Ostatnio zastanawiam się i szukam jakichś informacji na temat cięcia dereni pagodowych. Te moje rosną tak ,że dostały po kilka przewodników. Marzą mi się łazdne drzewka a tymczasem bardziej wyglądają na krzaczorki niż pagody. Ten jeszcze jako tako bo ma tylko dwa te przewodniki
Ale ten to już kompletnie póki co jakby nie pagodowy
Nie wiem ,zostawiċ jakie są czy zacząċ wycinaċ co zbędne. Ma ktoś jakieś doŝwiadczenia ?
Zuzko, skakała, więc chyba żaba, ale spory okaz. U mnie to rok żab i jaszczurek.
Rabata bez kosmosów oraz dwóch cukinii zrobiła się całkiem pusta acz pierwszy raz zobaczyłam, że rosną tu jednak rozplenice posadzone wiosną bodziszek Biocovo i przetacznik goryczkowaty trwa, amsonie także. Więc może lepiej nie marudzić. Przymierzylam tu hortensję nn tułającą się po donicach, ale miejsca nie ma, takie fakty.
Nie No bajka ta Munstead ❤️Pokochałam od pierwszego wejrzenia a z tą poniżej na foto - tą a’la orendż świetnie wygląda.
Już pisałam u Wiaan , że chcę ją u siebie. Myślę , że towarzystwo turzycy milk chocolate jej nie zaszkodzi
Dziewczyny
dziękuję że zaglądacie i za każde dobre słowo
mało mnie z różnych powodów
sierpień minął urlopowo leniwie
ogródek trochę zaniedbany
kilka sierpniowo-wrześniowych pstryków na znak że żyję
Kosmosy na tej rabacie wciąż w formie.
Jesienne kwitnienie Leonardo i Ascot bardzo mi odpowiada. Zapotrzebowanie na kolor zaczyna wzrastać?…
Proso Heavy Metal tworzy piękne bordowe chmury, niestety, urok nie do uchwycenia przez komórkę.
Lubię ten kawałek ziemi
Wysiały się wiosenne bratki.
Chopin rzucił się w objęcia
Uzupełniłam korę na rabacie, której nie nadążałam odchwaszczać.
Cynie rozkręciły się w sposób nieoczekiwany.
Haniu, cieszę się, że się cieszysz to był jeden z ciekawszych urlopów.
W ogrodzie lekko jesiennie. Jedna rabata już bez kosmosów, bardzo je położyło w trakcie mojej nieobecności. Kwitnie róża Munstead Wood.
Także kolejna porcja kwitnień Emmy tuż.
Przeszkodziłam w śniadaniu?
Właśnie mnie olśniło, że mogę u siebie w daliach też na paliki doniczki pozakładać Takie nijakie sobie sterczą Pomysł oczywiście dawno znany, ale jakoś o nim zapomniałam.
Zerkniecie na moją anabelkę?
Nie wiem co jej dolega czy coś ją zjada, na liściach pojawiają się czarne kropki następnie żółkną i opadają.
Na pozostałych nie ma tego objawu.
Doszły szałwie Caradonna:
Bardzo ładnie zapakowane
Niestety rozpadało się po południu i nie posadzone
Czyli na rabacie brakuje tylko hakone. Stacjonarnie nie możliwością już je dostać. Ma ktoś namiary internetowe na ładne sadzonki ?
Na Waszych wątkach widzę szaleństwo cebulowe a do mnie nie dociera, że to już czas o nich myśleć