Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rajski ogród Ani 22:52, 14 paź 2012

Do góry
ogromnych rozmiaiarów były też marcinki

były też trawy

Rajski ogród Ani 22:50, 14 paź 2012

Do góry

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 22:49, 14 paź 2012

Do góry
betysia napisał(a)
Kochani ja na "detoxie" ale nie moglam sie powstrzymac aby wam pokazac jaki widok z okna jadalni mi dzisiaj towarzyszyl gdy szykowalam sniadanie.....

DZIEKUJE za wasze cudowne wpisy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
odpowiem na kazdy tuz po weekendzie
.....sciskam MOCNO!!!!!!!!!!!!!!!!!

No.. panno .. kiedy wyhodowałaś takie kulki?... nie pamiętam ich tutaj ...
Tuliskam betyśkowo
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 22:49, 14 paź 2012

Do góry
zrobiłam fotki moich malusich nasadzeń na powstające rabatki,jeszcze to nie wygląda ale po jakimś czasie...kto wie ?
zdjęcie z pięterka- po prawej za okrągłą rabatą ma być garaż, tam gdzie ta ciemniejsza trawka

[img

ten pas pod kątem prostym z lewj strony , przeznaczony jest na warzywka
na rabacie póki co : 3 białe rh, 10 wrzosów 1 lawenda(kilka czeka na posadzenie) w doniczce hebe, a na prawo 3 tuje

na okrągłej rabacie posadziłam narazie hosty-sadzonki-mam nadzieję, że odbiją pięknie wiosną
pozostałe miejsce obsadzę czymś zimozielonym i wiosną np. jednorocznymi lobeliami, a w około wschodzi młoda trawka

a tu sadzonka migdałka w formie krzaczka - troszke go zaplotłam, bo wiało bardzo

na tarasie jeszcze troszkę kolorku

a sunia bryka z kijem

na koniec 7-letnia róża w domowa - zakwitła pierwszy raz!!! pewnie w bloku jej nie było tak dobrze jak w domku- to się odwdzięczyła

pozdrawiam cieplutko
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:47, 14 paź 2012

Do góry
justi napisał(a)
Nie wiem czy moja podpowiedź coś Ci Kasiu pomoże, ale ja gdybym się znalazła w takiej sytuacji to w pierwszej opcji domurowała bym mur. A gdyby to okazało się niemożliwe to kombinowałabym coś z takimi drzewkami na pieńku, żeby muru nie zakryły tylko ten daszek

coś takiego

Kasiu jesteśmy w bardzo podobnej sytuacji, tylko, że ja mam gorzej, u mnie sąsiad postawił bardzo podobny koszmarek, ale wyższy i dłuższy, mało tego, obłożył go płytami z azbestu, a ja na dodatek mam tu siatkę i widok z okna z kuchni, koszmar....
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 22:44, 14 paź 2012

Do góry
A tak w kwestii skarpy przy tarasie i porad...
Mam problem z posadzeniem calulowych na skarpie. Zupełnie nie wiem jak się do tego zabrać..
Nie dość że jest w tej chwili tak porośnięty że z miejscem na wbicie łopatki muszę się mocno przeciskać to jeszcze nie wiem jakie cebulki posadzić...
Niskie, botaniczne? Zwykłe? I w którym miejscu? Na samej górze chyba niższe jakieś?
No i czy tulipany czy coś zupełnie innego..?
Wiem że coś być musi, bo wiosną jak nie będzie traw, lawendy, rozchodników i róż będzie bardzo pusto.
Tak jak w chwili robienia rabaty...czyli tak:

HELP!
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:36, 14 paź 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Stożki bukszpanowe z miskantami Morning light, podsadzone ostrokrzewem Golden Gem, który narazie jest jednak mało żółty )

Ta rabata boska, taka właśnie mi się marzy
Obsesja stożkowo-bukszpanowa w pełni
ten ostrokrzew rzeczywiście coś mało żółty, pamiętam go z różnych realizacji Danusi, śliczny jest
Mój mały zielony zakątek - czyli jak stałem się chłopem pańszczyźnianym w weekend 22:35, 14 paź 2012

Do góry
Wróciłem z pola - ogród wzbogacił się o thuje szmaragd i 40 cebul tulipanów, więc mogę dalej opisywać

Po wykonaniu tarasu czas na trawnik, pal licho ogrodzenie, ale po roku mieszkania na ugorze zatęskniłem za zielenią

Powstaje również pierwsza rabatka, ma być skromnie i nowocześnie Jak wydać nawet mała ogrodniczka pomaga

Rajski ogród Ani 22:34, 14 paź 2012

Do góry

Nigdy nie mów nigdy 22:32, 14 paź 2012

Do góry
Kindzia napisał(a)

tu Grzesiu (Syn) z Kubusiem (Wnusio) na rowerach

zdjęcia ogródkowe będą w późniejszym terminie

No proszę, nie dziwię się, że żadne tam kwiatki nie były wam w głowie, tylko kociaki
A radość dzieci bezcenna, mój szkrabol kocha wszystkie zwierzaki, ostatnio próbował przemycić do domu ślimaka winniczka
Czy kotki zostają u was, czy idą do sąsiadki?
pozdrawiam gorąco
Rajski ogród Ani 22:32, 14 paź 2012

Do góry

powojniki jeszcze pięknie kwitną

a szarłaty sa monstrualnych rozmiarów

Mój kawałek raju II 22:32, 14 paź 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Aniu fajne zdjęcia ptaszkowe a rudzika nie mogłam znaleźc , myślałam że to na poręczy tyłem to on ale to na poręczy jest tez na innym zdjeciu , czy to sztuczny ptak ? ,czy pojechałaś serią tak że on nie zdążył odfrunąc?To już masz dwa zdjecia rudzika a jego na początku wcale nie jest łatwo uchwycic. Gratulacje.

Bogdziu oto zdjęcie chodzi ? to 2 sikorka ja mam okno w kwadraty, ona siedzi wyżej na oknie sikorki są bardzo zaborcze przeganiały rudzika i wróble jak obsiądą oleander to wygląda jak choinka z bombkami, tylko akurat wtedy nie mam aparatu przy sobie
pełno ich też na winogronie przy tarasie i na sumakach i bzie k/ tarasu
a to okno kuchenne przez nie oglądam ptaki, zdjęcie z tamtego roku
Rajski ogród Ani 22:30, 14 paź 2012

Do góry

Rajski ogród Ani 22:29, 14 paź 2012

Do góry
Rajski ogród Ani 22:28, 14 paź 2012

Do góry
Za namową Bożenki EPODLAS zwiedziłam we Włoclawku ogród przy Bursztynowym Pałacu we Włocławku. Jest to mlody ogród, królują tam róze różniste rabatowe, okrywowe, pnące...jest też wiele hortensji, trzmielin, bukszpanów itd.. zresztą zobaczcie sami >O za kilka lat jak wszystkie rosliny si.ę rozrosną to będzie pięknie żwirowe uliczkikontrastują z nasadzeniami, trochę kiczowato wyglądają złote posążki, ale to już rzecz gustu i wygór projektanta

Ania i róże i cała reszta :) 22:22, 14 paź 2012

Do góry
No, znalazłam

wyznaczyłam też linię rabaty obrzeżonej kostką, będzie poprawka w wolnej chwili.
To bardziej siwe w kole to przetacznik siwy, porozdzielałam go maksymalnie, tak, aby wystarczyło go pomiędzy wszystkie róże w okręgu. Koło zrobiłam większe, myślę, że i bukszpan się zmieści?

Ogród u stóp klasztoru 22:12, 14 paź 2012

Do góry
tak Aniu to drugie kwitnienie a pierwsze... proszę bardzo .

KAKIO

PILLU

Ogródek na trzy lata 22:00, 14 paź 2012

Do góry
Są przepiekne
Borówcowy raj 21:48, 14 paź 2012

Do góry
Mam nadzieję, ze już lepiej z Twoim zdrówkiem? Ja też ostatnio trochę byłam "niewyraźna "ale jakoś przeszło bez poważniejszych dolegliwości, oby nie wróciło ! Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrowia
a to dla lepszego nastroju:
róża taka domowa zakwitła pierwszy raz po ok. 7 latach pobytu w moim domu( 6 lat w bloku, 1 rok w domu)

Ogród u stóp klasztoru 21:36, 14 paź 2012

Do góry
mój też ma się całkiem dobrze
matka urszula ledóchowska

Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies