Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 12:43, 12 paź 2012

Do góry
Sławku, dzięki za podpowiedź z donicami, to też doskonały pomysł.
Myślimy jeszcze ewentualnie o takim drewnianym trejażu wzdłuż tych schodów, z glicynią np.
Inspirowałam się czymś takim
Ogrodnik mimo woli 12:41, 12 paź 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
..... z dopiskiem "Niech moc będzie z Wami"..wiec niech moc będzie i z Wami też

Ania ta fota pobiła wszystkie, syper dziewczyno!!! P

Aniu Moc jest zawsze z Tobą, a Ty bądź z nami
Ogrodnik mimo woli 12:39, 12 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)

Aniu, pokaż jak kwitnie macierzanka (tymianek?), bo pytała mnie o tę roślinkę inna ogrodowiczanka, a przecież u Ciebie dowiedziałaby się więcej.

Tymianku tak szybko nie znajdę, ale macierzankę mam.... kwiatki jak kwiatki, ale ja lubię głaskać macierzankę

AAAAAAAAAAA.... jaka piękna macierzanka!!!!... Chcę taką też. Matko, jak ten mój ogród powiększyć?????

Anuś
buziaczki na 1000czka! Spokoju i wytchnienia Całusy w nosek dla psiaka
Nasionka uzbieram
W cieniu - zacieniona 12:36, 12 paź 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

Cześć Bogusiu, ten Pueblo ma kielich biały czy żółty? ja też lubię w ten sposób sobie poprawiać humor

Bogusiu ten PaperWhites nie można wkopywać na zimę bo cebulki zmarzną http://www.peternyssen.com/pl/bulbs/narcyzy-preparowane
Pueblo ma chyba kolor kremowy,nie jest czysto biały,ale to nic dokładnie nie wiadomo,te obrazki często mylą,muszę jeszcze gdzieś sprawdzić..Aniu,narcyzki mają już kiełki.Na opakowaniu piszą,że wkopać jesienią....i co mam teraz zrobić?????Brak okularów w sklepie{wyszłam na spacer} i niedoczytanie w domu....przecież to narcyzy...do głowy mi nie przyszło,że doniczkowe...a wystarczyło tylko dokładnie spojrzeć na etykietkę...niespodziewanie będą kwitły zimą.Fajnie.

Bogusiu wsadź do doniczki będziesz miała w domku bo przecież za 8 tyg., jest jeszcze u nas zima
Ogrodnik mimo woli 12:22, 12 paź 2012

Do góry
Ale masz piękny ten klon.....

Dlugo trzeba czekać na taki okaz.....? Mój ma dopiero 2 gałązki
Mój mały raj na ziemi :) 12:19, 12 paź 2012

Do góry
Czuję się u Ciebie jak w tajemniczym ogrodzie. A te zdjęcia powaliły mnie na kolana
anula_wn napisał(a)

Pozdrawiam cieplutko
Kolorowe rabaty 12:10, 12 paź 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Jestem ciekawa zimowania tych trawek. Podobają mi się.

Witaj mi
Pszczółko oczywiście,że zimują .
Ta drobniejsza rośnie w kępki i to popularna turzyca jakieś tam pazurki ,a ta druga "taniec" jest rozłogowa,ale wcale mi to nie przeszkadza to też z rodziny turzyc "Ice Dans"
zielonastrefa 12:09, 12 paź 2012

Do góry
MilenaP napisał(a)
Wrzucam zdjęcia z wczorajszej rozsady małych Chopinków
Ten miał chyba największe korzenie

Nie wiem czy nie za wcześnie je wyciągnęłam z ziemi. Mam nadzieję, że im to nie zaszkodzi
Każdy szczęśliwiec, który dorósł do tego dostał osobną doniczkę
Przepraszam, że wszystko takie upaćkane ziemią, ale musiałam jej dosypać i zdjęcia robiłam na gorąco

Ale Ci zazdroszczę, Chopiny za bezcen (z serca) i takie zdrowe. Ale w przyszłym sezonie będzie pięknie, chociaż teraz jesiennie, nostalgicznie i też cudnie.
Ogród w Alei Lipowej... 12:09, 12 paź 2012

Do góry
justi napisał(a)
Wianuszki z mecha...ciąg dalszy.

Nazbierałam, a raczej naskrobałam mchu na drugi wianuszek i trochę przyozdobiłam. Podlewam je wodą co jakiś czas, żeby mech rósł i był ciągle zielony.

Justi jesteś wielka!!!! Czaderskie te Twoje wianki ja też się na nie w tamtym roku zapatrzyłam i zrobiłam swój z róż, liści i takich "baloników" pomarańczowych, jesiennych (nie wiem jak się nazywa ta roślina). Wisi przy kominku do tej pory, choć już kolory mu wyblakły Widziałam też fajne wianki z muszli i orzechów laskowych
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 11:57, 12 paź 2012

Do góry
danuta_ napisał(a)

No i pierwsze w moim ogrodzie formowane bukszpany przywiezione z Pistoii
Nie miałam dla nich lepszego miejsca. Wylądowały na wejściu do najniższej części ogrodu

o.pl/uploads/p/24/240063/original.JPG[/img]

Witaj Anito - wpadam tak na jednej nodze w odwiedziny i kolejny raz zachwycam sie cudownymi widokami u Ciebie - świetny i oryginalny pomysł na schody ogrodowe - marzą mi się takie

Daniusiu- dziękuję i zapraszam częściej Schody w sumie bardzo proste, do samodzielnego wykonania
zielonastrefa 11:53, 12 paź 2012

Do góry
no to jeszcze żurawki

i uciekam do swoich spraw
zielonastrefa 11:47, 12 paź 2012

Do góry
i jeszcze troszkę porannych fotek
Różom właśnie teraz zachciało się kwitnąć
Ogrodnik mimo woli 11:46, 12 paź 2012

Do góry
Tylko pies mówi, ze wreszcie temperatura psia...

Ogrodnik mimo woli 11:45, 12 paź 2012

Do góry
Za to jak wzeszło słoneczko to nawet sukienka zaiskrzyła.... i wyglądało to bardzo ładnie
Gra słoneczka , skierek lodowych i cieni........ jak z bajki...szkoda, że to bajka z kiepskim zakończeniem....

zielonastrefa 11:39, 12 paź 2012

Do góry
c.d.
Ogrodnik mimo woli 11:38, 12 paź 2012

Do góry
Ta krzepa to było kilka lat wstecz..... teraz coraz gorzej.... Chyba tylko to kocie sięzostało.... spadanie na cztery łapy........
A wczoraj była taka podwójna tęcza.....

A dziś świt obudził się w srebrnej sukience...

Mój mały raj na ziemi :) 11:37, 12 paź 2012

Do góry

To moje naj-, naj -. Teraz. Uświadomiłam sobie, że tu jest TYLKO zieleń. Ale jak to fajnie wygląda!
zielonastrefa 11:34, 12 paź 2012

Do góry
a teraz moje kwiatuszki z białą posypką
Kolorowe rabaty 11:33, 12 paź 2012

Do góry

Jestem ciekawa zimowania tych trawek. Podobają mi się.
Ogród do kwadratu 11:15, 12 paź 2012

Do góry
Roslinki dotarły. Bardzo ładne i dorodne. Zapakowane były suuuper - od florini.
A teraz kilka fotencji:

i po częściowych zmianach.

Wciąż jeszcze nie jest to to, co mi w głowie siedzi, ale po troszkę.
Wyeksmitowałam funkie pod brzózkę - do zakątku z serbami, to samo stało się z tawułką. Przesadziłam cisy na tył, z bukszpanu wysadziłam elkę - tych "e-L-ek" będzie więcej - jeszcze za i przed magnolią (to róg rabaty). Bukszpanowa elka ma być powtórzeniem schodów do domu - może się uda.
Przed cisami, które zamierzam ciąć w prostopadłościany, wsadziłam pas naparstnicy w kolorze lawendy. A pod sosenki wsadziłam turzycę Został mi jeszcze przód rabaty. Myślałam by tam posadzić kulki z bukszpanu lub cisa, ale wydaje mi się, że przedobrzę. Potem wymyśliłam, że dosadzę tam cytrynkowe żurawki. Myślę, że ożywią całą kompozycję.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies