Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 22:55, 04 wrz 2012

Do góry
Nawet nie myślałam, że to aż tyle czasu minęło...zaległości nie do nadrobienia...
Ostatnio musiałam bardziej zająć się moją fauną niż florą, czyli psem, a stresu było tyle, że komputer poszedł w odstawkę, codziennie weterynarz, zastrzyki i słuchanie jak nasz psi członek rodziny wyje z bólu.
Na szczęście chwilowo lepiej, unieruchomili mi pieska w czymś w rodzaju lekkiego gipsu, ma w tym być 6 tygodni, narazie minęło dopiero 1,5, ale dużo mu lepiej pomimo niewygody. Widmo operacji kręgosłupa odsunięte, zobaczymy co będzie jak mu to zdejmą... Narazie wygląda tak

Psu lepiej, my odetchnęliśmy, mogę zajrzeć do ogrodu...
No oczywiście coś tam robiłam... na przykład porządek w kompostownikach
To widok przed... masakra...

i worki z jesiennymi liśćmi

Mój kawałek raju II 22:45, 04 wrz 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
http://www.youtube.com/watch?v=5ukusM5gt4Y&feature=related dobranoc

Podziwiałam ją u mojej działkowej sąsiadki. Ogromne kwiaty, niemal jak ludzka głowa!
Taki sobie ogród Beaty. 22:45, 04 wrz 2012

Do góry
Mam na imię Beata i witam wszystkich Ogrodomaniaków-pozytywnie zakręconych.Czytam Was już jakiś czas i oglądam Wasze ogrody i nie mogę się napatrzeć.A trafiłam tu przez przypadek.Otóż w programie Maja w ogrodzie usłyszałam o stronie Ogrodowisko.Zajrzałam i wpadłam po uszy.
Jestem pod wrażeniem ogrodów ,które tu powstają i stwierdziłam też tak "chcę".
Może troszkę o moim ogrodzie.Ogród ma już 8 lat i zawsze myślałam ,że nie jest tak źle.
Ale po zobaczeniu Waszych to stwierdziłam, że potrzebna mu jest metamorfoza.
Postaram się powklejać zdjęcia ale nie wiem czy mi się uda za pierwszym razem.
to jest rabata przed grażem
tu niedawno rosły piwonie ale pomyślałam ,że chciałabym coś na pniu i pod spodem obsadzone roślinkami,te białe i niebieskie to jednoroczne.Co sezon coś innego tam sadzę tu jeszcze rośnie marny rh,chyba miejsce nie dla niego bo jest na przewiewie i oczywiście mój
"pomocnik" czyt.szkodnik.
To narazie tyle.
Pozdrawiam serdecznie.
Taki sobie ogród. 22:44, 04 wrz 2012

Do góry
Mam na imię Beata i witam wszystkich Ogrodomaniaków-pozytywnie zakręconych.Czytam Was już jakiś czas i oglądam Wasze ogrody i nie mogę się napatrzeć.A trafiłam tu przez przypadek.Otóż w programie Maja w ogrodzie usłyszałam o stronie Ogrodowisko.Zajrzałam i wpadłam po uszy.
Jestem pod wrażeniem ogrodów ,które tu powstają i stwierdziłam też tak "chcę".
Może troszkę o moim ogrodzie.Ogród ma już 8 lat i zawsze myślałam ,że nie jest tak źle.
Ale po zobaczeniu Waszych to stwierdziłam, że potrzebna mu jest metamorfoza.
Postaram się powklejać zdjęcia ale nie wiem czy mi się uda za pierwszym razem.

to jest rabata przed grażem

tu niedawno rosły piwonie ale pomyślałam ,że chciałabym coś na pniu i pod spodem obsadzone roślinkami,te białe i niebieskie to jednoroczne.Co sezon coś innego tam sadzę

tu jeszcze rośnie marny rh,chyba miejsce nie dla niego bo jest na przewiewie

i oczywiście mój
"pomocnik" czyt.szkodnik.
To narazie tyle.
Pozdrawiam serdecznie.
Ogród w Tarnowie 22:41, 04 wrz 2012

Do góry
Nadchodzi czas sadzenia cebulowych, tulipany kolorami do uzupełnienia

korony cesarskie żółte i cebulki czosnku

werbena ładnie się rozrosła i będzie kłopot dostać się do koszyczków z tulipanami, które też tu rosną

To właśnie tu 22:41, 04 wrz 2012

Do góry
Dzidka napisał(a)
I ja żałuję. . Musimy koniecznie zaległość odrobić.
Jeszcze nie przekwitły liliowce, a już mi mi się marzy by zobaczyć Wojsławice `w święto traw.

Aktualnie w moim ogrodzie królują kwiaty lata.

Piękny widok i wszystko tak sztywno stoi.Czy dlatego że dość gęsto się rozrosło?Jak miałam rabatę tylko bylinową to ciągle mi coś wylegało ,musiałam podwiązywać podpierać i pomyślałam ,że może lepiej komponować z krzewami.Ale to była decyzja z konieczności.
Rododendronowy ogród II. 22:40, 04 wrz 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Czerwona słonecznica (delosperma)

Ja miałam w tamtym roku bordową ładną, ale zimy nie przetrwała, chociaż trzymałam pod szkłem przed wilgocią. W tym roku kupiłam żółtą, rozrosła się ale kwiatów skąpo było. Czy przetrwa zimę...
Mój jesienny ogród 22:35, 04 wrz 2012

Do góry
Witaj Dawidzie, moja brzoza rośnie u mnie 16 lat więc za wielka nie jest.
Aniu, ciesze się że moje nokto fotki się podobały.
Aniu Monte, jeszcze nie mam samochodu, powiem że ciężki żywot bez niego.
Marzenko to nie żart nie mam fotki z tego roku ale mam inną, tak wygląda 6 wywrotek

3 wywrotki choinek poświątecznych. zawsze pod koniec stycznia przywożą mi od 2 do 4 wywrotek choinek z osiedla, palą się jak benzyna.
To właśnie tu 22:31, 04 wrz 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Kępa brzóz, podobna znajduje się przed domem. Nie wyobrażam sobie, że mogłoby ich tu nie być.

I tunel różano-powojnikowy wspierany ketmią.

To są właśnie takie rabaty:

Myślę tak samo,kocham brzozy a co tam liście dla ich widoku mogę się poświęcić i pograbić a i do kompostu są dobre.A czego nie ma na tych rabatach ? Podziwiam pracowitość jak to wszystko utrzymać ,oczyścić wiosną ,wysprzątać !
Zimozielony ogród przy białym domu 22:27, 04 wrz 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
a jakie fajne zestawienie kolorystyczne, co Pawełku?

Jasne, mi prawie gały wylatują, nie wiem na co mam najpierw patrzeć Ale to bardzo dobrze! Dla mnie hitem
jest też rabata frontowa, z pozoru prosta ale mi się bardzooooo podoba Jeśli komuś umknęła to przypomnę

Gardenarium napisał(a)
Rabata frontowa

To właśnie tu 22:23, 04 wrz 2012

Do góry
Dzidka napisał(a)
Aniu, dla ciebie Pierre de Ronsard.

Jest cudna jak z malowideł na porcelanie !
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:23, 04 wrz 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Witam Wszystkich odwiedzających i serdecznie pozdrawiam
kilka wrześniowych (już niestety) fotek z działki

Hej Kasia! Mam pytanko, co to , to na lewo od trawy ? te srebrzyste liście, czy dobrze kojarzę , ze brunera jakaś? Bardzo mi się spodobało.
To właśnie tu 22:21, 04 wrz 2012

Do góry
Dzidka napisał(a)
Aniu, jak roślinność w oczku się rozrośnie , to woda staje się czysta.
Natomiast problemem bywa obecność glonów nitkowatych.
Ale z werbeną rosnącą na brzegu nie mam żadnych problemów.
Nie jest to łan taki jak w Pęchcinie, ale i tak mnie cieszy

I temu rosnącemu w głębi ogrodu też lubię się przyglądać.

Zachwyca mnie ta przestrzeń i tak sobie myślę ,że brakuje mi jeszcze 10 arów do moich 30 -tu właśnie na miejsce na staw.To dopiero jest odpowiednia pow.na kompletny ogród z mojej wyobrażni.
Zimozielony ogród przy białym domu 22:16, 04 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Piękne hosty
Mój 4 arowy azyl... 22:14, 04 wrz 2012

Do góry
Te zwierzątka natomiast porządki robią
Wszędzie pełno pajęczyn. Jednemu krzyżakowi wpadł w pajęczynę pluskwiaczek. Pająk dopadł go natychmiast ale o dziwo szybko się wycofał. Dlaczego? Bo pluskwiak, który po chwili uwolnił się, mu nie smakował! Ten pluskwiak to taki ODOREK))

A to kolejny łowca

Ogród u stóp klasztoru 22:10, 04 wrz 2012

Do góry
Bożenko - OLEANDRY bo przyjęły się wszystkie 4 . tylko co ja zrobię z taka ilością , a jeszcze mam od szwagierki Lagestroemie - ponoć cudo . rośnie jak na drożdżach i to z nasionka . no cóż zrezygnuję z niektórych jednorocznych , bo ten rok znowu mnie doświadczył w niektórych łączeniach . nie sprawdza się pelargonia angielska ( drobna ) z lobelią . nadają na zupełnie innych falach . natomiast sprawdzone - komarowiec z kacanką i wilce i niecierpkiem - na pewno powtórzę. lubię je

na dalszym planie widać bujającą lagesroemię

a zjazd jak Bozia da . to raczej w lecie . nie na wiosnę
To właśnie tu 22:09, 04 wrz 2012

Do góry
Dzidka napisał(a)

Jeśli jak pisze Bogumiła: "Wszystko co białe bardzo mi się podoba ", to zapraszam Was do Białego
Zakątka.

Mnie też się podoba a jaka piękna choina,nawet bardziej urokliwa niż świerki.Też dosadziłam kilka w różnych formach i cieszę się że rośnie bezproblemowo.Naprawdę godna uwagi.
Nasz przydomowy ogródek 22:09, 04 wrz 2012

Do góry
Coś się nie chcą wgrywać zdjęcia ale spróbuję jeszcze raz.

Ogród w Alei Lipowej... 22:08, 04 wrz 2012

Do góry
Ale ślicznie masz na tarasie! postrzyżyny też super wyszły
I jeszcze z duuuużym poślizgiem gratuluję 300

Mój 4 arowy azyl... 22:07, 04 wrz 2012

Do góry
Na drugiej dalii siedziały DWA! I też żarły i paskudziły!

A oto jeden ze sprawców! Śliczny, prawda?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies