Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 16:56, 19 wrz 2012

Do góry
Karola na 500 Kwiatuszka Ci zostawiam i ciągle podziwiam warzywka i zmiany na rabatkach
Zimozielony ogród przy białym domu 16:33, 19 wrz 2012

Do góry
Kulę już widziałam, czekam na efekt w lustrze
Ogród z perspektywą na przyszłość 15:54, 19 wrz 2012

Do góry
Zmieniłam kompozycję w donicach na jesienną

No i przesadziłąm kolejną partię wrzosów

ogrodoweimpresjejolki 15:30, 19 wrz 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Jakie róże! I pinky winky cudna! Ciekawe czy jeszcze zakwitnie?
W ub roku było długo ciepło... jeśli w tym też tak będzie to żurawki się ładnie rozkrzewią! Myślisz że mogę jeszcze teraz dzielić? Na wiosnę nie ma czego dzielić...
pozdrawiam!
Karolina

Karolinko, wszelka prace ogrodnicze obarczone są ryzykiem Kto nie ryzykuje, ten nie ...

Z zakupów kiermaszowych została mi do wsadzenia tylko tojeść, ale jeszcze brak decyzji gdzie

Początki w Kruklandii 15:06, 19 wrz 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Przesadziłam te żurawki. Już dziura nie drażni

Za to drażni pustka, bo roślinki takie tycie, że ich nie widać po dosypaniu kory

Trawy się rozmazały na wietrze

Ziąb dzisiaj u nas...nawet Tośka nie chce biegać...brrr

Bardzo ładnie to wykalkulowałaś sobie naprawdę ma to wszystko urok Justyna
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 15:04, 19 wrz 2012

Do góry
grembosia napisał(a)

Na czym pięknie wybielonym leży hortensja????? Plizzz, ślicznie wygląda!

na stole ... lata walki z wiekową paćką go pokrywającą ... miesiące szorowania papierem i szczotą drucianą ... no i już po kilku latach voila ... jest taki jak chciałam ... własnymi ręcami ... żeby nie było za różowo to nogi jeszcze do dopieszczenia

Pięknie. Nie szybciej byłoby przejechać szlifierką z papierem ściernym?

nie zawsze można ... sprawdza się tylko na płaskich powierzchniach ... a szczota potrzebna aby wydłubać miękkie drewno ... tam gdzie się dało używałam i szlifierki i papieru ... ale drewno było dopiero centymetr pod tym czymś ... a prace dorywcze
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 14:58, 19 wrz 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Na czym pięknie wybielonym leży hortensja????? Plizzz, ślicznie wygląda!

na stole ... lata walki z wiekową paćką go pokrywającą ... miesiące szorowania papierem i szczotą drucianą ... no i już po kilku latach voila ... jest taki jak chciałam ... własnymi ręcami ... żeby nie było za różowo to nogi jeszcze do dopieszczenia

Pięknie. Nie szybciej byłoby przejechać szlifierką z papierem ściernym?
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 14:54, 19 wrz 2012

Do góry
Jolu ona od pierwszego dnia buszowała po całym ogrodzie i chowała się, że trudno ją było upilnować. Wiem, że kiedys muszę ją zostawic i czekać aż sama wróci, ale syn strasznie się o nią boi.

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 14:22, 19 wrz 2012

Do góry
Wczoraj niewiele zrobiłam na ogródku. Przygotowałam tylko truskawki do sezonu jesiennego. Nie miałąm czasu na prace, bo musiałam pilnować Kici. Nasza Kicia zaczyna poznawać otaczający ją teren. Oczywiście wszyscy jej pilnują ale ona nic sobie z tego nie robi - idzie na całość.

Zaczęło się od obserwowania otoczenia.

Te kwiatki wszystko mi zasłaniają. Muszę stanąć na łapkach.

Jeszcze za nisko.

No teraz to muszę juz zobaczyć całą okolicę.

Gazony jak obsadzić? 14:11, 19 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Popatrz jeszcze na takie nasadzenia

A co to Danusia posadziła zwisającego w tych donicach?

ka1sia..teraz donice są super Goniak dobrze radziła
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:05, 19 wrz 2012

Do góry
I zrobiło się 500! Gratuluję

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:43, 19 wrz 2012

Do góry
No pędzisz!!!!

Gratuluję 500 stron

Problemy z tujami 13:29, 19 wrz 2012

Do góry
Witam

Ostatnio zauwazyłem ze cos dziwnego dzieje sie z moimi tujami wie ktos co to moze byc?

Początki w Kruklandii 13:28, 19 wrz 2012

Do góry
Przesadziłam te żurawki. Już dziura nie drażni

Za to drażni pustka, bo roślinki takie tycie, że ich nie widać po dosypaniu kory

Trawy się rozmazały na wietrze

Ziąb dzisiaj u nas...nawet Tośka nie chce biegać...brrr

Zielony galimatias 13:06, 19 wrz 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Jak się chcesz zasłonić to przesadź część tuj na korzyść świerków. Żeby świerki nieco "rozluźnić" daj trawy... miskanta Variegatus...

Gosiak.. łaaaaaał..... ale pięknie.....mi się wszytko podoba, cokolwiek w ogóle JEST .. tamten projekt z Umbra też mi się spodobał .. oba są piękne!....
Żeby nie było łatwiej niż zwykle jest "ale"....
ale z przesadzaniem musiałabym poczekać - chyba do wiosny, bo tujki ledwo co się przyjęły.... no i nie wiem, gdzie miałabym posadzić te "wysadzone".. a tak na oko byłoby ich z 10 sztuk .. niemało...
Mam jeszcze pytanie odnośnie serbów - wiem, ze rosną szybko. Ale jak zahamować ich wzrost, kiedy osiągną dostateczną wysokość?. .. ściąć im czubek?...

I jeszcze chciałam zapytać o tuje - kolumnowe. Jak szybko osiągną wysokość 3-4 metry?...

Gosiak - dziękuję

no no no ..... szczęka mi opadła ! Gośka zakłąda szkółkę, a jak tak delej pójdzie to i projekty będzie trzaskac
świetna koncepcja Gosia
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:47, 19 wrz 2012

Do góry
Pokażesz swoje? Do nieszki zaraz zajrzę
Znalazłam syberyjskie irysy z trzcinnikiem (oba gatunki mam) - nieźle to wygląda!
Warmińskie dylematy 12:39, 19 wrz 2012

Do góry
Megi napisał(a)

1) nie mam pomysłu czym ją obsadzić,
2) strona południowa/południowy-zachód,
3) chciałabym na samym dole posadzić rośliny, które zakryją palisadę, jakieś fajne zwisające, ale irgi nie lubię, więc może jakieś trawy dałyby radę lub coś innego ?
4) nie wiem też co mogłoby tutaj stanowić wyższe piętro, żeby ciekawie się to prezentowało zarówno z góry, jak i z poziomu trawnika ?

Megi witaj..podoba mi się Twój ogródek tak na szybko, może tą rabatę obsadź właśnie rozchodnikiem okazałaym i trawami np. turzycami, zasłonią palisadę. Obok masz hosty więc też z nimi grać będą.
Warmińskie dylematy 12:22, 19 wrz 2012

Do góry
Megi napisał(a)

No i sekundo, przy zejściu z tarasu powstała rabata, na której już wcześniej zasadziliśmy buk. Dopełniliśmy ją wczoraj bukszpanami, żurawkami i resztką trawy, która mi została, ale nadal łyso o brakuje mi tutaj wypełnienia w środku rabaty.

Może mądrym głowom, coś przyjdzie na myśl ?

A nie myślałaś, żeby te trzy kule bukszpanowe dać własnie na ten środek, bliżej buka (tak nieregulanie raczej), a w ich miejsce coś innego?
Byłaby ta rabata taka troszkę mniej symetryczna, ale kule podkresliłyby urodę buka.

I dodałabym - koniecznie - trawek do tej rabaty. Do kulek bukszanowych pięknie pasuje hakone All gold albo Aureola, może też być Carex elata Aureola.

Zastrzegam - jestem tu znana z tego, że na projektowaniu się nie znam

A pod limki żeby przykryć łodyżki i żeby było cały rok zielono, można dać żurawki.

Miniaturowy ogródek 12:14, 19 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

powiedzcie mi co to za drzewko rośnie w żurawkach po prawej stronie??
ogrodoweimpresjejolki 12:06, 19 wrz 2012

Do góry
monitka napisał(a)
Pocieszyłaś mnie Jolu informacją o podziale żurawek w październiku w takim razie dzielę swoje
Pinky Winky śliczna, niech pięknie rośnie i cieszy Twoje oczy

Ja swoją działeczkę traktuję teraz trochę jak przygodę - lubię eksperymentować Teoria wiadomo zawsze jest teorią, praktyka innych też jest rzeczą cenna, ale jak się wypróbuje u siebie ...

Te różyczki specjalnie dla Ciebie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies