Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kolorowe rabaty 22:00, 23 wrz 2012

Do góry
Muszę ponownie zrobić zdjęcia.
Rabata 3 na niej kulka wykulkowana bez dwóch zdań nie powiem skromnie obok rh i za jednorocznymi dwa cisy małe też mam wystrugać z nich kule.Żurawkę Lime Marmolade podzieliłam mam 9 sadzonek,jest też hodowla runianki .Jednoroczne zasłaniają również hortensję Bobo,ale tu będzie przeniesiona Limelight z rabaty nr 1. Na trójce miały być trzmieliny na pniu sztuk dwie,ale się waham bo przemarzają i szukam alternatywy ...Może jakieś pomysły ?Będę wdzięczna Wiatry tu są więc nie da rady szlachetności jakiś

Ogrodnik mimo woli 22:00, 23 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
No to połowę nazw mam ustalonych.......

Aaaaaaaa.....nic więcej nie jestem w stanie wykrztusić....no może "Ach" i "Ech" jeszcze.....
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:56, 23 wrz 2012

Do góry
osadzenie pompy to dopiero zadanie - myślę że do zimy się wykona
w każdym razie bardzo się cieszę z tego zakupu

a teraz przejście do inncy rabat

rewolucyjna stale ją zmieniam

niebieska

pracownia

hiacynty przygotowane do sadzenia

Ogród w Tarnowie 21:56, 23 wrz 2012

Do góry
Wrzosy w tym roku są wyjątkowej urody...

Ogród w Alei Lipowej... 21:55, 23 wrz 2012

Do góry
Ponieważ bardzo podoba mi się to połączenie to robię sadzoneczki i dzielę jak się da.

jedna horti ogrodowa się obudziła i wypuściła jeden pączek

Rododendronowy ogród II. 21:55, 23 wrz 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Z wielkim zainteresowaniem czytałam i oglądałam podchody kowalika do karmnika pełnego ziaren, twój sposób patrzenia i opisywania zasługuje na prawdę na szerszą popularyzację bardzo zręczne i trafione rymowanki, okraszone dobrym humorem
Dziś w podarunku rozdaję kobeę, przyjmij proszę

Aniu bardzo chętnie przyjmuję tym bardziej ze nie mam a Twoja jest piękna.Ja lubie obserwowac ptaki aparatem. Oczy by nie wypatrzyły wszystkiego co aparat zatrzyma. Oczywiście robię zdjecia seryjne a potem to już albo same zdjęcia pokazac albo coś do nich sklecic. Jakos wytrzymujecie te moje rymowanki to od czasu do czasu piszę.Pozdrawiam serdecznie.
Mój ogród 21:53, 23 wrz 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)

Ta rabata właśnie komponowana jest z myślą o jesieni. Będą tu zmiany, ale początek już jest. Trawy, rozchodniki, rudbekie to typowe jesienne kwiaty.

Wypatrzyłam tez nowy płocik to robota J?
Ogród dla Agusi 21:48, 23 wrz 2012

Do góry
Wysiał się Penstemon i tak młodziutki jeszcze zakwitł nie czekając na przyszły sezon.

I róża pnąca New Down ciągle kwitnie.

Tarczownicy zaszkodziła susza a Dzonek ma się dobrze.

Rododendronowy ogród II. 21:48, 23 wrz 2012

Do góry
Z wielkim zainteresowaniem czytałam i oglądałam podchody kowalika do karmnika pełnego ziaren, twój sposób patrzenia i opisywania zasługuje na prawdę na szerszą popularyzację bardzo zręczne i trafione rymowanki, okraszone dobrym humorem
Dziś w podarunku rozdaję kobeę, przyjmij proszę

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:47, 23 wrz 2012

Do góry
dzisiejszy dzień dla ogrodu był wspaniały - klasyka jesieni

ale jeszcze coś chyba z innej pory roku
właśnie zakwitła mi szłwia meksykańska - dostałam w prezencie i jej nie znam podobno nie zimuje
więc wsadziłam do donicy i pięknie się rozrasta

a teraz spaer wkoło domu

najpierw przejście "ulicą jarzębinową" na której powstaje czarna rabata - na razie zbieram rosliny i myslę
i mam wreszcie zakończenie ulicy - powinien tam być jakiś postumencik albo figurka a ja wymyśliłam
... pompę

Kolorowe rabaty 21:45, 23 wrz 2012

Do góry
Liście pachnącej hosty

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 21:45, 23 wrz 2012

Do góry
Jak tu milutko!
Ogród w Tarnowie 21:43, 23 wrz 2012

Do góry
Kilka dni byłem w Wysowej. Ta pora roku jest piękna w górach, jest wielu turystów a mnie wypatrzyła przy pijalni wód mineralnych nasza ogrodowiskowa Justyna /Tyna / która ze znajomymi też tam dotarła...

Ogrodnik mimo woli 21:42, 23 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)

Ja nie mam, nie wzięłam.Ładne robisz rabatki ale trawnik też był piękny, trochę go zostaw.

Trawnika jeszcze na ponad 4 godziny koszenia szybkim tempem i bez zbierania trawy do kosza....

A tak wyglądają owocki Lucifera Krokosmii.....

A teraz deszcz podlewa moje nasadzenia Tylko dlaczego ja to podlewałam zabijajac siew ciemnosciach z konewką...... Od kiedy mam kałużę to podlewam wodą z jeziorka... fajna odstana woda.....

...piękne
Ogrodnik mimo woli 21:41, 23 wrz 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)

Już wiem jak wygląda deszcz.... pada...... dla ogrodu dobrze...... ale dlaczego się zrobiło tak zimno???????

...mnie też to trochę przeraża......
...trochę ciepełka...

....jak nie chcesz ciepełka....to skasuj
pozdrawiam....
Aniu ale ciepełko od Ani dla Ani bardzo przyjemne i pomysłowe
Mój jesienny ogród 21:40, 23 wrz 2012

Do góry
Maju, na moim wygaszaczu pogodynce też zrobiła się jesień i odkręciłem już wszystkie grzejniki i na razie wieczorami palę w dzień nagrzewa mi się w szklarni ale to pewnie ostatni tydzień, bo słońce coraz niżej i słabo grzeje ale dziś ładnie mi się ugrzało.

Dziś ładny dzionek do focenia był i wykorzystałem go dobrze.

Kalina koralowa coraz ładniejsza.

leszczyna turecka

Jabłek w tym roku bardzo dużo.

Zimowity pod jabłąnką.

Grujecznik-pień

Datury porosły mają prawie 3 m aż kładą się na dachu altany, widać po liściach jak czwartkowy mrozek ją liznął.

Trzmielina

astry bujają

jeżówki też
Rododendronowy ogród II. 21:39, 23 wrz 2012

Do góry
viva napisał(a)
Bogdziu, myślę, że przyjmiesz kwiatuszki z okazji 212 strony
Dziękuję za ptaszki i bajeczki

Takie piękne róże wyhodowane na piasku zawsze chętnie przyjmę.,tym bardziej ze u mnie róże kiepsko rosną i postanowiłam dac sobie z nimi spokój, moze nie całkiem ale co wymarznie to już nie dokupię.U Ciebie widzę że rosną bardzo okazałe i zdrowe i są piekne.Dzieki za wizytę.
Zastanawiam sie czy moja to ta sama co Twoja?

Trudno ze zdjęcia powiedziec bo jest bardziej rozwinięta.
Kolorowy ogród na piasku 21:39, 23 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)

Długo mnie nie było, czuję się jak córka marnotrawna .

Na dobry wieczór wczorajszy poranek w ogrodzie

Foto do kalendarza Pieknie to uchwyciłas....... Nie lubiępowarzania 100 razy tego samego postu.... ale to zdjęcie może być i 1000 razy

Aniu, ja pozwoliłam sobie na jeszcze jedno powtórzenie
Zdarzają się dni, że dają takie możliowści, nawet taki amator jak ja może coś "cyknąć"
Ogrodnik mimo woli 21:38, 23 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
Już wiem jak wygląda deszcz.... pada...... dla ogrodu dobrze...... ale dlaczego się zrobiło tak zimno???????

...mnie też to trochę przeraża......
...trochę ciepełka...

....jak nie chcesz ciepełka....to skasuj
pozdrawiam....
Kolorowe rabaty 21:35, 23 wrz 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Moje pstrokatki..... sadzone po 5 lub 3.

Bardzo dobrze Aniu ludziska będą myśleli,że to u mnie tak ładnie ))))))))))))

Ja się tam nie dam nabrać!

A u Ciebie i tak ślicznie - zwłaszcza w poście powyżej

Sebek dzięki za miłe słowa,ale wiesz dobrze,że bałagan straszny i muszę to w końcu powkładać jak należy .Mam problem z "rozsypaniem" "kulek" po 3 rabatach.
Np. na tej rabacie 1 gdzie tworzy się stożek mam dwie kulki i tak sobie wsadziłam je jak widać,a raczej nie widać za późno poszłam robić to zdjęcie szarawo już na dworze.
Spójrz czy dobrze leżą swoim okiem proszę
Następnie na rabacie z koniką jest przy niej trzecia kulka ,która nie wiem czy nie jest zbyt blisko świerka.Ja wiosną konikę jeszcze wysmuklę bo wygląda jak ja po czekoladkach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies