły japońskie o żółtych listkach. W żwirku pod domem może hortensje Limeligt?, a pod nimi żurawki Berry Smoothie

Gosia dobrze radzi małą ilość gatunków.

Na każdym forum normalne jest mówienie na "ty" bez względu na wiek
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:53, 30 wrz 2012

Do góry
utrudniacie ... utrudniacie Madżenko ocenę rabaty ... ale nie z nami takie numery ... część wygina śmiało ciało ... część ryzykuje dewastacją sprzętu ... haaa ... a ja sobie zapisałam ... obróciłam ... i luzik ...

tadam ... zanim setkami zwichniemy kark ...

i kawał pracy widać ... ... skarb jesteś Madżena
Wojsławice - Święto Traw 30 września 2012 22:50, 30 wrz 2012

Do góry
Zamieranie pędów sosny 22:50, 30 wrz 2012

Do góry
Witam serdecznie Proszę o pomoc. Zupełnie nie mam pojęcia, czy to objaw jakiejś choroby, czy coś naturalnego (zdjęcie). Niestety do końca nie jestem pewna, czy mały iglaczek, to jakaś karłowata sosna, czy świerk (zapomniałam co kupiłam )
Ogrodnik mimo woli 22:49, 30 wrz 2012

Do góry
Ja też pozdrawiam Was wszystkich...... jeszcze poskłądam trochę papiórków na jutro i do spania.. jutro też jest dzień.. najmniej ulubiony ze wszystkich....
Ogródkowy chaos u monitki 22:49, 30 wrz 2012

Do góry
monitka napisał(a)
Dzisiaj w "ukryciu" jak to mówi Karola posadziłam szafirki pomiędzy hostami i carexami oraz czosnki w hacone. Zobaczymy wiosną co to z tego wyjdzie...
Wiśnia Umbra wczoraj trafiła na swoje miejsce ale wydaje mi się, że muszę ją trochę przesunąć w lewo (mąż się nie ucieszy ) Tam gdzie są czarne donice będą jeszcze kulki z bukszpanowe a przed nimi i wiśnią tawuły cięte w kulkę.

Jak myślicie zostawić wiśnię czy przesunąć?

Wow super ta rabatka Widzę że ogarnął cie szał kulkowania........kuleczki bukszpanowe, kuleczki z tawuły i ta wiśnia super
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies