Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 10:03, 28 paź 2012

I jak zwykle takie tam pismo...... przestał padać śnieg.. zanim spadł stopniał Za to oglądajać fotki zobaczyłam, że jeszcze dwóch doniczek nie schowałam... wiszą widoczne nad stołem

Miłorząbek liściasty z iglastych... jeszcze ma żółte listeczki ... niestety nie takie kurczaczki ja kMarkiken u Danusi... ale też śliczny....

I koniec przynudzania tym samy na okrągło....
Welka 10:23, 28 paź 2012

Witam, tak chodzę sobie dziś po ogrodach i wszędzie śnieg, na szczęście u ciebie go nie ma zostaję na dłużej
Pozdrawiam
EPODLAS 10:57, 28 paź 2012

U niektórych już zima, a u ciebie jeszcze piękna jesień.
Konstancja30 11:40, 28 paź 2012

nawet w deszczu ma ten klimat za którym się tęskni ...
Kindzia 11:42, 28 paź 2012

Jak zielono u Ciebie! U nas biała zima Pozdrawiam serdecznie
Mala_Mi 11:44, 28 paź 2012

Gdyby było ciut zimniej miałabym chyba z tej ilosci deszczu z pół metra śniegu..a tak na szczęście podlewa ogród przez zimą. Rok temu nie podlało wcale, tylko tyle co my sami z węża, ale przy tej ilości ogrodu to co nalaliśmy to kropla w morzu potrzeba, a rachunek za wodę i tak był kosmiczny. Niestety sucho i brak śneigu zimą swoje zrobił i bez strat i tak się nie obyło..wiec moja ciepłolubna natura cierpi, ale dusza się cieszy, że pada deszcz ...
Ten fragment ogrodu też trzeba jakoś zagospodarować inaczej... nawet M sam to stwierdził... wpływ ogrodowiska jednak jest duży na nasze ogrody i ogrodników Wiosną na taki pomysł się tyko żachnął....
Czy ktoś przesadzał klony palmowe????

I drugi pomysł M.... zasłonić szklarnię jakim żywopłotem...... coś ładne , szybko rosnące i wąskie....cisy rosną za wolno... to dobre dla młodych....... ale ten widok nas już denerwuje....

marzena 11:50, 28 paź 2012

bardzo ładne, miłe i...trochę znane widoki ogrodu

no, jestem zdziwiona, że śniegu u Ciebie brak...
Mala_Mi 11:51, 28 paź 2012

O tu znalazłam lepsze foto... jak robimy zdjęcia to odruchowo mijamy ten widok bo denerwuje..... połączenie pergoli z rabatą wrzosową z zostawieniem przejścia do warzywniaka (za tym niskim płotkiem) ..... pomysłów na razie brak..ale to plan konieczny na przyszły rok... Komórka sąsiadów już obsadzona szmaragdami... bo też gryzie w oczy...
bociek 12:30, 28 paź 2012

Ania, jak cudnie, ze u Ciebie jeszcze jesien, i to jaka. Zazdraszczam Ci tych oblednie wielkich traw.

Buziaki sle i glaski dla psiny
Mala_Mi 13:06, 28 paź 2012

bociek napisał(a)
Ania, jak cudnie, ze u Ciebie jeszcze jesien, i to jaka. Zazdraszczam Ci tych oblednie wielkich traw.

Buziaki sle i glaski dla psiny

Bociek.... twoje za rok tez takie beda.... masz du zo trawek więc się zdziwisz jak one szybko rosną....
Psina za głaski dziękuje.. tego zawsze jemu mało...
O.. i takiego szkodnika znalazłam... miłośnik bukszpanów za dyche..... a pogoda balansuje i gra na moich nerwach...... cały czas tylko +1... i pada....... wiec my w blokach startowych, że jakby co, to desant na rwanie liści..... ciuszki przygotowane.... pierwsza akacja.. najbardziej krucha... z tą ilością liści śniegu nie wytrzyma... Tu mnie jeszcze drzewa całe w liściach, a pamiętam 2009 rok...... w połowie października zrobiło pogrom w drzewostanie... M już wczoraj chciał pozrywać liście, ale nie dałam...szkoda ich......