Witaj Danusiu... Posadziłam Hosty pod Tujami, bo psy często podlewały mi je od dołu... W lecie nie widać, że są nierówne, a zimą tak często te psy nie przychodzą... I w tym miejscu też jest słońce, ale rośnie też stara czereśnia, to cień jednak jest, zwłaszcza w południe, jak grzeje niemiłosiernie... Ale są teraz Hosty, które wytrzymują więcej słońca, niż te stare odmiany... Jak Cię interesują nazwy, to poszukam... A, co do roślin, to prawie wszystkie są w jakiś sposób trujące... Chyba tylko zioła nie są... Ale pies nie jest taki głupi i nie zje trujących roślin... Pewnie widzi, jak je sadzisz i stara Ci się pomagać, wyciągając je z ziemi... A jeśli je, to pewnie jakieś trawy, bo lepiej się mu wtedy trawi... Tylko nie znam dokładnej nazwy...

Wracając do tematu, to pod Tujami, tam gdzie słońce ładnie będą wyglądały Trawy, niewysokie, Berberysy, też te niższe... Jak zielone Tuje, to żółte bym wsadziła rośliny... Co do chwastów, to korą możesz wysypać i będzie dobrze... Bo chwast wszędzie urośnie... Ja nie mam takiego, ekstra uformowanego ogrodu, tylko taki, troszkę ułożony i piszę, w większości z własnego doświadczenia, nie książkowych ekspertów... Irga też dobrze by spełniała swoją rolę... Są takie niziutkie, płożące Irgi, jak będziesz chcieć, to napiszę Ci nazwy roślin... Tyle mi na razie przyszło do głowy... Możesz wrzucić fotkę do mnie, tych Tuj, jak rosną...