Basiu piękne takie przysadziste te Rodki już zaczynają. Który sezon u ciebie. Ciemierniki też piękne, pamiętaj o.mnie jestem zawsze chętna.
U ciebie i u innych tak czysto bez bałaganu jak wy to robicie. U mnie bajzel na całego jedne rośliny dopiero z ziemi wychodzą. Rozsypalam w styczniu wapno na rabaty i to jeszcze się nie rozpuściło więc kora zrobiła się biała. Śnieg leżał rozmył wszystko.
E tam czekam na deszcz może korę zmyje.
Bergenie w tym roku nie bardzo u mnie nie wiem co się stało na łodygach mają jakieś cętki jakby mucha narobiła może to jakiś grzyb. U ciebie widać, że w porządku.
Madziu trochę lasu sosnowego mam tutaj mam tak dziko. Po lewej stronie po sosnach pnie się hortensja ma bardzo dużo zawiązków kwiatowych powinno być ładnie. Będę musiała 2 sosny wyciąć gdyż przez ten mokry śnieg bardzo się pochyliły i mogą runąć na resztę widać to na focie 3 szt od prawej 2 szt.
Oczko do czyszczenia może w sobotę lub niedzielę.
Miałam dzisiaj zawinąć do ogrodnika poszłam do domu od innej strony. Jutro pójdę o ile nie wykupili to kupię.
Ach marcyzki taniocha rozstawilam po domu i na balkonie jeszcze dobrze się trzymają. Hiacynty po 3 zł kupiłam 1 szt, wzięłabym więcej, ale już nie miałam więcej rąk
Monika, to jest Twoja Lenei? Jest piękna
Moja jednak inna, ma wyższy kielich i jaśniejszy kolor.
A jaki ma pokrój? Moja rośnie w krzew dość mocno rozłożysty, z ziemi wychodzą chyba ze 4 pędy
Zrobiłam eksperyment, przyciełam krótko tą zmarzniętą (magical moonlight) obok rośnie druga którą kupiłam później i nie przyciełam - zostawiłam taką jak była.