Irenko bardzo dziękuję ale nie wszystkie plany zostały zrealizowane Jest jeszcze kilka rzeczy do zrobienia ale to już pewnie w przyszłym sezonie. Może też i nowe plany się pojawią? kto wie ?
Aniu, och ja bardzo lubię słodkości, jutro muszę upiec jakieś ciasteczko
Cieszę sie ,że kapustki sie podobają, bo mnie tak bardzo zachwyciły , że zrobiłam im natychmiast zdjęcia telefonem
Ja godecję miałam u siebie w tym roku po raz pierwszy.Siałam ją bezpośrednio do gruntu i do donic.Gdy zakwitła utworzyła piękne,przyciągające oko kolorowe plamy.szkoda tylko,że nie kwitła dłużej.
Godecje w starych kamionkach
A ta poniżej rosła w gruncie w towarzystwie maciejki
W tym roku na początku lata , na próbę podzieliłam jedną kępę na 8 sadzonek .
Gosiu w tym roku kupiłam taką samą i mam nadzieję, że w przyszłym rozrośnie się tak pięknie jak twoja i będę mogła ją podzielić na kolka mniejszych sadzonek zimowe fotki śliczne, a te przedstawiające wczoraj takie radosne i kolorowe
Jest bezproblemowa , śmieję się że to taka dla początkujących ogrodników .Gdzie ją nie posadzę , radzi sobie i w słońcu i w cieniu .Będzie wtedy różnica w wybarwieniu , ale i tak jest ok.
Zimowy atak nie odpuszcza .
niestety nie byłam kilka dni na działce, nie mam zdjęć, nie wiem czy wszystko ok czy już zaliczyłam może jakieś straty związane z zimą - kompletny brak czasu i siły, najlepiej byłoby zasnąć jak niedźwiedź i obudzić się na wiosnę ))
Pozdrawiam odwiedzających i zostawiam widoczek z trasy
Piękna fotka! Zdecydowanie wolę takie klimaty niż te śnieżne...Mnie też zawsze na zimę ogarnia jakieś takie zmęczenie że najchętniej bym w sen zimowy zapadła...zaczyna się pokładanie na kanapie pod kocykiem ...albo spanie przed telewizorem..wczoraj miałam debiut
Byle do wiosny!
pozdrawiam Kasiu