Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kubusiowo 18:50, 04 lis 2012

Do góry
Gosia gratulacje z 700! jesteś niesamowita

Kubusiowo 18:47, 04 lis 2012

Do góry
Małgosiu, gratulacje za 700 stron i ujawnione talenty. Pięknie pozdrawiam

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 18:37, 04 lis 2012

Do góry

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 18:35, 04 lis 2012

Do góry
Dziś chcę Wam pokazać coś innego, niż swój ogród.

Z czym Wam się kojarzy Górny Śląsk?

Pewnie macie przed oczami stare walące się kamienice i generalnie obraz przemysłowy, ze starą infrastrukturą. Smutny, czarno-szary krajobraz i brak zieleni.Tak niestety bardzo często w mediach pokazuje się również moje miasto.
Celowo nazwałam mój wątek zielone płuca czarnego Śląska, aby zwrócić Waszą uwagę nie tylko na mój ogród, ale również na miejsce, w którym żyję
Strasznie mnie to irytuje, jak w mediach pokazuje się tylko te najgorsze rzeczy, bo w każdym mieście na świecie można znaleźć takie miejsca, w których nie chce się żyć, ale to nie znaczy, że taki jest obraz całego miasta.
Ponieważ jest to wątek ogrodowy, to nie będę Wam pokazywać kilka pięknych odnowionych kamienic w centrum miasta czy pisać o wydarzeniach kulturalnych, które się tu odbywają, aby Wam udowodnić, że to miasto żyje normalnie. Po prostu pokażę to, co jest mi najbliższe.
I mam jednak nadzieję, że pokazany tu skrawek zielonej części mojego miasta sprawi, że zmienicie zdanie o aglomeracji śląskiej, która tonie w zieleni.
Tu naprawdę można żyć i cieszyć się przyrodą wokół, dostępną dla wszystkich, którym tylko chce się ruszyć z kanapy i sprzed telewizora.
Ja dziś oprócz spaceru z psem po pobliskim parku, korzystając z dobrej pogody, zaliczyłam również wypad rowerowy po naszym pięknym lesie.
Oto moja relacja fotograficzna. Najpierw z parku, potem z lasu, gdzie mnóstwo jest ścieżek spacerowych i utwardzonych rowerowych. Uwielbiam te miejsca.

Ogród - Moje spełnione marzenie 18:34, 04 lis 2012

Do góry

Ta mi sie podoba źle się zrozumieliśmy nie wiedziałem o co ci chodzi
O....! 18:30, 04 lis 2012

Do góry
trochę słońca było dzisiaj...
metasekwoja przebarwia się w szybkim tempie..., a na słupie zostały tylko pnące łodygi, ogonki lisciowe i owocki...

hortensja ogrodowa też ma przebarwione liscie

zauważyłam dzisiaj chyba już ostatni kwiat róży New Dawn
Ogród szmaragdowy 18:27, 04 lis 2012

Do góry
zaczarowanaa napisał(a)
piekny masz ogrod , sporo pracy w niego wlozyles ale efekt jest powalajacy ,uwielbiam to miejsce

Cichy wodogrzmot.

Agnieszko dziękuje, jest mi niezmiernie miło.
Norweski ogródek... 18:22, 04 lis 2012

Do góry
a tutaj strazniczka ogrodu Roxy

Ogród w Tarnowie 18:18, 04 lis 2012

Do góry
Róże przetrzymały atak zimy i jeszcze kwitną...

Ogród szmaragdowy 18:15, 04 lis 2012

Do góry
piekny masz ogrod , sporo pracy w niego wlozyles ale efekt jest powalajacy ,uwielbiam to miejsce
krisec napisał(a)
Cichy wodogrzmot.

Ogród - Moje spełnione marzenie 18:12, 04 lis 2012

Do góry
Witam wieczorem... Choć dzisiaj niedziela, troszkę popracowałam w ogrodzie... Uformowałam, choć to za duże słowo, bo dopiero zaczęłam dziś, jakąś Thuję i podwiązałam i po prostowałam Sosnę czarną... Mam nadzieję, że w lecie będzie już coś widać...
Mój ogród po ciemku... i fotki z formowania Thuji i Sosny... Miłego wieczoru...
A na końcu Grab... Może i z niego uda się coś uformować...

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 18:05, 04 lis 2012

Do góry

Kukliku...jak u nastrojowo...
Kubusiowo 18:05, 04 lis 2012

Do góry
Gosiu wybacz spóźnienie, ale gratki na 7-mą setkę przesyłam

wracam do czytania bo mnie chwilkę nie było...

Ogród Sylwii od początku :) 17:58, 04 lis 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Sylwia pozdrawiam i wszystkiego naj...naj...naj...życzę uściski

Dziękuję Aniu buziaki i uściski przesyłam ...
Norweski ogródek... 17:51, 04 lis 2012

Do góry
wstawie troszke zdjec z mojej okolicy zeby podtrzymac watek

Ogród szmaragdowy 17:35, 04 lis 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Cześć Krzyśku, przelecialam dzisiaj od początku Twój wątek dla przypomnienia, wypięknial twój ogród przez rok chcialam napisać abys odkryl klony, ale Alinka już Ci napisala a te zdjęcia są super

A mi tu scenka opadła i proszę o dokładne isntrukcje co rośnie pod klonem i nad klonem (jakie trawki). Ciurkadełko powalające!!!

Marzenko Pod klonikiem rośnie Karmnik Ościsty Gold Star.
To coś z niebieskimi kwiatkami nie wiem, zabij mnie,nadaje się to do indentyfikacji.
Trawka nad klonikiem to Mozga Czcinowata Picta co mam do niej mieszane uczucia jest ekspansywna,trzeba ją sadzić razem ze szczelną doniczką i pilnować żeby pędy nie wyszły poza doniczkę.
Ogród Sylwii od początku :) 17:27, 04 lis 2012

Do góry
Sylwia pozdrawiam i wszystkiego naj...naj...naj...życzę uściski

Kondziowy Ogród :) 17:27, 04 lis 2012

Do góry
dorkow0 napisał(a)
Witaj Konradzie... Ktoś mądry napisał, że Bóg pomaga tym, którzy sobie pomagają... I coś w tym jest... Kto by to nie był, to najbardziej na siebie można liczyć... A, czytając Twoje wpisy, widzę młodego, zmęczonego człowieka... Odpocznij, nawet pracując, ale nie myśl, choć przez chwilę o problemach... Same zmaleją, jak się ich nie karmi... Wierzę w Ciebie, choć tak króciutko się znamy... Pozdrawiam serdecznie... I głowa do góry...
Ta pachnąca "Fresia" dla Ciebie...
Dzięki bardzo za róże uwielbiam je od nie dawna co prawda bo uważałem ze potrzebują dużo pracy żeby dobrze rosły a to nie prawda macie wszyscy racje tak to jest i trzeba coś z tym zrobić Trzeba wziąść się za siebie i wierzyć w to co się robi ale to nie jest tak łatwo ale trza to trza
Ogród szmaragdowy 17:05, 04 lis 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Żurawkowo jesiennie, chyba jest to Elektric Lime nie jestem pewien.

A czy te RH za żurawkami Ci kwitną? Czytałam, źe kwitnienie jest słabe, ale u mnie wiosną nawet pół kwiatka nie miały. Czy powinnam je osłonić u siebie???

Mażena. Jak je kupowałem w czerwcu to była końcówka kwitnienia kwiaty były mizerne, jak się nie mylę koloru fioletowego. w sklepie zalecano je okrywać na zimę,ciężko doradzić, nie mam doświadczenia z RH.
Kondziowy Ogród :) 16:58, 04 lis 2012

Do góry
Witaj Konradzie... Ktoś mądry napisał, że Bóg pomaga tym, którzy sobie pomagają... I coś w tym jest... Kto by to nie był, to najbardziej na siebie można liczyć... A, czytając Twoje wpisy, widzę młodego, zmęczonego człowieka... Odpocznij, nawet pracując, ale nie myśl, choć przez chwilę o problemach... Same zmaleją, jak się ich nie karmi... Wierzę w Ciebie, choć tak króciutko się znamy... Pozdrawiam serdecznie... I głowa do góry...
Ta pachnąca "Fresia" dla Ciebie...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies