Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

EPODLAS 19:49, 06 gru 2012

Aniu, może kiedyś się spotkamy. W życiu nigdy nie mów nigdy.
Irenko i Jolu, zima was nie przeraziła, mnie też. Patrzę przez okno i jakoś fajnie jest. To nie znaczy że zimę oglądam tylko przez okno.
bociek 19:36, 07 gru 2012

Bozenko, jakie masz piekne jezioro w poblizu. Az chce sie wyjsc na spacer w takie urokliwe miejsca. Co do trawek, nie wiem jakie masz, ale wiekszosci nie trzeba ogacac. Zeszla zima byla wyjatkowo paskudna, ale moze ta oszczedzi. Ja swoich traw nie okrywam, tym wrazliwszym zrobilam kopczyki z torfu odkwaszonego i kory, wczoraj obsypalam towarzystwo sniegiem i mam nadzieje, ze dadza rade

Pozdrawiam
viva 23:39, 07 gru 2012

EPODLAS napisał(a)
Dzisiaj pogoda wymarzone. Lekki mrozik, trochę śniegu ( mogłoby być więcej), słoneczko świeci - cudownie

Bożenko, na taką zimę zgadzam się do samej wiosny
EPODLAS 18:21, 08 gru 2012

Dzisiaj dzień minął na pracach domowych, ale na 15 miałam iść na ćwiczenia i poszłam. Jak wracałam (chyba gimnastyka też dobrze robi na psychikę) to świat wydawał mi się piękny. I tak jak Viva zgadzam się na taką zimę do wiosny. Gałązki pięknie oszronione, zimno, ale znowu nie tak bardzo. Żałowałam, że nie mogę to uwiecznić aparatem. Nie raz żałuję, że moja działka jest oddalona ode mnie i nie mogę choćby zobaczyć jak wyglądają moje rośliny pokryte szronem.
A na osłodę zrobiłam parę fotek moim roślinom domowym.
Fiołk daleji ładnie kwitną.

A te różyczki zbierałam z moich kwitnących w ogrodzie miniaturek. To nie wszystkie, nie miałam większego wazonu.

Muszę kupić olejek różany i je pokropić, bo nie pachną.

an_tre 18:26, 08 gru 2012

Witaj Bożenko prawie czuję jak cie energia rozpiera po ćwiczeniach bardzo żałuję, ze nasz trenerka w tym roku zrezygno3wała ze zorganizowania ćwiczeń, brakuje mi tego...
pięknie ci fiołki kwitną, u mnie zakwitły wreszcie grudniki, muszę im zrobić fotki w dzień
Pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
EPODLAS 18:26, 08 gru 2012

Dodam trochę energetyzującej czerwieni.
Owoce ognika, jest śliczny, ale u mnie by chyba nie przeżył, bo jest wrażliwy na mróz.

Owoce róży, te szkoda że rosną blisko ulicy. Są wyjątkowo dorodne, ptaki pewnie nimi nie pogardzą.

EPODLAS 19:12, 08 gru 2012

an_tre napisał(a)
Witaj Bożenko prawie czuję jak cie energia rozpiera po ćwiczeniach bardzo żałuję, ze nasz trenerka w tym roku zrezygno3wała ze zorganizowania ćwiczeń, brakuje mi tego...
pięknie ci fiołki kwitną, u mnie zakwitły wreszcie grudniki, muszę im zrobić fotki w dzień
Pozdrawiam
Aniu, to szkoda, że nie ma trenerki i nie możesz ćwiczyć. Może w końcu jakaś zechce poprowadzić. Grudnik pokaż koniecznie. Ja pamiętam pięknie kwitnące grudniki u mojej babci. U mnie chyba im za gorąco, bo jakoś marnieją.
Bogdzia 19:14, 08 gru 2012

Bardzo energetyczne obrazki pokazałaś. Pozdrówka.
Przetacznik 19:23, 08 gru 2012

O Bożenko pokazałaś dorodne fiołki afrykańskie a ja właśnie bardzo się ciesze u mnie z pierwszego kwiatuszka fiołkowego bo od roku roślina spała : )
Urszulla 11:58, 09 gru 2012

Dzięki za odwiedzinki u mnie, więc i ja zaglądam......przyznaję się że mało znam Twój ogród.....muszę się poprawić. Jezioro masz wspaniałe.....te uroki natury zachwycają i zimą. Zwłaszcza jak człowiek nie musi nigdzie pędzić. Ładne różyczki w szkle....jak będą pachniały to jeszcze lepiej.....nie wiem czy wiesz że prawdziwy olejek różany jest bardzo drogi .....na szczęcie jest dużo zastępstw.