Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moje zmagania ogrodowe 18:57, 11 paź 2012

Do góry
Rozchodnikowi coś się pomyliło i już widać malutkie "różyczki" - co z nimi zrobić zimą?
Moje zmagania ogrodowe 18:55, 11 paź 2012

Do góry
Jesienne odcienie czerwieni
itea

trzmielina

Moje zmagania ogrodowe 18:53, 11 paź 2012

Do góry
wie marmaladki rozrosły się niesamowicie

wersja lime

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 18:52, 11 paź 2012

Do góry
Zamęczę was (chyba najbardziej Magnolie... ) tym moim układaniem... to się powinno leczyć chyba

Ułożyłam dziś z mniejszym doniczkami - wyszło oczywiście więcej szt - jakżeby inaczej... A zaczęło się od tego, że znalazłam na IBRO szerokość moich zawilców - 20 cm i co tyle poustawiałam doniczki... chcę aby powstał dywan białych kwiatuszków...

Ale problem pozostał - tu gdzie strzałka, do miskantów, zostało 50 cm - tyle powinno wystarczyć dla jarzmianki, ale czy jeden rządek nie będzie wyglądał "biednie"? Bo chyba na tych 50 cm nie da rady wcisnąć 2 rządków...
Albo usunąć 1 rządek zawilców... i miejsce będzie...

Tam gdzie zakreskowałam na zielono też powstał problem - czy dać tam jeszcze jeden rządek zawilców?
Planowałam wsadzić w tamto miejsce hosty jeszcze, ale taki jeden rządek też chyba będzie "biednie" wyglądał i nie da efektu dywanu...

Moje zmagania ogrodowe 18:52, 11 paź 2012

Do góry
Witam!
Aniu, dziś też byłam zapracowana, ale w końcu w ogrodzie
Klony w pobliżu mojego domu

kosodrzewinka wintergold zaczyna się zmieniać, zimą igły będą żółciutkie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:48, 11 paź 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

kamienica zdecydowanie korzystniej wygląda nocą ... i dziękuję za pamięć ...

edit ... w zestawieniu z jakby ribą

Riba i kamienice nocą to szlagier pobytu
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:39, 11 paź 2012

Do góry

kamienica zdecydowanie korzystniej wygląda nocą ... i dziękuję za pamięć ...

edit ... w zestawieniu z jakby ribą
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 18:31, 11 paź 2012

Do góry
horti wielobarwnie zachwyca ... te mocno przebarwione chyba zabiorę do domu ... te limonkowe mają śmiesznie różowe kropeczki w samym środku ... na jej tle bukszpanowy stożek ...i to coś prawie kuliste u stóp ... ładnie ... nieskromnie tylko ... bez zbytniej lubieżności stwierdzam, że to piękny kawałek prawie ogrodu ...

i som ... bo na zwykłe są to za wielka okoliczność znów goździki !!! ... i chyba złocień na tle przebarwiających się listków winobluszczu ... ten winobluszcz jak sie nie ma jeszcze berberysu to cud skończony ...

zapomniałabym kanny osiągnęły chyba poziom 3 metrów ... nie przestanę się dziwić tej roślinie )) ... serio w maju miałam karpę w dłoni ...
Kwiatki i rabatki u Elizy 18:23, 11 paź 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Rano ogród bardzo mnie zaskoczył, pierwszy przymrozek przyszedł niespodziewanie, nie zdążyłam pochować kwiatków domowych, ciekawe, czy mróz im nie zaszkodził, oby nie...

Śliczne zdjęcia i seteczki serdecznie Ci gratuluję

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 18:22, 11 paź 2012

Do góry
Wszystkie róże skojarzyłam, ale tej nie, co to?

Wygląda na starą odmianę.
Piękna jest.

Chyba nie Comte de Ch?
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 18:21, 11 paź 2012

Do góry
Klamber napisał(a)
Marto, ten facet pisze bzdury, trąbią jak nie wiem co, tylko lecą bardzo wysoko i nie zawsze ich słychać. Żurawie to cwaniaki gdyż wykorzystują kominy powietrzne by lecieć za darmochę, gdy się wznoszą to można ich oglądać kilkadziesiąt minut i focić do bólu. Pisałem Ci kiedyś jak byłem nad Biebrzą i leciało ze 200 żurawi na noclegowisko trąbiąc jak cholera, mało mi wtedy gardło mi nie stanęło w poprzek i oczy mi się rozmaśliły z tego wszystkiego, to jest wydarzenie nie do opisania. Było to w tym miejscu, żurawi nie robiłem niestety było za ciemno. Wyjeżdżaliśmy z młodym z parku i zatrzymaliśmy się przy ostatniej wieży widokowej i z młodym jeszcze do Ostrowi Mazowieckiej przeżywaliśmy w samochodzie. Było tam jeazcze 2 rodziny francuzówi i niemców, to tak przeżywali że chyba w gacie narobili, myślałem że powypadają z wieży. Dodam fotki z tego wydarzenia. Wiktorio tylko nie dąsaj się na mnie. Za tę rozmowę na Twoim koncie Pozdrówka zostawiam.

Ja się nie gniewam.
Nie mam książek tylu co Pszczółka i kocham jak ktoś opisuje piękne i ciekawe zjawiska.
Ja generalnie lubię prawdziwe opowiadania i historie i lubię słuchać jak ktoś mówi
Vivo sorry ja widzę te wszystkie piękne rzeczy u ciebie i podziwiam ,ale ty nam wybaczysz.
Zadzieraj głowę bo piękno nie tylko w kwiatach
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 18:15, 11 paź 2012

Do góry
No i pierwsze w moim ogrodzie formowane bukszpany przywiezione z Pistoii
Nie miałam dla nich lepszego miejsca. Wylądowały na wejściu do najniższej części ogrodu

Tawuły japońskie 'Gold Flame' faktycznie wyglądają, jakby płonęły.

Klon japoński 'Dissectum' też się przebarwił.

Kalina japońska "Roseum' też nie potrafi się zdecydować czy jeszcze zakwitnąć czy już się przebarwiać

I generalnie zrobiło się bardzo kolorowo i jesiennie

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 18:14, 11 paź 2012

Do góry
zaraz cisza ... pozwól czekoladowa kusicielko człowiekowi pomyśleć )) ... no a jak ma neuron sztuk jeden naprzeciw rozważaniom z wysokiej półki ... bo egzystencjonalnym to stop klatka ... pauza i letarg ... i jeszcze musiałam z tą głową w chmurach puszki nie zauważyć ... kopłam, że siem wyrażę nie po polskiemu i wszystkie zarazy i makabry Pandory oblazły mi obszar w promieniu kilometra ... wobec tak nieprzychylnych okoliczności opatrzności pozostało mi siąść i płakać albo na klatę jakby przyjąć ... przyjęłam bo z beczeniem mi wyjątkowo nie do twarzy )) ... zbytniej ostrości i koloru nos nabiera ... plam dostaje ... ja skazana na uciechę jestem ... co zmusza do wynorania w najmniej uciesznych przypadkach pozytywności ... i powiem wam, że niejaka Barbara Fredrickson jako mistrz od owego zagadnienia ... pozytywności byłaby ze mnie dumna ... ))) ... cóż robić ... i przy okazji pomarańczowa niestosowność z mojego tarasu ...

matka natura też ma problem jakiś ... moim skromnym zdaniem ... bo jednego dnia podziwiając z tarasowej perspektywy swój prawie ogródek co rusz to podziwiam go o innej porze roku ...

The Fairy ... szaleją dalej ... serio przymrozki im chyba dopiero dadzą radę ... ostróżka też jeszcze walczy ... bukszpany zieleń jakąś mocną przybrały ... nad nimi lawenda ... obciachana z kfiatków a i tak jak słoneczko blaskiem pokryje to lato ... no lato ...

Kubusiowo 18:09, 11 paź 2012

Do góry
....słuchajcie odpowiem na posty wieczorkiem bo "zarobiona" jestem A to dlatego, że towar dotarł i robię

Oto towar

Głowki zrobione

I róża
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:05, 11 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)

Boziu.... co to za potwór.........

Ania też nie wiem co to za potwór bo hiszpańskiego nie znam Koleżanka celowo swoją ręke nad nim uwieczniła aby było widać jego rozmiar i można sobie go było kupić na kolację
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 18:00, 11 paź 2012

Do góry
Marleno, Diano i Betysiu- bardzo Wam dziękuję. Dziś już trochę lepiej, mniej kaszlę i generalnie nastrój lepszy, bo słonko wyszło i mogłam chociaż przez szybę podziwiać mój jesienny ogród.
Jak M wrócił z pracy, to poprosiłam go o zrobienie kilku zdjęć.
Najpierw rzut oka na gont drewniany altany, specjalnie dla Grembosi Gont drewniany nie jest tak trwały, jak bitumiczny czy ceramiczny, ale taki drewniany, spatynowany i naturalny najbardziej nam się podoba

No i trochę jesiennych impresji

Szałwia nadal obficie kwitnie

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:50, 11 paź 2012

Do góry
Wy gubicie a ja sadzę a potem przypadkiem rozcinam szpadelkiem, bo wciąż coś kopię
Ogródek Anity 17:48, 11 paź 2012

Do góry
Tuptam..
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 17:38, 11 paź 2012

Do góry
Ewuś, dla Ciebie z okazji trzeciej setki z uśmiechami

Ogród średniowieczny i nie tylko 17:28, 11 paź 2012

Do góry
Tak mam białą lewkonię
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies