Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 22:25, 25 wrz 2012

Do góry

Jeszcze takie ujęcie, róże ('Happy Wanderer') świetnie wyglądają z bylicą, ale pierwszy i ostatni raz ! Bylica pontyjska jest potwornie agresywna (teraz wiem), na wiosnę użyjemy Roundup'u !
Kolorowy ogród na piasku 22:24, 25 wrz 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Wrzesień to czas dla powojnika Bill Mac Kenzie

Vivo czy ten powojnik łatwo sam się wysiewa? jest śliczny

Aniu siewek nie zauważyłam, natomiast rozłazi się po rabacie korzeniami (nie tak bardzo kłopotliwie), próbowałam te odrosty przesadzić ale niestety nie przyjęły się. On ma korzenie zupełnie inne niż wszystkie powojniki, nie takie wiązkowe tylko długie i gołe, może dlatego trudno się przyjmują. Ja swój kupiłam ale widziłam w sklepie nasiona więc pewnie można wysiewać. Tylko to pewnie będzie gatunek a nie odmiana - powojnik tangucki.
Puste pole z wysepką kwiatową 22:21, 25 wrz 2012

Do góry
Elu, to cię przebije. Mnie udało się w Netto kupić żurawkę z jednego zeta. Nawet zupełnie dobrze wyglądała, tylko była ostatnia. Oznaczenie gdzieś się podziało. Rośnie ładnie. Ktoś na forum rozpoznał ją jako Stoplight. Sprawdzałam w necie i wygląda na to, że się zgadza. A oto ta tania żurawka.

Takich okazji tobie i sobie życzę.
Witam wszystkich 22:20, 25 wrz 2012

Do góry
Ciekawe położenie, a ogródek pokażesz? Zapraszamy serdecznie, kwiatek dla Ciebie

Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 22:17, 25 wrz 2012

Do góry

nowy mieszkaniec ogrodu, Phoenix roebellinii - wprawdzie tylko na lato, ale jest

schizachyrium 'Kairo' w towarzystwie szałwii i perowskii; nie wykłada się i niedługo zacznie przebarwiać się na czerwono

na pierwszym planie rozplenica 'Little Bunny'

Phygelius x rectus 'African Queen' - 4 zimy w gruncie (prawie bez okrywania)

z imperatą - super trawa i na szczęście nie kwitnie u nas !
Kolorowy ogród na piasku 22:16, 25 wrz 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Nevada

Znalazłam. I rozpłynęłam się w zachwycie.
Ale trawy nie rozpoznaję: jakieś proso o niebieskim odcieniu?

Ewo ja też zachwycam się jej naturalnością, płatki ma cudne.
Trawa to kostrzewa sina (w czasie pierwszego kwitnienia Nevady prosa jeszcze nie kwitną), kupiłam nasiona i sama wysiewałam, jest to chyba gatunek, bo jest znacznie wyższa od odmianowych i nie tak niebieska. Z racji swej wysokości może spotkać się z różą, która z kolei ma tendecję do spotkania się z niższą trawką
Można też dosadzić proso, będzie kwitło w czasie drugiego kwitnienia róży.
Grzyby kapeluszowe na trawniku 22:15, 25 wrz 2012

Do góry
Pozwólcie, że się podepnę. U mnie niedawno też się pojawiły grzyby. Rosną jak szalone. I chyba się rozsiewają, bo za każdym razem w nowym miejscu się pojawiają. Mam nadzieję, że popryskanie ich na wiosnę pomoże. I tak mam zamiar się zabrać za chwasty więc i grzybkom się przy okazji dostanie

Kolorowy ogród na piasku 22:11, 25 wrz 2012

Do góry
viva napisał(a)
Wrzesień to czas dla powojnika Bill Mac Kenzie

Vivo czy ten powojnik łatwo sam się wysiewa? jest śliczny
Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 22:06, 25 wrz 2012

Do góry

fragment śródziemnomorskiego, po lewej stronie widać jukkę (nie mam pojęcia co to za gatunek)
Kolorowy ogród na piasku 22:05, 25 wrz 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Fajna ta trawa molina MOORHEXE. Zapiszę sobie, jak bym ją gdzieś widziała to by szybko znalazła u mnie miejsce. Ma taki fajny pokrój.

Bożenko zrobiłam dziś zdjęcie molinie, by była widoczna w całości,(widać jak już rudzieją jej kłosy) a obok niej rośnie molina "Variegata", można porównać wysokości.

Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 22:05, 25 wrz 2012

Do góry
i dalej

miskant 'Zwerg Zebra' - świetnie przezimował, ładnie kwitnie i do tego nieduży - same zalety

miskant 'Korea' - zalety jak wyżej

w bukszpanowym też coś się dzieje - dosadzamy bukszpany i robimy kanciki

duże pacioreczniki, duże kopry włoskie 'Purpurea' i rekordowa paulownia - urosła ponad 5 m od wiosny !
Ogród szmaragdowy 22:03, 25 wrz 2012

Do góry

Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 22:00, 25 wrz 2012

Do góry
Ogród ciągle dorasta - mamy znowu lato i roślinom też się to podoba . Wprawdzie w zeszłym tygodniu mieliśmy dwa przymrozki, ale dużych zniszczeń nie ma . Jedynie bazylie i koleusy trochę przymarzły.
Poniżej kilka świeżych zdjęć :

róże znowu kwitną, a bylica się rozrasta jak szalona

turzyca muskengońska 'Oehme' - jedna z ładniejszych z tego gatunku, imperata zaczyna już tworzyć smugi

jesienna rabatka

Fuchsia magellanica 'Ricartonii' - już po czwartej zimie i z każdym rokiem ładniejsza
Co z tym ogródeczkiem począć 21:58, 25 wrz 2012

Do góry
Nie wiem w jakiej odległości posadzić te kule od siebie czy tak jak jest na zdjęciu czy bliżej tej dużej kuli?
A gdybym tą trzmielinę na pni podsadziła tymi czerwonymi żurawkami ,a w miejsce żurawek posadziła malutkie bukszpany?

Może coś takiego?
Mój ogród 21:57, 25 wrz 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
U mnie też są jakieś zmiany w ogrodzie.
Powstaje nowa rabata, trudno kosi się przy płocie. Nie będzie szeroka, to jest to dosyć wąski kawałek ogrodu.

Bozenko zmiany imponujące konsekwentnie idziesz do przodu
Czy Małgosia odzywała się do Ciebie
Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 21:55, 25 wrz 2012

Do góry
Sonka napisał(a)
i trochę zdjęć mego dynamicznego ogrodu, a mam jeszcze wiele do zrobienia, i to bardzo dobrze..

hortensje przy tarasie, raczej do prezsadzenia, już są za duże

Cudowne widoki, uwielbiam takie sadzenie dużą ilością
Ogród szmaragdowy 21:54, 25 wrz 2012

Do góry
krisec napisał(a)
Żurawkowo

No no no
ślicznoty, jakbyś jeszcze je ponazywał
Rajski ogród Ani 21:51, 25 wrz 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Aniu...witam Cie bardzo cieplutko!!!!!
u Ciebie tak kolorowo, energetycznie....oj mozna oczy nacieszyc i naladowac akumulatorki....
pozdrawiam serdecznie i zycze cudnego dnia
Betysiu trzeba łapać tyle słonecznych promieni ile się da, zapamiętać najpiękniejsze barwy lata, bo słotny i ponury listopad, smutna zima, ostatnio bezśnieżna pozbawia nas tych energetyzujących kolorów Cieszę się, ze dzięki moim wesołym fotkom można ładować osobiste akumulatorki

ale fajne zdjęcie.Pozdrawiam Aniu.
Bożenko lubię miechunkowe lampioniki, w każdej fazie przebarwiania tylko tak bezpardonowo się rozrasta, wyprowadziłam ją wiec na obrzeże ogrodo pod modrzew, obok starego pnia i chyba jej tam dobrze, i niech się rozrasta

Ja jej z tego powodu nie mam ale to fajnie wyglądająca roślina.Niestety nie mam nawet wolnego obrzeża , wszystko obsadziłam rh.
...i dlatego fajnie jest zaglądać do twojego ogrodu żeby podziwiać imponujące rh,coczynię często ja nie mam do nich wiedzy i warunków zadowalam się więc mniej kłopotliwymi roślinami jeśli podobają się innym to chętnie zapraszam w moje progi
Ogród szmaragdowy 21:46, 25 wrz 2012

Do góry
Żurawkowo

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:45, 25 wrz 2012

Do góry
Bogdziu dla Ciebie grzybki u mnie w iglakach zaraz przy wejściu - dziwne miejsce a maslaki iponujące

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies