Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 22:04, 13 wrz 2012

Do góry
Każdy ma taki ogród na jaki zasługuje. Głupie trochę to powiedzenie, ale coraz częściej dochodzę do wniosku, że prawdziwe. Motywy zabawy w ogrodowanie bywają różne. Potrzebujemy właściwej oprawy dla domu. Chcielibyśmy w spokoju (i zieleni) odpocząć po nużącym dniu pracy. Mieć w miarę zdrowe warzywa i owoce. Gromadzić kolekcje roślin, albo, prozaicznie: kosić, przycinać, sadzić, bo takie są oczekiwania i mus. Nie mam wątpliwości, że moja przygoda z ogrodem jest wyjątkowa, niepowtarzalna i nieodmiennie podniecająca (proszę się nie śmiać), ale bywają momenty, kiedy przychodzą wątpliwości.
Mieszają mi się motywy kolekcjonerskie z potrzebami oprawy domu, brakuje czasu na podstawową pielęgnację, a moje niezastąpione koleżanki ogrodniczki wołają: kupować, kupować!!! Wiecie co kupować?
No i tak sobie myślę, że ja na swój ogródek nie zasługuję. Czytając wstępy w Waszych wątkach, jeden ujął mnie szczególnie mocno. Wstęp hanki_andrus. Czytając go miałam wrażenie, że potrafi z ogrodem rozmawiać. Tak bym też chciała umieć...

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku ponasadzałam, jakiś czas temu to, co było dostepne w ogrodniczych.
Ścieżka biegnie przez całą długość ogródka i poprzedzielana jest małymi wnętrzami.

Cały ogródek zaprojektowałam sama, były to działania dosyć chaotyczne, próbuję to wszystko trochę uporządkować i uładzić, teraz jest tyle możlwości i inspiracji...chociażby to forum.
Motyw drobiu i drób w ogrodzie angielskim 22:03, 13 wrz 2012

Do góry

Ogród na Cedrowej 22:01, 13 wrz 2012

Do góry

Motyw drobiu i drób w ogrodzie angielskim 21:59, 13 wrz 2012

Do góry

Ogród na Cedrowej 21:59, 13 wrz 2012

Do góry

Motyw drobiu i drób w ogrodzie angielskim 21:57, 13 wrz 2012

Do góry
Udzieliło to się

Motyw drobiu i drób w ogrodzie angielskim 21:56, 13 wrz 2012

Do góry

Motyw drobiu i drób w ogrodzie angielskim 21:54, 13 wrz 2012

Do góry
Gęsi chodzą sobie swobodnie po ogrodzie, łażą po ścieżkach

Motyw drobiu i drób w ogrodzie angielskim 21:53, 13 wrz 2012

Do góry
Cotton Manor:

Ogród na Cedrowej 21:53, 13 wrz 2012

Do góry
Moje sadzonki różyczek

Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:53, 13 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Ja na wiosnę kupiłam masę tych koszyczków do sadzenie cebulek, zaczęłam sadzić i po piątym czy szóstym dałam sobie spokój, zajmują dużo miejsca, nie są zbyt wygodne do wkopywania, sadzarkę kupiłam i tez jest do niczego, rozeszła mi się błyskawicznie, a jak gleba jest zbita, to wbicie jej jest udręką,
też pierwszy raz będę sadzić plamy tulipanów, zobaczymy jaki będzie efekt

Kasik ja dokładnie akie same mialam przeżycia z koszyczkami i sadzarką
Plamy wyglądają pięknie. Liczyłam po ile sadziłam w 2011 tulipanów w plamie od 20-25

no własnie mój portfel już płacze
na odpowiedni efekt trzeba duuuuuużo cebulek a ja mam duży ogród, trzeba go w końcu sensownie wypełnić, w niektórych miejscach nie mogę sadzić, bo przecież połowę na wiosnę przesadzę jak nic
właśnie czytam watek Domii te jej tulipany, normalnie jak tez tak chcę
wstawie fotkę od Domi jako super przykład nie obrazisz się Marzenko?

i jeszcze fioletowe, to chyba tą fotkę będę oglądać w przypływie zimowej depresji

Kondziowy Ogród :) 21:52, 13 wrz 2012

Do góry
Kondzio napisał(a)
NO powiem ze to jest dlamnie bardzoooooo duza motywacja zeby tylko nie padało

A mi tylko przypomniał sie dowcip.... który już cytowałam na forum kilkakrotnie.... i Tobie Kondzio go też zacytuję.... z pozycji maszynisty......

Pesymista widzi ciemny tunel.
Optymista widzi światełko w tunelu.
Realista widzi światło pociągu.
A maszynista widzi trzech debili na torach.

I zgadnij kto Ty jesteś?????????

Cieszysz się, że odwiedzi Cię Danusia????????
Masz coś przeciwko jej odwiedzinom????

Jeżeli na pierwsze jest TAK, a na drugie NIE.......... to twój wpis powinien tak wyglądac.....

A co czytam???????

sra ta ta ta..... a na koniec jeszcze deszcz powodem dodatkowego nieszczęscia..... który bedzie albo nie będzie.......

Ja już bym Cię wzięła w obroty.... odwieczny pesymisto.......

I przestaję tu zaglądać, bo tu wieje takim pesymizmem, że swojego w pracy mam już dosć...... i chciałąbym naładowąc trocheakumulatorki... więc zapraszam z dobrymi wieściami do mnie.... jak kupisz różowe okulary..... cholerka jakie Ó w oku/ólarach?????

Ogród na Cedrowej 21:51, 13 wrz 2012

Do góry

Moje rozczochrańce

Motyw drobiu i drób w ogrodzie angielskim 21:50, 13 wrz 2012

Do góry
Nieodłacznym elementem związanym z kurami są wrecz artystycznie wykonane kurniki, których cena dochodzi do 1000 funtów/ jak ten ,który widziałem na wystawie ogrodniczej Hampton Court Flower Show

A jezeli coś takiego mozna zobaczyć na jednej z najsłynniejszych wystaw ogrodniczych, to coś w tym musi być.
Inny przykład kurnika /"ogrodowego"/ moglismy zobaczyć w East Ruston Vicarage Garden

oraz piekne kury/ i ...koguty tez

...

Do góry

Do góry

Dla odmiany czas na zmiany... 21:48, 13 wrz 2012

Do góry
Ozz napisał(a)

Znalazłam koniecznie muszę tam wpaść, ale najpierw jakieś zlecenie zrobić, bo jak tam wpadnę, to lepiej żebym miała gruby portfel
http://www.szkolkislaski.com.pl/Katalog_Jesien2011_Wiosna2012.pdf

Znam tę szkółkę bardzo dobrze i mogę rozreklamować tu o niej pisałam więcej:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2258-malopolskiekrakowskie-centraszkolki-ogrodnicze

Fakt, że może rośliny nie są takie nawożone i ,,wypasione", ale za to zdrowe i zahartowane, odwdzięczają się szybko za posadzenie w gruncie. Bardzo ją lubię, bo ma niepowtarzalny klimat ,,starych czasów", telefonicznie można się wszystkiego dopytać, i solidnie pakują wysyłki, ale (prócz cebulek chyba) ślą tylko kurierem i trochę to kosztuje (za to można chyba do 35kg zamówić )

p.s. ciężko ją znaleźć, choć jest prawie obok Wawelu, ukryta w środku osiedla blokowego
Od razu uprzedzam pytania - znam ją, bo miałam tam kiedyś praktyki

dzięki Ozzi

w takim razie chyba się zdecyduje na róże od nich, ceny mają przyjemne

fajnie to wygląda-szklarnie w centrum miasta

Ozzi ja nie wiedziałm że Ty ogrodnik z zawodu jesteś!
Motyw drobiu i drób w ogrodzie angielskim 21:48, 13 wrz 2012

Do góry
Motyw drobiu i drób w ogrodzie angielskim 21:47, 13 wrz 2012

Do góry
W restauracji

Motyw drobiu i drób w ogrodzie angielskim 21:47, 13 wrz 2012

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies