Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 23:39, 03 paź 2012

Do góry
Na zamkniecie I części MIŁKOWA miłka daruję z gratulacjami!

W ogródku Ani 23:35, 03 paź 2012

Do góry
annawu napisał(a)

kirengeszoma

A to coś nowego dla mnie, nie znam tej rosliny
W ogródku Ani 23:33, 03 paź 2012

Do góry

kirengeszoma

Ogródek na trzy lata 23:31, 03 paź 2012

Do góry
Mój ogródek daleko, daleko ...a my na wakacjach. Ponieważ jednak człowiek przyzwyczajony do posiadania dostępu do sieci, bez sieci jak się okazuje żyć nie może, poszliśmy do Pana Kempingowego i nabyliśmy tygodniowy dostęp. Co w ogródku - nie wiem. Jesień w Palatynacie jest zwykle dość deszczowa (całkiem tak samo jak lato w Palatynacie ) - i na to liczę, jak wspomnę moje cztery doniczki z chryzantemami, z czego w jednej tymczasowo mieszkają też żurawki.

W drodze na wakacje też zresztą padało. Zatrzymaliśmy się w Lyonie, celem zwiedzania, a tam - jesień.

Padało. Kasztany spadają. Francuzi mówią po francusku. Na szczęście nie tylko po francusku, dzięki czemu dowiedziałam się od spotkanych w parku miłych Pań Spacerowiczek, że oni, Francuzi, kasztanów nie poświęcają na ludziki, ale wkładają je do szafy i przeganiają nimi mole. No, cóż, nie wiem czy to działa, ale może, może... kto wie?

Zostawiliśmy więc ślad i pojechaliśmy dalej.

Z chęcią wrzuciłabym jeszcze kilka zdjęć z Lyonu, bo jest to miasto w pięknym kolorze ochry (w swojej starej części), które naprawdę warto zobaczyć - z mnóstwem schodów, schodków, wąskich przejść i krętych uliczek, z dobrze zachowanym rzymskim amfiteatrem i fascynującym Muzeum miniatur i scenografii filmowych (można tu zobaczyć oryginalną scenografię z "Pachnidła"), ale Internet od Pana Kempingowego to jest baardzooo wooolnyy Internet i każde zdjęcie ładuje się po parę minut. Niestety.

Ogród Magdalenka 23:25, 03 paź 2012

Do góry
GabiK napisał(a)
Madziu, obejrzałam wszystkie zaległe wpisy.
Ostateczny pomysł z wiśnią świetny, czekam na realizację.

Fajnie, że doceniłaś jeżówki. U mnie Cię nie skusiły? Prawie nic innego nie wstawiałam w sierpniu.

Helloł ... w ten weekend koniecznie muszę posadzić umbre...żeby tylko nie zapeszyć i żeby nie padało , bo się załamie ... dzisiaj gnałam z pracy do domu, bo słoneczko świeciło i sucho , udało mi się skosić trawnik , wiem , wiem , że to moment na moich "hektarach" ... no ale był to wyścig z czasem... jeżówki spodobały mi się dlatego ,że je zobaczyłam na żywo... wcześniej ich w szkółkach nie widziałam ... a podoba mi się , że mają takie mocne kwiaty

Ania i róże i cała reszta :) 23:15, 03 paź 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)
Na dobranoc:

Leonardo

Billet Doux

Colette

Old Blush

i Cornelia

Aniu zawsze pokazujesz cudeńka co mnie wprowadza w bardzo dobry nastrój i poszerza moją listę chciejstw, co nie wróży dobrze mojemu ogrodowi pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 23:11, 03 paź 2012

Do góry
Kochana Irenko gratulację z okazji 1000 ... i życzę kolejnego pięknego wątku

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 23:06, 03 paź 2012

Do góry
Irenko, to duża przyjemność złożyć Ci gratulacje z okazji tysiączka. Życzę Ci pięknego nowego wątku, pięknych zdjęć i dużo przyjemności z jego prowadzenia, a my będziemy czytać, oglądać i uczestniczyć w budowaniu go. Z pozdrowieniami i życzeniami kwiatuszek.

Ogród... reni 23:03, 03 paź 2012

Do góry
reni napisał(a)

One są naprawdę niebieskie?

Śliczne

Tak są niebieskie, może trochę ciemniejsze niż na fotce
Są bajeczne, takie niespotykane
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 23:02, 03 paź 2012

Do góry
ell napisał(a)

Śliczne zdjęcie z motylkiem i kolorowo w Twoim ogrodzie jesienią
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 22:53, 03 paź 2012

Do góry
No to koniec
1000-ne GRATULACJE Irenko

Błyszcz nam dalej jak te brylanciki - jesteś naszą Perełką Ogrodowiskową
Dzisiaj daję Ci to na co zasługujesz
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:49, 03 paź 2012

Do góry
Madżenko gratulację z okazji 802 strony .... spełnienia marzeń

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 22:35, 03 paź 2012

Do góry
Gratulacje Irenko 1000 stron o Miłkowie

Zielona odskocznia 22:34, 03 paź 2012

Do góry
Witam.

Przyglądam się, podglądam wasze piękne ogrody i chyba dałam się zwariować zielonemu szaleństwu.
Myślałam spoczątku że tylko będę podglądać i czerpać inspirację do zmian w swoim ogrodzie, bo przecież nie mam czasu na pisanie, wklejanie zdjęć...

Czas się przedstawić. Mam na imię Agata mieszkam na podkarpaciu. O zmianach w ogrodzie nawet nie myślała trójka dzieci, praca, zresztą po co przecież coś i tak kwitnie. Tak myślałam dopóki nie trawiłam na ogrodowisko.

A wszystko zaczęło się od buka, który wymyśliłam sobie kupić. Buk to za dużo powiedziane mój to jest "buczek" niecałe 80 cm. Jak go kupiłam to co znim zrobić? Gdzie posadzić? Co on lubi? No to poszukiwania w internecie i najładniejsze kompozycje znalazłam tutaj. I tak to właśnie trafiłam na Ogrodowisko i tu zostałam. To poprostu uzależnia.

A to zdjecie mojego "buczka" Purple Fountain i mojej najstarszego muszkietera.

Buk w towarzystwie żurawki Georgia Peach, Sparkling Burgundy i hosty Saint Elmos Fire. Narazie pojedyncze nasadzenia ale to tylko taka tymczasowa przechowalnia.
Kupuję małe rośliny bo wiadomo kasa się liczy, ale lubię też widzieć jak po paru latach wszystko się zmienia. Wiadomo ogród dla cierpliwych.
Kupiła także w tym roku po jednej sztuce żurawki Lime Marmalade, Citronelle i rozmnażam. Na drugi rok będzie już coś do posadzenia.

Jak tylko udaje mi się wyrwać z domu to do ogrodu, a nie jest łatwo z bliźniakami.
A to reszta mojej drużyny

Mam nadzieję, że koszenie ogrodu za parę lat to będe miała z głowy.
Ogródek Hanusi po zimie 22:24, 03 paź 2012

Do góry
Też wolę inne książki ,Marzenko.Ale te akurat były pod ręką......
Naprawianie mojego sprzętu poszło szybciej i...... już jestem z Wami!
Wybaczcie,że nie będę się cofać do wpisów ,i odpisywać każdemu ........ogólnie dziękuję i cieszę się z Waszych odwiedzin.

Pszczelarnia 22:24, 03 paź 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Bardzo dziękuję. Zapraszam do realu, dziękuję za koperty.

Zostawiam inspiracje jesienne książkowe:

Ewo, masz dokładne opisy nasadzeń tych ogrodów? Pierwszy wygląda na doskonały.
Mój 4 arowy azyl... 22:23, 03 paź 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Basiu, zdjęcia Wisły aż niesamowite (bo ja nie mam telewizora, więc nie widziałam ale słyszałam). Sucho jest, za sucho. U nas też. Ptaki w tym roku, to chyba pająków miały dużo. Nie były aż tak pazerne. Koło listopada to się pewnie zmieni.

Poziom wody w porównaniu do stanu - powiedzmy - normalnego bardzo się obniżył. Dla porównania to samo miejsce:
kwiecień 2010

i obecnie

1 listopada od lat jest ciepły i słoneczny. A pamiętam, że tylko w futrach i kożuchach na cmentarze się chodziło
Rajski ogród Ani 22:17, 03 paź 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Dzisiejsza kobea

i jabłuszka o zachodzie

Aniu trafnie nazwałaś 'Rajski ogród' - przepysznie wyglądają te jabłuszka.

Wtym roku i u mnie pięknie owocują drzewka, bo w ubiegłym, ani jednego jabłka nie było.
To właśnie tu 22:16, 03 paź 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Myślałam, że w Sissinghurst padnę na kolana w białym ogrodzie.
Tymczasem zachwycił mnie ogród , który nazwałam ognistym

i róża Banksiae Lutea.

To jest na prawdę róóóóóóóóóżaaaaa?
A ja jestem zachwycony obfitością kwitnienia jak ma jeden krzaczek kilka kwiatków

Na tę różę nie namawiam. Ale spróbuj z prawie bezkolcową Veilchenblau .

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 22:16, 03 paź 2012

Do góry
Irenko
wielu cudnych następnych tysiączków
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies