Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 23:23, 18 lis 2012

Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
Pogody może i nie miałaś ładnej, ale kolory w ogrodzie przepiękne
Jakieś nagrody Wam powinni dać za płukanie tego żwirku, ja z akwariowym miałam raz do czynienia, teraz M się tym zajmuje
Pozdrawiam

mój M przepłukał dwie taczki jak wrócił o 'ludzkiej' porze do domu
Welka 23:29, 18 lis 2012

A dzieci przy okazji zabaw nie rozsypują żwirku? Zapłakałabym się jakby mi któryś z moich urwisków zasypał przepłukany żwirek zawartością piaskownicy
ana_art 23:39, 18 lis 2012

Ewelinka231281 napisał(a)
A dzieci przy okazji zabaw nie rozsypują żwirku? Zapłakałabym się jakby mi któryś z moich urwisków zasypał przepłukany żwirek zawartością piaskownicy

raczej nie, biegają i owszem, ale sami później (po interwencji) zbierają kamyki z chodnika na rabatę. Najgorszy jest Jasiek bo ten z premedytacją wynosi piasek z piaskownicy na różne rabaty, ale to taka zaraza, reszta w miare ułożona
Juzia 23:45, 18 lis 2012

ana_art napisał(a)

raczej nie, biegają i owszem, ale sami później (po interwencji) zbierają kamyki z chodnika na rabatę. Najgorszy jest Jasiek bo ten z premedytacją wynosi piasek z piaskownicy na różne rabaty, ale to taka zaraza, reszta w miare ułożona

Słodziak
wiunia 23:51, 18 lis 2012

Śliczne są te rabaty takie kolorowe i dopracowane ! Aniu mam pytanie, czy zawsze każde kamyczki na rabatę trzeba przepłukiwać?
Welka 23:52, 18 lis 2012

Zdjęcie genialne, przecież on zapewne ma coś z ogrodnika, że się piaskiem w rabatach bawi
A pytam, bo mi mój Karolek też z niszczycielską siłą wkracza w ogród - obrywa kwiatki, użyźnia korę swoją śliną (jeszcze jakby na nią pluł to bym zniosła, ale on wkłada kawałeczki do buzi, pomięli i odkłada na miejsce), zatyka konewki pomidorkami koktajlowymi, aż boję się pomyśleć co zrobiłby z taką ilością żwirku
Pozdrawiam i dobranoc
ana_art 06:40, 19 lis 2012

wiunia napisał(a)
Śliczne są te rabaty takie kolorowe i dopracowane ! Aniu mam pytanie, czy zawsze każde kamyczki na rabatę trzeba przepłukiwać?
pewnie nie wszystkie, moje były ubłocone strasznie
Lena 08:01, 19 lis 2012

Ana prześlicznie u Ciebie - zrobiłaś niesamowitą przemianę ogrodu
Wszystko mi sie podoba - front jest elegancki,wszystkie rabaty soczyste i o każdej porze roku jest pięknie
Gardenarium 08:49, 19 lis 2012

ana_art napisał(a)
i front z różnej perspektywy

Zrób Aniu tutaj jeszcze jakąś "rozlaną plamę" np z Carex morrowii 'Ice Dance' albo z żurawek, nie pamiętam, czy tutaj coś zaprojektowałam, ale przyda się jakieś jaśniejsze tło.

Nawet jak wytrzymają, to żurawki żółte najlepiej.

Nawet łukiem przed bukszpanem, ale wychodzącym dalej w prawo poza obwódkę z bukszpanu.

A za obwódką białe Miscanthus Variegatus.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:52, 19 lis 2012

ana_art napisał(a)
w projekcie mam tu cisy na pniu ale zdechły...

dumam jakie tu drzewo posadzić by choć trochę ożywić ten ponury płot z którym nic nie da rady zrobić ... to moja zmora , bo mam ogród z trzech stron domu czwarta to taki płot po całej dlugości działki...

Musi byc coś na pniu, choćby cyprysiki Ivonne, cięte ładnie potem, będą żółte na pniu, też ładnie, a nawet może weselej?

A drzewo to za płotem? chcesz posadzić?

Ładny jest ambrowiec. Można nawet posadzić kilka obok siebie żeby stworzyły ścianę, a po drugiej stronie posadź bluszcz albo winobluszcz, który kiedyś przewiesi się na tą stronę. Ta ściana faktycznie jest fatalna i ta mata też, To smutne miejsce. I co gorsza przyciaga uwagę.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies