Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród II. 20:51, 05 wrz 2012

Do góry
Ewa napisał(a)

Pozdrawiam raniutko

Rano wstałas a ja nie mogłam zasnąc to i dłużej troszkę pospałam.Miłego dnia Ewo.( Zazdroszcze Wam spotkania u Kapiasów).

Bożenko myślami będziemy z Wami, a tu ciasteczko ze śliwkami na osłodę

Ewciu przyniosłaś mi takie piękne i pyszne ciasto a ja jakoś Cię opuściłam przy odpisywaniu--przepraszam.Uwielbiam ciasto ze śliwką i wogóle sliwki uwielbiam.Pozdrawiam Cię serdecznie.
Po prostu ogród... 20:46, 05 wrz 2012

Do góry
Żurawki posadzone po łuku, a reszta trójkąta czeka na obsadzenie, ale może dopiero na wiosnę

A to pachnący bieluń w kolorze słońca

hibiskus rozwinął swój pierwszy kwiat

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:46, 05 wrz 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)

Taką fajną pajęczynę udało mi się ustrzelić na granicy działki z sąsiadem

....masz Spidermana gdzies w okolicy...hihi

...serio..u mnie też takie widoczki a to oznacza tylko jedno...jesień się zbliża wielkimi krokami.. ale też ma swoje uroki, prawda?

Agnieszko, może nawet Spiderwomen Mogłaby trochę poskakać po moich oknach i przelecieć z mopem po podłogach

..u mnie też by się taka przydała...co mnie podkusiło tyle metrów budowac...tyle metrów sprzątania..???
Rododendronowy ogród II. 20:46, 05 wrz 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)

Czerwona słonecznica (delosperma)

Ja miałam w tamtym roku bordową ładną, ale zimy nie przetrwała, chociaż trzymałam pod szkłem przed wilgocią. W tym roku kupiłam żółtą, rozrosła się ale kwiatów skąpo było. Czy przetrwa zimę...

Ja mam żółtą, jasny fiolet, ciemny fiolet no i ta czerwona. Będę niepocieszona jesli nie przetrzymają zimy. A może by je w domu przetrzymac ale ile zmieści sie w doniczce?

Jeszcze zapomnałam napisac że oprócz czerwonej która jest kupiona kilka dni temu pozostałe bardzo ładnie kwitły a ciemno fioletowa ciągle jeszcze kwitnie.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:41, 05 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Kasiu limki czy nie limki ale są ładne
Ja postanowiłam kupować hortensje wyłacznie w trakcie kwitnienia aby mieć pewność co kupuję
U mnie limki są bardzo gęste i w czasie przekwitania nie różowieją..... I mają większe leciutko stożkowe kwiaty jak u Danusi .
Ps zapominialam powąchać czy pachną...

Cześć Marzenko, ja mam w sumie 12 hortensji, z czego myślałam, że 6 to limki, a teraz okazuje się , że mam ale 4 limki i to napewno limki też różowieją tylko delikatnie i później a ich kształt znam właśnie od Danusi ale i już od siebie
po tej akcji u mnie i u Agnieszki (Wieloszki) z hortensjami, również doszłam do wniosku, że będę kupować tylko z kwiatem jak widać metka nawet podwójna to nie wszystko
p.s. pachną
to moje w zasadzie 4 krzaki limki kupione oczywiście bez kwiatów i sadzone po dwa do dołka - te na środku, na lewo od Nigry

W cieniu - zacieniona 20:41, 05 wrz 2012

Do góry
Hibiskus w pełnym rozkwicie...
....i nowy zakup...bielutki.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:39, 05 wrz 2012

Do góry
700 gratuluję i ogórka zostawiam

W cieniu - zacieniona 20:36, 05 wrz 2012

Do góry
Jastrun...dopiero w tym roku odkryłam jego piękne,długo trzymające się kwiaty.
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 20:36, 05 wrz 2012

Do góry
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:34, 05 wrz 2012

Do góry
Ela -
Ja bym chętnie jeszcze gdzieś zmieściła buka Purple Fountain, takiego jak na pierwszym planie u Zbyszka!
Ale to może jak dokupię działkę... albo wyrzucę czereśnię... na co M się nigdy nie zgodzi

Dzisiaj byłam na spacerze z Młodą "po wsi". Zajrzałyśmy... do szkółki, ulicę dalej. Nie chodzę tam, bo mały wybór. I zero nowości. Parę roślin tam kupiłam, ale kilka razy coś zamówiłam, czekałam i czekałam a pani nie przywoziła. Więc się zeźliłam i nie chodziłam.
Wyobraźcie sobie więc moje zdziwienie, gdy zobaczyłam tam 2 wiązy Wredei... po 45 zł... mniejsze i poprzypalane, ale BYŁY!!! A mój... z Sosnowca przyjechał
Były też bukszpanowe prawie-kule, spore i to tylko po 30 zł Szkoda że nie mam już na nie miejsca...
Takie:

Takie świerki były też ładniutkie, prawie jak cisy tylko za bardzo niebieskie

Kupiłam sobie 1 cisa Hicksii, bo tylko jeden się nadawał, reszta jakaś pokrzywiona...
I buk Tricolor był... i te Wredei... chyba tam będę częściej zachodzić
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 20:33, 05 wrz 2012

Do góry
I kolejne dzisiejsze piękności

długo oczekiwana - miała być biała, ale co tam ta też piękna

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:28, 05 wrz 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)

ooo, Agatka mnie odwiedziła i uśmiech zostawiła jak miło jestem z Tobą myślami! ściskam! ]
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 20:27, 05 wrz 2012

Do góry

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 20:24, 05 wrz 2012

Do góry
Dzisiejsza sesja ogródkowa

dokupiłam puchate wrzosy, a moze wrzośce - może wiecie które to
Ogród Dominiki 20:22, 05 wrz 2012

Do góry
Domi napisał(a)
[img ]

Czy to hakone??? piękne te trawy
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:22, 05 wrz 2012

Do góry
Justynko nie żałuj! Zawsze możesz kupić jeszcze jednego!
A na serio - jak wysoko on jest szczepiony? Wydaje mi się że te szczepione wyżej będą mniejsze, korona im się zabuduje mniej kolumnowo.. a "pieniek" będzie grubiał z wiekiem, ale nie rósł...

Małgosia u mnie była, pogadałyśmy chwilę, obeszłyśmy nasz ogródek, ale ciemno się robiło, Młoda zmęczona po całym dniu przeszkadzała więc czuję niedosyt Umówiłyśmy się na zakupy u p. Ciepłuchy, Gosia mieszka w Konstantynowie, czyli 2 wioski dalej Fajnie że blisko jest kolejna zakręcona zielono osoba Fotek brak ze spotkania, chociaż żałowałam że nie zrobiłam Jej zdjęcia - na obcasach pchająca taczkę pełną cisowych maluszków

Justynko
- tak, bukszpaniki obwódkowe z alle, ale nie pamiętam użytkownika... poszukam w komentarzach i dam znać!

Renatko - dzięki za namiar! Mama planuje rewolucje, ale Tata jeszcze o niczym nie wiem, a ma być sponsorem

Marzenko kombinuj!!!

Zobacz jak on cudnie wygląda u Zbyszka (przeklejam z wątku o Wredei):

A może jeszcze Ewa (bacowa) pokaże swojego pewnie wielkiego i wypasionego? Pliiis?
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 20:21, 05 wrz 2012

Do góry
Na zamówienie kartka "Dziękuję". Taka sobie w błękitach i z pawiórem

Pszczelarnia 20:18, 05 wrz 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Jesienne porównania:
Wrzesień 2011

Wrzesień 2012

Rewolucja i rewelacja w rok!!!
Buziole i macham do Cię
Kolorowy ogród na piasku 20:18, 05 wrz 2012

Do góry
Vivo na pierwszą 100 podaruję Ci bratki.
Gratulacje !!!
W cieniu - zacieniona 20:12, 05 wrz 2012

Do góry
Stokrotki afrykańskie nadal kwitną...już mają mniej kwiatów...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies