a co do cebulek, to byłam dziś u Janiny i była cała masa, wysypywały się z półeczek, inne niż w 1 dostawie i inne ceny, pakowane nie po 8 jak na początku, tylko po 5, 7, 1 i całe pakiety kolorystyczne różnych roślin cebulowych,
dogrzebałam się czosnków jedynie na najwyższej i najtrudniej dostępnej półeczce, czyli czosnek Gladiator po 3,49 sztuka
szafirki 15 sztuk za nie więcej niż 3,99 zł a chyba taniej
a wracając do hortensji, zabiłaś mi ćwieka z tym nieładnym zasychaniem Limelight, chyba będę musiała iść na kompromis skoro potrzebuję w jedno miejsce jasnych...
chcę szmaragdy przyciąć od góry troszeczkę, bo po wiosennym cięciu poszły sporo w górę, a ja bym chciała by się zagęściły i nie wiem czy nie za późno...
czy ja byłam zadowolona? o to jest pytanie
Kupiłam duże opakowanie i podlałam CAŁY ogród, może źle, może za wcześnie, nie wiem. Napewno są dorosłe. Jak robiliśmy pergole to na podjeździe leżała plandeka by nie pobrudzić kostki przy malowaniu, jak ją zwijaliśmy to ubi lam ze 30-40szt, wydawało się że łażą wszędzie, po elewacji, po kostce wszędzie, później znikły. Jak robiłam przemeblowanie zawijasowej i wykopywałam bukszpany!!!! to w korzeniach znalazłam imago i prawie przeobrażone dorosłe... pryskała calypso w między czasie tzn jak kwitły truskawki (taki wyznacznik Bożenki) Teraz widzę sporo wyżartych liści na hortkach czyli są...
Na targach rozmawiałam z facetem od larvanu i mówił że koniecznie należy teraz jeszcze go zastosować, sama nie wiem... kupić nie kupić. Zachodzę w głowę...
Chciałam podlać wrotyczem, ale ja nigdzie go nie widzę, owszem różne zielsko jest tylko nie wrotycz...
ja jestem stała w uczuciach rabaty tematyczne będą jak zawsze. Dosadzę żółtych do żółtej, pomarańczowych do pomarańczowej i różowo-fioletowych. Żadna rewelacja...
wyczytałam, że jesienny powinno się stosować od początku września a nawet końcówki sierpnia kupiłam też jesienny florowit uniwersalny na rabaty, może sypne w tygodniu
kochana wróć na początek mojego wątku, przejrzyj kilka pierwszych stron... efekt jaki jest teraz to wynik wieeeelu godzin ciężkiej ale przyjemnej pracy przez ostatnie dwa lata. Czasami metodą prób i błędów, wielokrotnego przesadzania...
tak samo jak ja - co niepotrzebne wyrzucam
Jak będziemy wiosną przystępować do realizacji będę się sugerować Twoimi zdjęciami oraz innym pomysłem na plac zabaw który miałam zanim zobaczyłam Twój
spróbuj przenieść, w zasadzie nic nie tracisz, skoro marnieją trudno powiedzieć co może im dolegać, może za mało wody...
Przed Vanilkami jestSouth Comfort, tam jest pełne słońce i delikatnie przypala im liście. W pełnym słońcu bez uszczerbku rosna u mnie Georgia Peach, Berry
Za Vanilkami są Miskanty Gracilimus