Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Martek 01:46, 18 lis 2012

barbara_krajewska napisał(a)

Jestem przekonana,że każda najwytworniejsza kucharka marzy o spałaszowaniu cudzego żurku i zawartości słoiczków piwnicznych

... i taniej , i bez kłopotu))

To też,ale chodziło mi o to,że codziennie gary i ból głowy co dziś ugotować i nie smakuje ten schabowy własnej roboty i marzy się,żeby chociaż raz ktoś podał do stołu nam ...
Ja nie ma tak fajnie ,że jestem na niedzielnych obiadkach u mamusi czy teściowej ,a wiem,że niektóre panie to i na tygodniu rodzinki mamuśkom podrzucają Ale to akurat tylko dygresja ja lubię gotować ważne,żeby był pomysł z tym mam często problem

Też jestem zmęczona ciągłym wymyślaniem menu, często poprzestaję na czymś prostym, niezawodnym. Gdyby nie gusta mojego M całkiem inaczej bym gotowała Lubiłam być zapraszana na teściowej obiadki Ale kiedy to było!? skoro sama teściową jestem))

Basiu proste jedzenie jest zdrowsze .Widzę,że chyba to nic nowego,że menu zwykle dopasowujemy do podniebienia małżonków i dzieci .
Ja też inaczej układałabym jadłospis trzeba by więcej kupiszy,żeby gotować pod gust każdego domownika
Bogdzia 09:14, 18 lis 2012

Trzeba sie będzie bliżej przyjrzec tym gatunkom goryczek i poszukac gdzie je można kupic bo to piękne rośliny a ja mam tylko dwa gatunki tą wiosenną (?) i tojeściową.
Mala_Mi 10:30, 18 lis 2012

barbara_krajewska napisał(a)
No to masz tę krzyżową http://f2.atlas-roslin.pl/gatunki/Gentiana_cruciata.htm
A śniegową http://f2.atlas-roslin.pl/gatunki/Gentiana_nivalis.htm i przeźroczystą http://f2.atlas-roslin.pl/gatunki/Gentiana_frigida.htm widziałaś? Rarytasy! Tylko gdzie je można kupić? Pewnie tylko w naturze wystepują i to w skąpych ilościach.

Muszę się zarejestrować bo nie daje mi wejść na te stronki......... ale zauroczyłam się goryczkami..
Mala_Mi 10:40, 18 lis 2012

Nie odpowiadam na temat gotowania..bo moje zdanie na ten temat już wyraziłam.
Gotowałam jak syn był młody, głowiłam się jak przygotować obiadki na każdy dzień tygodnia, bo pracę miałam w godzinach nienormowanych. Teraz jesteśmy sami i robimy to co nam pasuje... człowiek istota rozumna sam może wybierać czy gotuje czy nie. Czy będzie schlebiać gustom domowników czy nie... Ja nie schlebiałem bo nie miałam na to czasu. Dzięki temu syn i M jadają wszystko co podam. Ja też jestem niewybredna.... a jak ktoś poda to już jak pisze Martek i G by smakowało. Nie jeździłam nigdy na obiadki do mamusi (450km..trochę daleko na wyskok na obiadek) i teściowej (bo nie mam) i nie zazdroszczę tego innym.... Cieszę się jak mama przyjdzie raz lub 2 razy do roku i mi coś ugotuje. Wtedy mam święto
I koniec tematu gotowania.......
Mala_Mi 11:10, 18 lis 2012

Dla Slawko.,.... wszystkie foty z drugiej połowy lata
Pierwszy rok po posadzeniu
09.2008

2009

2010

Tu 2011

W tym roku nie mam zdjęć całości.. a przynajmniej nie mogę znaleźć, tylko takie znalazłam.. i obiektem foto był pies

Slawko 11:23, 18 lis 2012

Miliny mają to do siebie, że ładnie komponują się z pergolami, trejażami... z cegłą Ja mam odmianę o pomarańczowych kwiatach... Tylko szkoda, że ma kłopoty z zimowaniem w naszym klimacie... Pozdrawiam
eliza3 11:33, 18 lis 2012

Już dawno się przymieram do zrobienia takiego wejścia na ogród. Wchodziło by się od strony północnej na zachodnią, tylko nie bardzo wiem czym obsadzić taką pergolę, aby dobrze rosła. Najlepiej by miał bluszcz, ale wolałabym coś kwitnącego.
Twój milin jest piękny... cały czas myślę...
Gardenarium 11:47, 18 lis 2012

Cięgle myślę, że się przewracam jak patrzę na bramkę
Albo przekrzywiam głowę Prawa rabata przy bramce chyba powinna być większa aż do rogu tego przy domu, znaczy wykuszu, a nawet pod całym wykuszem, Zawijasek z bukszpanu.

Instagram Ogrodowiska
Mala_Mi 11:54, 18 lis 2012

Gardenarium napisał(a)
Cięgle myślę, że się przewracam jak patrzę na bramkę
Albo przekrzywiam głowę Prawa rabata przy bramce chyba powinna być większa aż do rogu tego przy domu, znaczy wykuszu, a nawet pod całym wykuszem, Zawijasek z bukszpanu.

Też nam to się nie podoba i zastanawialiśmy się co by tu zrobić ........ uwaga godna mistrza.. i zastosowania Myślałam nawet nad różami w tym rogu...co prawda wystawa zachodnia (bo od południa zasłania nieco pergola.... miałyby zacisznie.... i bukszpan....... będziemy myśleć ... zima zleci.. ogród wypięknieje...
barbara_kraj... 12:05, 18 lis 2012

Tyle nowych i świetnych pomysłów!
Aniu, szybka jesteś, to się ze wszystkim jak nic uporasz!
A potem - spotkanko będzie? Już sie piszę