Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik mimo woli 20:01, 11 wrz 2012

Do góry
Zaczyna kwitnać barbula... to już jesień..

Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:59, 11 wrz 2012

Do góry
Dwa światy 19:55, 11 wrz 2012

Do góry
U mnie pół godziny temu....się działo

Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:53, 11 wrz 2012

Do góry
W zasadzie nie mam nic do pokazywania, wszystko juz widzieliscie. Zmian zero poza jedna dosyc istotna - chwasty wybujaly O, prosze jakie dorodne

Nawet jakis bratek mi sie wysial i z dzika radoscia kwitnie w zachwaszczonych berberysach

Ogrod podupadl, bo nie mam czasu a i dzien coraz krotszy Nie wiem kiedy to wszystko ogarne, ale nie bede pisac po proznicy

Kwiatki i rabatki u Elizy 19:44, 11 wrz 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Winko nastawione, Będzie czym częstować, tylko piwniczki jeszcze nie ma...

ale profesjonalny sprzęt
Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:44, 11 wrz 2012

Do góry
Hej, hej

Wpadam na chwilunie i lece Was poodwiedzac zanim mnie znowu wciagnie czarna dziura

Na poczatek wieeeelkie podziekowanie za pamiec i cierpliwosc do mnie.

Rzeczywiscie z Ania mialysmy niezwykle spotkanie. I nawet nie bylo jak spokojnie poplotkowac, bo ja w sporej grupie przyjaciol i z moimi Facetami, Ania ze swoim Facetem, ale spedzilysmy wspanialy i niezwykle ciekawy dzien.

Jak juz Ania napisala spotkalam moje sklonowane futro. Mlody dopiero mial mine

Po powrocie z urlopu totalna degrengolada w domu i zagrodzie (o pracy nie wspomne) Futro obrazone, ze nie pojechalo na wakacje i do dnia dzisiejszego strzela fochy, ale mam na niego sposob - weterynarz Niech ja go tylko zapakuje w trasporterek i strach zajrzy do kuperka
Mopy, odkurzacz i scierki stesknione, pralka z suszarka wrecz nie mogly sie nas doczekac

A teraz najgorsze co sie wydarzyc moglo:

Niemal tydzien czekalismy na odbior techniczny przylacza i az plakac mi sie chce jak ten trawnik bedzie wygladal zanim zasypiemy dziure i polozymy nadeschnieta darn
Nigdy nie mów nigdy 19:43, 11 wrz 2012

Do góry
Nie mam pytań. To na pocieszenie przesyłam

Kubusiowo 19:42, 11 wrz 2012

Do góry
Gosiaczku, pamiętasz, przywiozłam coś do Pęchcina, i nie wiedziałam jak będzie wyglądać

Otóż właśnie zakwitło

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 19:28, 11 wrz 2012

Do góry
jak zwykle spóźniona! Ale z obydwu okazji wszystkiego co najlepsze Ściskam

Ogród Bogusława 19:28, 11 wrz 2012

Do góry
Napisaleś , że mogę pytać..., więc proszę jeżeli możesz napisz więcej na temat tego kamienia!!!

Nie wpadłam na kamień, a robię cos takiego - szyję woreczki z zielonego płotna, do środka wkładam woreczek foliowy , do którego wsypuje ziemię.
Zaleta łatwiej mogę dostosowac wagę jaka jest mi potrzebna do obciążenia gałęzi i nie przeszkadza przy pielęgnacji podloża. Wiem, że nie każdą gałąż nalezy i można potrakować w ten sposob.
A moje pytanie? Dlaczego w szerszym zakresie nie stosujesz tego sposobu obciążania w swoim ogrodzie?
Napisz proszę o wadach i zaletech tego sposobu. No i co myślisz o woreczkach z ziemią? To ostatnie jest dla mnie ważne, ze względu na to, że dopiero od paru tygodni powiesiłam parę woreczow na jednej roslinie.
A poza tym pomyslałam, ze może kogos innego również to zainteresuje. Wprawdzie jest nas tylko parę osób na forum, które chcą 'pobawić' sie w formowanie roslin, ale może warto nawet dla tej garstki.
Wystarczy, aby ktos popatrzył na to czego dokonałeś. Masz rację, to zabawa dla cierpliwych, ale jakie rezultaty Dla mnie rewelacja.
Pzdr.ewa
Ogród z perspektywą na przyszłość 19:26, 11 wrz 2012

Do góry
Posadziłam, ale coś mi nie pasuje, albo przyzwyczaić się nie mogę. Dosdatkowo M stwierdził, że robię tęczę. Chyba lepiej mi odpowiadały jak stały w grupie w kwadratach. Może to jakiś pomysł. Pewnie niedługo bedę je przesadzała. Jutro wrzucę fotki, bo już za ciemno jest.

Na pocieszenie jednak bardzo udały mi się donice

Ogród w Holandii 19:26, 11 wrz 2012

Do góry
a tu odpowiedź na pytanie "co słychać":

Pod obrazki trzeba jeszcze podłozyc ryk piły łańcuchowej

Tak oto właśnie trwa w moim i sąsiedzkim ogrodzie akcja wycinania tujowego zywopłotu. Jutro akcja wywożenia tego, co dzis będzie ścięte
I wkrótce nowy płot i nowa rabata
Ogród z perspektywą na przyszłość 19:15, 11 wrz 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Dziś kolejna dostawa wrzosów.Wieczorem będzie sadzenie kolejnych pod sosnami. dodatkowo donice na froncie wypełnie białymi

Nic.... tylko Monika napadła na jakieś CO i wszystkie wrzosy wykupiła. Super będzie
Początki w Kruklandii 19:05, 11 wrz 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Boszzzz jak mi te trzmieliny nie leżą!!! Chyba im tam nie pasuje, bo są takie wypłowiałe i brzydkie....
Już miałam je dzisiaj wywalić....ale będę twarda i daje im czas do przyszłego lata. Podsypałam nawet korą cholery

Jak im się nie poprawi...to won. Kamyki sobie tam wysypię i nic więcej oprócz bukszpanów nie będzie!!! O!

Juzia, a jakbyś je przesadziła pod jakieś drzewko - nawet kilka można na tę rabatkę, co widać z prawej strony, pod kulkę na pniu, wśród tych traw.....Co myślisz o takiej propozycji?
Kwiatki i rabatki u Elizy 19:01, 11 wrz 2012

Do góry
Winko nastawione, Będzie czym częstować, tylko piwniczki jeszcze nie ma...

Ogród do odświeżenia 19:01, 11 wrz 2012

Do góry
Kindzia napisał(a)
Miłego dnia Juleczko

Dzięki Kasiu
Ogród do odświeżenia 19:00, 11 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
Ja też ,ja też, ja też.... zapisuję się do klubu za gęsto sadzących....

Dzięki Aniu, pocieszyłaś mnie, bo nie lubię być sama, mam nadzieję, że roślinom jednak nie zaszkodzę
Rododendronowy ogród II. 18:58, 11 wrz 2012

Do góry
Dziękuję ci za podpowiedz w sprawie różaneczników. Mam jednak wątpliwości co konkretnie obrywać - bo to co moim zdaniem powinnam obrywać wyrasta jakby z przyszłego pąka. Obawiam się żeby nie zniszczyć przyszłych zawiązków pąków. A zatem obrywamy tylko te zapałki wystające z pąka, zostawiając napęczniały pączek (masło maślane ), czy trzeba poczekać aż pączek wyrośnie.
Nie za bardzo wiem jak różaneczniki rosną - każdy koniec gałązki zakończony jest pączkiem. Czy z części z nich wyrastają kwiaty a z części listki? Jeśli tak to które obrywamy i jak je rozpoznać?
Wiem, powinnam poszukać w google, ale pomyślałam, że jak zrobię swoim zdjęcie, to bardziej będę pewna.
A zatem co konkretnie obrywasz?

Ogrodnik mimo woli 18:56, 11 wrz 2012

Do góry
Była prośba o pokazanie rozchodnika, wiec pokazuję I stwierdzam, że rosna gorzej niz inne....

Kondziowy Ogród :) 18:45, 11 wrz 2012

Do góry
No dobra, doczytałam..... Kondzio nas nie pogonił.......

Kondzio.. z ogrodem jak z naszymi dziećmi.. nie zawsze idealne ale je kochamy i liczymy, ze sie zmienią na lepsze...... a czym starsze.. tym szanse maleja...
Sprawa o wiele łatwiejsza w ogrodzie ..... i zupełenie odwrotna...

I też Cię przeproszę za dyskusje na Twoim wątku....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies