Marzenko,witam cię serdecznie.Zdjecia wstawiam z wrzesnia,mam trochę zaległości na forum.Teraz praktycznie nie ma co fotografować.liście wszystkie opadły,nic nie kwitnie.Dzisiaj pół dnia grabiłam nie swoje liście,z jednej strony z lasku brzozowego sąsiada,z drugiej z drzew owocowych drugiego sąsiada.Nie lubię jesieni,tym bardziej zimy,ale jakoś trzeba przetrwać do wiosny.
Trawa,o którą pytasz to jakaś odmiana turzycy.Kupiłam ja w tym roku u nas na agrze za grosze,ale facet nie miał opisanego konkretnego gatunku.
Dorotko,poszukam zdjęcie kwitnacej tej kanny.Na agrze we wrzesniu miałam u siebie spotkanie z innego forum ogrodniczego i znajoma przywiozła mi 3 gatunki kann,wszystkie piękne.Fuksje też uwielbiam,w tym roku jesienią kwitły wyjątkowo pieknie,ładniej niż przez cały sezon.Oby tylko udało mi sie przetrzymac je przez zime ,bo dostałam sporo nowych gatunków i szkoda byłoby je stracic.
Aniu,witam cię.Hosta ta jest najładniejsza ze wszystkich host własnie ze wzgledu na piekne kwiaty i ten nieziemski zapach.