Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

vita 18:16, 14 lis 2012

Niezbyt optymistycznie zabrzmiało...ja mam podagrycznika niewiele, czyli nie bagatelizować zagrożenia?
Ewo, dobrze, że uprzedziłaś w temacie ławki. Od razu pochwaliłabym zakup. Uważny gość, dobry gość
Wymarzona ławka trudna do wykonania, ale nie dla dobrego stolarza. Pewnie jakiegoś takiego znasz?
alinak 18:43, 14 lis 2012

a wiesz Ewciu że ja tak się bawiłam z podagrycznikiem że w końcu jest opanowany . mam tylko problem przy granicy z sąsiadami , gdzie ogród jest bardzo zapuszczony
Mala_Mi 13:18, 15 lis 2012

Fajna ławka... szkoda, że nie nasza
Milka 13:21, 15 lis 2012

Pszczółko, względny spokój miałam z tym co chcę...a tu taka ławka!! marzy się...
walkę w końcu wygrasz, więc nie zamartwiaj się zbytnio
popcorn 13:25, 15 lis 2012

Miałam troszkę podagrycznika, teraz mam trochę... rozłazi się jak wściekły wiosną rozpoczynam walkę!
Ławka bardzo ładna, chyba tekowa?

pozdrawiam!!
aldonaz 00:12, 16 lis 2012

Napisałaś, że posadziłaś ciemierniki - masz jakieś ciekawe? Uwielbiam je, rozsadzam wszędzie samosiejki.
Takiego widziałam w Irlandii.

betysia 06:34, 16 lis 2012

Pszczoleczko witaj porankiem...poczytalam o "podagryczniku" ...az musialam sprawdzic co to takiego i ja tez chyba to mama i nie wiem czy zaczynac juz wpadac w panike????
co do laweczki....bardzo wyjatkowa i piekna ale co moglo wpasc pszczolce w oko jak nie taki rarytasik!
ja juz weekendowo zagladam i samych radosci zycze.... i mistrza stolarstwa, ktory za miodek takie cudenko ci zrobi....
Evchen 10:14, 16 lis 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Hojnie szafuję obornikiem przekompostowanym - maliny ścięte, wyplewione też go dostały (na końcu warzywnika).
I zielnik sprzątnięty.

To mój ulubiony zakątek w Twoim ogrodzie Zielnik z doniczkami, które są dla mnie zagadką.. tzn. ich funkcja jest zagadką.... obwódki bukszpanowe przypominają inspirację Izy i Konstancji.. .pięknie jest ... spokój i harmonia...
vita 14:01, 16 lis 2012

Evchen napisał(a)
To mój ulubiony zakątek w Twoim ogrodzie Zielnik z doniczkami, które są dla mnie zagadką.. tzn. ich funkcja jest zagadką.... obwódki bukszpanowe przypominają inspirację Izy i Konstancji.. .pięknie jest ... spokój i harmonia...

Ten zakątek i mi się bardzo podoba. Ev, o które doniczki pytasz, te na ziemi, czy na patykach, w głębi?
Te na patykach podobno są rodzajem pułapki (na skorki?). Ale też dekorują zielnik.
Pszczelarnia 14:14, 16 lis 2012

Doniczki na ziemi: najpierw nimi okrywałam cukinie jak były przymrozki, potem na nich robiłam tunel dla cukini jak w dalszym ciągu były przymrozki (konstrukcja), potem na nich opierały się cukinie, a teraz wyznaczają miejsce czekające na coś w (dalekiej) przyszłości.
A wiszące na kijkach - nie mają chyba zastosowania, może pokazują teren jagodnika otoczony różą?

Obwódki będą zagęszczane przez dosadzanie.

Ten zakątek jest młody (nie ma roku) i trwają przy nim prace - byle do wiosny. On jest taki nieskończony. Ale co jest skończone w moim ogrodzie?