Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:39, 27 paź 2012

barbara_krajewska napisał(a)

Ilu z nas ma jeszcze pełno prac do wykonania, u nas też liście i gałęzie do spalenia, teraz pewnie zamokło i gorzej będzie to spalić.

U mnie tez na pewno jest tego duży samochód bo od wiosny zbierane. Mój m zawsze ma czas i tak to wyglada.

A ja w ostatniej niemal chwili spaliłam wszystko, co się od wiosny uzbierało i to w dzień mgły wielkiej. Nazajutrz już wszystko było mokre! W tym samym dniu porządek w kompoście zrobiłam a wczoraj, zanim pogoda zimowa nastała, liście zgrabiłam.
Nie powiem, jeszcze trochę do zrobienia zostało, choćby przycięcie winorośli, ale czekam aż ptaki jagody objedzą.

No bo najlepiej jak człowiek się sam weźmie za robotę a nie liczy na M ale miałam anginę , potem wyjazd do lekarza a m jak to facet ma czas. Dziś mi mówi że nic się nie stanie jak poczeka do wiosny. No pewnie nic się nie stanie nawet jak dziesięc lat poleży.Ale jak go znam to jeszcze to zrobi w tym roku.
Urszulla 19:53, 27 paź 2012

Te ostatnie stwierdzenia są fajne, rzeczywiste aż się uśmiałam
U mnie jest tak samo , jak nie posprzątam to zarastamy A teraz wyobraź sobie jeszcze do tego bałagan po niedokończonym jeszcze ocieplaniu części budynku......jak do wiosny się z tym uporam to będzie pozytywnie Ostatnio mojemu M. powiedziałam że za mało czasu poświęca na sprzątanie swoich narzędzi....to byś widziała co było... lepiej nie drażnić lwa bo ryknie I tym optymistycznym akcentem kończę wieczór
popcorn 20:00, 27 paź 2012

Bozenko u mnie tez ciagle pada, brr Ale widok z okna masz bajkowy! Ze sniegiem tez!
pozdrawiam!
Bogdzia 20:05, 27 paź 2012

Urszulla napisał(a)
Te ostatnie stwierdzenia są fajne, rzeczywiste aż się uśmiałam
U mnie jest tak samo , jak nie posprzątam to zarastamy A teraz wyobraź sobie jeszcze do tego bałagan po niedokończonym jeszcze ocieplaniu części budynku......jak do wiosny się z tym uporam to będzie pozytywnie Ostatnio mojemu M. powiedziałam że za mało czasu poświęca na sprzątanie swoich narzędzi....to byś widziała co było... lepiej nie drażnić lwa bo ryknie I tym optymistycznym akcentem kończę wieczór

Ja sie ryczenia nie boje i wole marudzic to szybciej zrobi żeby nie słuchac. . Tak naprawde to nie jest tak żle ale wszystko musi nabrac mocy urzędowej. Jak rozpatrzy podanie to zrobi.
Bogdzia 20:07, 27 paź 2012

popcarol napisał(a)
Bozenko u mnie tez ciagle pada, brr Ale widok z okna masz bajkowy! Ze sniegiem tez!
pozdrawiam!

Dzieki Karolinko . U mnie tez pada , całkiem duzo już jest. M juz musiał podjazd odśniezyc i miał co robic. Dopiero skończył a zaczął o 19.
Richie 20:29, 27 paź 2012

Bożenko ostatniej zimy nie miałaś śniegu to teraz masz już pierwszą dostawę bo musi być sprawiedliwie. Widok z okna na ogród to bajka, pięknie.
Klamber 20:30, 27 paź 2012

Bogdziu, niby widok ten sam a za każdym razem, co spojrzę to inny. Umnie śniegu 5 cm i sypie, rano będze widok, Chciałem zrobić nocne fotki ale za bardzo dmucha i zachlapie mi obiektyw.
Bogdzia 20:37, 27 paź 2012

Richie napisał(a)
Bożenko ostatniej zimy nie miałaś śniegu to teraz masz już pierwszą dostawę bo musi być sprawiedliwie. Widok z okna na ogród to bajka, pięknie.

Masz rację Rysiu, sprawiedliwości stało się zadośc , ale ja znów niezadowolona jestem. Ot babskie fochy. Pozdrawiam.
Bogdzia 20:39, 27 paź 2012

Klamber napisał(a)
Bogdziu, niby widok ten sam a za każdym razem, co spojrzę to inny. Umnie śniegu 5 cm i sypie, rano będze widok, Chciałem zrobić nocne fotki ale za bardzo dmucha i zachlapie mi obiektyw.

Wiesz że dziś myslałam że tak bardzo się ten widok zmienił. Wierzyc się nie chce . Całkiem co innego na obrazku.A kolory całkiem się ulotniły. Masz rację szanuj aparat . Zamiast nocnych zrobisz jutro dzienne i też będzie fajnie. Pozdrawiam.
Martek 21:43, 27 paź 2012

irena_milek napisał(a)

Irenko , Haniu,Elizko miło że do mnie zajrzałyście . U mnie pogoda brzydka,pada drobny śnieg i strasznie jest wilgotne powietrze . Temp około zera stopni. Tak wyglądał ogród o godz7.30

a tak teraz

Pozdrawiam Was serdecznie.

U mnie też zero, ale deszcz ze śniegiem, wilgotność okropna, brrr...okropnie, ale ma się poprawić i co najdziwniejsze najcieplej w Rzeszowie
niezbyt mnie nastraja ta biel, wolałam kaskadę poprzednich kolorów

Jak pocztówka świąteczna
Pozdrawiam Bogdziu ,pozdrawiam i ściskam