Witajcie, Ewo, Diano, Danusiu!
Dawno mnie nie było u siebie - praca mnie pochłonęła, logistyka w działalności okołodzieciowoszkolnejipozaszkolnej
Jesień dziś daje się we znaki - wieje, zimno, ponuro, i nawet popadało. Bo normalnie do tej pory podlewamy, taka susza...
Praca ruszyła pełną parą - papierkologia okropna, ale trzeba przeżyć Już po radach, zebraniach z rodzicami (u własnych dzieci nie byłam )...
Powoli układam sobie organizację tygodnia - przy dwójce dzieci szkolnych, wyjazdowym (odjazdowym ) mężu - to spore wyzwanie...
Stasio już chory, zaczyna się
Do Waszych ogródków zaglądam jak tylko mam chwilkę przy porannej kawce
Udało mi się wyskoczyć i pstryknąć parę zdjęć Niby jesień a kolorowo
Opadają liście,
Czas snuje się mgliście,
Świetliście,
Anieliście,
Liście, liscie, liście...
Nie, Irenko Dzisiaj jesteśmy w Zabrzu. Mam rocznicę ślubu. 28 lat minęło
Za tydzień będziemy szaleć, M ze szpadlem, ja z cebulami. Nie mam ich tak duuużo jak Ty, ale ze 300 się znajdzie
To w takim razie Kasiu wszystkiego najlepszego na kolejne wspólne lata, oprócz zdrówka i kasiorki spełnienia marzeń...nie tylko ogrodowych
Tak Kasik, to te rejony. Znasz je?
Pozostałym dzięki. A u mnie koniec lata wygląda tak.
Na szambie jeszcze pełnia sezonu.
Rabata bykszpanowa z innej perspektywy.
Żurawki o cudnej barwie i nierozpoznanej nazwie.
A za ogrodem właściwym tworzy się drugi ogród. Na razie trawnik [dzika łąka nie przeszła ], nowe miejsca pod nasadzenia, plany, plany, plany...
Dalsze poszukiwania i efekt ok. 1000 szt na ok 30 m2
Witaj Bogusławie!! Straszne te pędraki... Ja znalazłam u siebie tylko kilka.. Czy poza rewolucją na trawniku znasz jakiś sposób na nie ? Ja chyba coś czytałam o oprysku środkami chemicznymi ale jeśli środek miałby dotrzeć aż do korzeni gdzie one siedzą musiałoby go być bardzo dużo... Więc koszty mnie trochę od tej metody odstraszają pozdrawiam m
ciężko nad tym pracowałam nie śmiejcie się tylko z tych moich wypocin
Nie jestem pewna co by miało być na czerwonych i niebieskich kółeczkach
I jeszcze jeden mam dylemat . Jeżeli odstawie ta dużą donicę to odsłonie tego cisa ,jeżeli podsadzę go tak bukszpanem jak są teraz , to tych bukszpanów nie będzie widać jak stanę prosto przed rabatą.
Czy dać te bukszpany przed cisem ,albo trzy bukszpany i bez cisa
A może zamiast tego cisa dać coś innego ?
Ale mieszam
Witam!
Niedawno wróciła ze sprzątania świata i skaczę między laptopem a patelnią, ale potem wpadną znajomi to już na pewno czasu nie znajdę. Wrzesień mam w szkole bardzo pracowity, dużo dokumentów do zrobienia, potem w ogrodzie porządki, wkopywanie jednych cebulek, wykopywanie innych, jeszcze dom do ogarnięcia i przede wszystkim M i maluchy, więc Kubi ma rację - na forum brakuje czasu.
Megi, lista zakupów u Szmita już zrobiona, ale kupię dopiero jak zrobimy ogrodzenie, więc teraz nic, ale dziękuję za pamięć
Aniu, w pn mam szkolenie na Bema, więc zerknę o której się zaczyna i zadzwonię jak coś.
Zdjęć z ogrodu nie mam, ale byliśmy wczoraj w Ostródzie i stamtąd kilka zdjęć
W centrum
Co to za iglaki, te wysokie?
Witajcie Kochani moi
Tydzień temu byłam w Myczkowcach, na dorocznym spotkaniu formacyjno-integracyjnym rodzin bonifraterskich. Chcę Wam pokazać kilka (jesiennych już) fotek z Ogrodu Biblijnego oraz Centrum Kultury Ekumenicznej ...
Robert,co to za roślina kwitnąca na pierwszym planie? Widoki jesienne z Twojego ogrodu są niesamowite.Czekam na więcej jesiennych fotek,jak znajdziesz czas oczywiście Pozdrawiam Cię!