Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla Agusi

Ogród dla Agusi

akanta 20:41, 23 lis 2012

dorkow0 napisał(a)
Witaj Aniu... Buziole wielkie za odwiedziny... A półkole z Bukszpanów podoba mi się... Mam je, tylko z sadzonek, robionych przeze mnie i nie kupowałam... Jedne są starsze, inne młodziutkie... Też je lubię...

Dorotko w innym miejscu mam też takie własnoręcznie ukorzeniane ale tamte mają dopiero ok.10 cm ale sporo podskoczyły ,napewno to inny gatunek bo mają większe listki i już widać ,że nie mają tendencji do kulkowania tak jak te na zdjęciu.Nie były cięte.Kompozycję dokończę wiosną to się pochwalę jak było przed i po.
dorkow0 20:49, 23 lis 2012

To czekam Aniu, na wiosnę... A w międzyczasie będę oglądać i rozkoszować się Twoim ogrodem...
akanta 21:05, 23 lis 2012

Rośliny zadarniające tworzą piękne dywany pod drzewami latem ale jesienią to utrapienie gdy cała masa liści na nie spadnie.Czasem wywieje je wiatr i dobrze ale tego roku-wilgotne powietrze,mgły i bezwietrzne dni sprawiły że mokre, ciężkie liście czeremchy spadały wprost pod drzewo na moje kobierce barwinka ,jasnoty i pragni syberyjskiej.Te liście są świetne na kompost więc je zgrabiłam a nie było to łatwe.Host i paproci już nie widać więc zimozielone /barwinek i pragnia/ są teraz na pierwszym planie.
pragnia syberyjska

barwinek

akanta 21:06, 23 lis 2012

dorkow0 napisał(a)
To czekam Aniu, na wiosnę... A w międzyczasie będę oglądać i rozkoszować się Twoim ogrodem...

Będzie mi miło,kiedy tylko zechcesz,zapraszam!
akanta 21:09, 23 lis 2012

Domek w domku - kto tam mieszkał latem a może i teraz.?
akanta 21:22, 23 lis 2012

A one jeszcze trwają i nie chcą myśleć o zimie.

akanta 21:29, 23 lis 2012

Maria Curie ma jeszcze tyle pączków....aż żal.

akanta 21:38, 23 lis 2012

Modrzewie sypnęły złotem na trawę...

Moje pieski..szczęśliwe
akanta 23:07, 24 lis 2012

Miałam dzisiaj wesołe przedpołudnie w ogrodzie a to dzięki mojej psotnej Promis.Chciałam Wam pokazać ,jak jeszcze kwitną stokrotki ale kiedy pochylałam się aby je sfoto..to ona szybciutko oskubywała kwiatki.Miała ze mną niezłą zabawę.A że kwitło ich niewiele to nie zdołałam uchronić ani jednej.Pokażę więc wcześniejsze zdjęcie z kwietnia bo wyglądały tak samo choć to listopad.
Janina 19:59, 25 lis 2012

Chciałam się przywitać, właśnie oglądam twój ogród jest w moim guście taki naturalistyczny.