W cieniu - zacieniona
20:09, 05 wrz 2012
Zawilec japoński...różowiutki...
Ślicznie ta hortensja rozjaśnia
A róże bajka
Dziękuję Celinko za tak miłe słowa, ja też się cieszę, że jestem z Wami, bo zawsze to przyjemne podzielić się się z kimś spostrzeżeniami, spytać o radę, pochwalić się gdy coś zakwitnie...Jest tylko jedno, malutkie "ale', forum uzależnia
M. zaczyna podejrzliwie patrzeć co ja tyle czasu z nosem w komputerze...
To dla Ciebie z życzeniami pogodnego dnia, a zapowiada się nieźle
![]()
Juka to roślina w której zakochałam się od pierwszego wejrzenia. Najpierw rosła w mieście pod oknem wiele lat, ale gdy przenieśliśmy się na wieś od razu przywędrowała ze mą. U mnie jest królową, szkoda, że kwitnie tak krótko.
![]()
Witam wszystkich miłośników ogrodów i ogródków, starszych i młodszych. Tych co sadzą duże drzewa, bo chcą mieć dojrzały ogród od razu i tych cierpliwych, którzy czekają na efekt latami.
Spotkałam tutaj jednych i drugich - do których ja należę?
Jak mówi powiedzenie - chcesz być szczęśliwy jeden dzień - napij się wina, chcesz być szczęśliwy rok - ożeń się, chcesz być szczęśliwy całe życie - załóż ogród.
Próbuję, więc założyć ogród (powiedzmy ogródek przy domu) i sprawia mi to dużo radości. Czas teraz płynie inaczej, bo w ogrodzie nie można się spieszyć, a pory roku są bardziej wyraziste niż w mieście.
Dlatego jestem tutaj, znalazłam tu bratnie dusze, ludzi wrażliwych na piękno,kochających rośliny i zwierzęta i jeżeli mnie przyjmiecie chcę być jedną z Was.