Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Hortensjowo

Hortensjowo

Nowa12 08:31, 13 wrz 2022

LIDKA napisał(a)
Sabinka mam plafon podpbny do lampy mr 1. On ma 3 żarówki a mimo to świeci tak sobie. Gdyby był jedyny to mialabym ciemno.

Światłp przebija górą.
Może w formie wiszącej ma żyłkach oswieci salon lepiej bo ładna to jest bardzo.

Też się zgadzam bo też mam podobną lampę tylko wiszącą i mimo 3 mocnych żarówek świeci tak sobie. Teraz bym takiej nie kupowała bo daje za mało światła.
Anda 08:34, 13 wrz 2022

Miałam tą szklaną i niestety często trafialiśmy w nią głową Troszkę za nisko wisiała, a wyżej się nie dało powiesić. W zeszłym roku córka trafiła w nią gitarą i lampa pękła Teraz mamy inną
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Mgduska 08:43, 13 wrz 2022

Dobre oświetlenie to gra zespołowa - liczą się też lampy boczne, stojące, itd. Górna lampa jest głównie po to, żeby po wejściu do mieszkania nie potknąć się o kanapę. Klimat tworzą dopiero wszystkie elementy oświetlenia razem
Helen 09:18, 13 wrz 2022

Kobietki, ja tu konkrety potrzebuję i jakieś inspirki, bo mi ten temat sen z powiek spędza
anuska2507 09:40, 13 wrz 2022

My ostatnio wymieniliśmy lampy na takie:
nad stół: https://jupitersklep.pl/szukaj?controller=search&s=tuluza
nad część z kanapą: https://jupitersklep.pl/szukaj?controller=search&s=ceres+%C5%BCyrandol
Dla nas ważny był sposób montażu kloszy, bo poprzednie miały gwint sklejony z kloszem i to klejenie oczywiście puściło.
I popieram stwierdzenie, że najważniejsze są żarówki. My zazwyczaj sprawdzamy różne warianty natężenia, barwy światła. W popularnych marketach można zwrócić żarówki w ciągu 7 dni od zakupu.

Helen 13:05, 13 wrz 2022

Anda napisał(a)
Miałam tą szklaną i niestety często trafialiśmy w nią głową Troszkę za nisko wisiała, a wyżej się nie dało powiesić. W zeszłym roku córka trafiła w nią gitarą i lampa pękła Teraz mamy inną

Myślałam, że ta szklana ma możliwość regulacji długości zwisu. Jak nie ma, to odpada
No, przypadki chodzą po ludziach
Helen 13:07, 13 wrz 2022

Nowa12 napisał(a)

Też się zgadzam bo też mam podobną lampę tylko wiszącą i mimo 3 mocnych żarówek świeci tak sobie. Teraz bym takiej nie kupowała bo daje za mało światła.

Kiepskiego światła nie chcę, bo się zbyt ponuro zrobi, zwłaszcza w te najkrótsze dni
Helen 13:07, 13 wrz 2022

Mgduska napisał(a)
Dobre oświetlenie to gra zespołowa - liczą się też lampy boczne, stojące, itd. Górna lampa jest głównie po to, żeby po wejściu do mieszkania nie potknąć się o kanapę. Klimat tworzą dopiero wszystkie elementy oświetlenia razem

Dobrze napisane, teraz trzeba to zrealizować
Helen 13:12, 13 wrz 2022

anuska2507 napisał(a)
My ostatnio wymieniliśmy lampy na takie:
nad stół: https://jupitersklep.pl/szukaj?controller=search&s=tuluza
nad część z kanapą: https://jupitersklep.pl/szukaj?controller=search&s=ceres+%C5%BCyrandol
Dla nas ważny był sposób montażu kloszy, bo poprzednie miały gwint sklejony z kloszem i to klejenie oczywiście puściło.
I popieram stwierdzenie, że najważniejsze są żarówki. My zazwyczaj sprawdzamy różne warianty natężenia, barwy światła. W popularnych marketach można zwrócić żarówki w ciągu 7 dni od zakupu.

Ania, też rozważałam takie proste formy oświetlenia, ale boję się, że będą mnie raziły w oczy. Tego też bym chciała uniknąć.
P.S. Dzięki za namiary sklepu, sprawdzę ich ofertę
Mgduska 17:09, 13 wrz 2022

Helen napisał(a)

Dobrze napisane, teraz trzeba to zrealizować

Ale mam świadomość, że to nie jest łatwe. Sama szukam idealnej lampy nad stół, ale to co mi się podoba jest za drogie, a tańsze jest tandetne. W końcu sama zrobię