Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

majkel0326 14:23, 15 lis 2012

popcarol napisał(a)
Maju to ostatnie kwiatki-bidulki, reszta szara i bura...
Z obrzeży jestem zadowolona A sprzedawca uczciwy, dzisiaj wysłał brakujące kotwy, jutro będę miała A już wystawiłam mu pozytywny komentarz i bałam się że nic z tego nie będzie...

pozdrawiam!!

Dobrze,że jeszcze można trafić na uczciwych ludzi Czyli na pozytywny komentarz sobie zasłużył
popcorn 15:34, 15 lis 2012

To prawda miło się zdziwiłam
eliza3 17:40, 15 lis 2012

popcarol napisał(a)
Hej Irenko!
fajnie że zaglądasz; co jakiś czas grzebię sobie w ziemi powoli nie mam już gdzie, ale zawsze mogę zmieniać to co zrobiłam pozdrawiam!

To mi się podoba, ja też lubię zmiany, więc się za bardzo nie napinam i jak mi coś nie pasuje, to przesadzam i robię miejsce na nowe... ogród to nie muzeum, że eksponatów nie wolno dotykać...
Mala_Mi 17:44, 15 lis 2012

eliza3 napisał(a)

Hej Irenko!
fajnie że zaglądasz; co jakiś czas grzebię sobie w ziemi powoli nie mam już gdzie, ale zawsze mogę zmieniać to co zrobiłam pozdrawiam!

To mi się podoba, ja też lubię zmiany, więc się za bardzo nie napinam i jak mi coś nie pasuje, to przesadzam i robię miejsce na nowe... ogród to nie muzeum, że eksponatów nie wolno dotykać...

Ile mądrych słów i sentencji pada na forum
popcorn 17:45, 15 lis 2012

Elu, Aniu, racja! Też lubię przesadzać i zmieniać, oczywiście za każdym razem na lepsze A przynajmniej zwykle tak mi się wydaje
popcorn 18:52, 15 lis 2012

Sting gra w Łodzi we środę! Czemu te bilety takie drogie? do tego miejsca nienumerowane, więc trzeba by tam spędzić pół dnia
Chyba ograniczymy się do festiwalu kabaretów w sobotę...
popcorn 08:42, 16 lis 2012

Foty poranne zmrożone - wieczorem było 0 stopni, później zimniej trochę...
brr!

Przesadziłam bukszpana do doniczki plastikowej, największej jaką miałam... a i tak wystaje... hmm...
chyba go wkopię do warzywnika bez doniczki jednak...

Nowe kretowiska z rana... jak go przepędzić?

Umbraculifery się ładnie przebarwiły:

Róże pomarszczone - rugosa też:

Trawki:

miłego dnia!
monteverde 09:54, 16 lis 2012

Rącznikiem kreta najlepiej, posadź kilka i po ptokach, owocki masz nie zebrane na rugosie? winka nie stawiasz? pozdrawiam u mnie na Warmii ciepło
popcorn 10:07, 16 lis 2012

Hej Aniu!
u Ciebie tam fajnie, zacisznie, Żuławy w końcu! Zawsze cieplej.
Owoców w tym roku z rugosy nie zbieramy, zostawiam ptaszkom. Mam jeszcze zamrożone z ubiegłego roku... a wina robić nie umiemy, więc nie robimy...
Rącznik powiadasz? Takie wielkie jednoroczne chabozie? hmm...a jaki to ma promień działania?
Milka 11:55, 16 lis 2012

monteverde napisał(a)
Rącznikiem kreta najlepiej, posadź kilka i po ptokach, owocki masz nie zebrane na rugosie? winka nie stawiasz? pozdrawiam u mnie na Warmii ciepło

Aniu, Karolino, to mit, nie działa, u mnie było kilka posadzonych, gęsto i obok same kopce krecie!
na walkę z nim oprócz spalin z rury diesla i w korytarze nic nie pomoże!
miłego dnia..acha, my regularnie obecnie karbidem zwalczamy, póki co bez efektów, no może zamiast 10 co rano, są 2!