Asiu, rabata frontowa bardzo ładna i elegancka, ale mnie też podoba się skarpa, fajnie zarasta. Śliczny bodziszek z ciemnymi listkami, chyba mam jeden egzemplarz takiego, przeżył zimę, ma jeden pęd z kwiatkiem, ale nie rozrasta się, u Ciebie widzę jest podobnie. Szkoda, super by wyglądała taka duża kępa.
To chrząszcz ogrodnica niszczylistka. Paskuda bo wyżera pąki róż na wylot i liśćmi też nie gardzi. Ja usuwam ręcznie, łatwa do złapania nawet w locie. Trzeba tępić bo będzie coraz więcej jak się zadomowi. U mnie ogromne ilości bo nie chcę używać chemii.
Aniu, wszystkie róże piękne, Twoje ulubienice bardzo mi się podobają, charlotte, jak z obrazka, cudna.
Powojnik świetnie kwitnie, taki bujny, u mnie powojniki żyją, mają po kilka kwiatków, ale i tak się nimi cieszę.
Maki też super.
Dziękujęlubie robić takie ogrodowe ozdoby a łączka to ulubione miejsce Azy, teraz miała chorą łapę, dużo siedziała w domu to łączka ładnie zakwitła, ale Aza odzyskuje humor do brojenia i zabawy wczoraj z nią chodziłam po ogrodzie ( ona za mną) i patrzę ładny mak zakwitł na łączce, dotknęłam go sobie, za chwilę patrzę na trawniku urwany pąk makowy, też musiała sobie zobaczyć
He, he, nie wytrzymam. Mrokaśka zwiększa zapotrzebowanie na róże Może coś ode mnie zabierzesz. U mnie się męczą w cieniu
Ale jak elegancko, z przodu panienka sobie siedzi