Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 18:09, 04 wrz 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

oto moje 2 rodzaje brunnery
i moja jasna trawa i ta rozplenica rubrum dobrze się komponują z rh, chociaż wiem, że jak te ostatnie urosną, trawy trzeba przesadzać!

A co rośnie z brunnerą?

A fotka zza drzewa jest super Takie ogrodnicze podglądactwo

Przyłączam się do gratulacji z okazji 900 strony

Rajski ogród Ani 18:07, 04 wrz 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Pięknie, bardzo pięknie... nic dodać...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 17:58, 04 wrz 2012

Do góry
Irenko, przecież nie było mnie tylko jeden dzień... a tu jubileusz by mnie minął Życzenia więc szybciutko składam, aby Ci pięknie rosło i kwitło, a wątek do tysiączka szybciutko dotarł

Zielony chaos u Dawida 17:56, 04 wrz 2012

Do góry
No to po wymianie sprzętu - nie mam już przerw w łączności

Zatem dziś zdjęcia z kolejnego etapu układania kamieni. Dowiozłem ich dziś trzy taczki, z tym co było zacząłem układać drugą stronę skalniaka. Zostało mi przestrzenie między kamieniami wypełnić mieszanką ziemno-piaskowo-żwirową, ale to w drugiej połowie miesiąca. Od jutra codziennie jedna taczka kamieni i od razu będę układał je tam gdzie mają się znaleźć

Myślę jeszcze na kawałkiem żywopłotu, który ma oddzielać skalniak od części roboczej mojego taty, czyli miejsca, gdzie zawsze jest bałagan. Myślałem o grabie, ale wczoraj w Stargardzie widziałem żywopłot z derenia jadalnego. Teraz się zastanawiam czy nie połączyć przyjemnego z pozytecznym.
Mój kawałek raju II 17:51, 04 wrz 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
http://www.youtube.com/watch?v=5ukusM5gt4Y&feature=related dobranoc

ale super poczochraniec!!
Ogród w Holandii 17:50, 04 wrz 2012

Do góry
Pozdrawiam, uśmiechy przesyłam, powrotu do zdrowia życzę i kwiatuszki wklejam, właśnie zakwitły

Grembosiowo 17:49, 04 wrz 2012

Do góry
Pergola już skończona. Będzie jeszcze przemalowana na trochę ciemniejszy kolor.
Cała rodzina intensywnie pracowała

I teraz mam dylemat, co przy niej posadzić. Chciałabym, żeby długo kwitło i nie porastało szczelnie konstrukcji. Myślałam o powojniku Generał Sikorski albo o milinie (chociaż w moim starym ogrodzie nie chce kwitnąć). Czy jednolite nasadzenia, czy mieszane? Czy potrzebne będą jeszcze jakieś podpory, kratki? Same dylematy. Proszę o poradę.
Ziemia dość ciężka, gliniasta, teren lekko podmokły. Od południa słońce.
Ogrodnik mimo woli 17:28, 04 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)

Za to róza, co już zapomniałam jak się zwała.. pachnie bosko, niebiańsko.... cudniasto...ach zapachów nie da sięjeszcze przesyłć wirtualnie.....
fotka skopana..... ale co tam..... masz wyobrażnie nieziemską, wiec powąchaj..... czujesz????????

Hmmm widać jedno wielkie NIC.... wiec zbliżenia... bliżej nos do kfiatka i wtedy odlot.....

odleciałam ... odurzona wyłożyłam się i ... choć miałam poczytać ... polewituję lepiej ...
Kwiatki i rabatki u Elizy 17:27, 04 wrz 2012

Do góry
Lawenda po przycięciu znowu zakwitła

Rozchodniki coraz ładniejsze

Ogrodnik mimo woli 17:25, 04 wrz 2012

Do góry
Yen napisał(a)
Aniu, u ciebie jak zwykle zjawiskowo. Czosnki cudne. Ja miałam kilka ale jakaś całkiem inna odmiana bo kwitły w czerwcu. Wrzosy cudne! U mnie , choć pod lasem nie chcą rosnąć, to chociaż sobie u innych pooglądam.
A jesień ma bardzo dużo uroku i ja bardzo jesień lubię ! Pozdrawiam Jola
Takie ładne aksamitki w tym sezonie mam na rabatce

Witaj Jolu Dawno Cię nie było
Aksamitki ładniej rosna w gruncie...tak jak i wszystkie rośliny Śliczna aksamitka
Niektórzy ich nie lubią, a ja uwielbiam wszystkie aksamitki... i nawet lubię ich specyficzny zapach
Ogrodnik mimo woli 17:23, 04 wrz 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
u mnie też wrzosy wymarzają ale czosnki, to sobie kupiłam bardzo podobały mi się u Finki w takiej dużej ilości, a i tutaj też zdobią i dodają kolorku pozdrawiam Aniu

Również pozdrawiam czosnkami.... z maja .
Ogrodnik mimo woli 17:21, 04 wrz 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
w serialu oczytałam : ....

Tak, drzewa robią ogród od razu dojrzały.. i dostojny....
Trawy nadają lekkości, a kwiaty koloru........
A trawnik elegancji.. to takie moje przemyślenia.....

I ostatnie przeymyślenie..... a raczej decyzja... będzie u mnie rewolucja... MUS.

Ania !!! ... już się boję ... to będzie coś ... uprzedzam ... obmyślę długą i uciążliwą represje jak mi alejkę ruszysz ... nio

a o reszcie chętnie posłucham i chcę przy tym być

Spoko... szkielet alejki się zostaje z powodu drzew i rh..... a przejscie niedługo będę wycinać meczetą..

A reszta musi być rewolucja... ale jeszcze nie mam pomysłu na rodzaj rewolucji..wiem tylko, że mi sie dużo nie podoba i MUS zmienić.......

Za to róza, co już zapomniałam jak się zwała.. pachnie bosko, niebiańsko.... cudniasto...ach zapachów nie da sięjeszcze przesyłć wirtualnie.....
fotka skopana..... ale co tam..... masz wyobrażnie nieziemską, wiec powąchaj..... czujesz????????

Hmmm widać jedno wielkie NIC.... wiec zbliżenia... bliżej nos do kfiatka i wtedy odlot.....

Kwiatki i rabatki u Elizy 17:14, 04 wrz 2012

Do góry
Astry zniszczył mi majowy przymrozek, ale te które przetrwały zakwitły i cieszą...

Kwiatki i rabatki u Elizy 17:09, 04 wrz 2012

Do góry
Chociaż jestem porządnie przeziębiona i powinnam leżeć w łóżku, to nie mogłam się oprzeć, aby zobaczyć co słychać za oknem...
Zimowity pięknie kwitną

Ogrodnik mimo woli 17:05, 04 wrz 2012

Do góry
Aniu, u ciebie jak zwykle zjawiskowo. Czosnki cudne. Ja miałam kilka ale jakaś całkiem inna odmiana bo kwitły w czerwcu. Wrzosy cudne! U mnie , choć pod lasem nie chcą rosnąć, to chociaż sobie u innych pooglądam.
A jesień ma bardzo dużo uroku i ja bardzo jesień lubię ! Pozdrawiam Jola
Takie ładne aksamitki w tym sezonie mam na rabatce
Nasz przydomowy ogródek 17:03, 04 wrz 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Czy może ktoś wie jak się ta roślinka nazywa? Ma kolorowe urocze listki.

tę roślinę widziałam u Finki, zachwycająca, więc ona sporo ci na ten temat powie

Moim zdaniem to hutujnia.
Rododendronowy ogród II. 16:57, 04 wrz 2012

Do góry
kowaliki wczoraj zrobione, oczywiście musiałam je poczęstowac żeby można było z bliska zdjecia zrobic.

Kowalik !!! Bingo byłam na spacerze i ten maleńki ptaszek wyróżniał się ubarwieniem wśród wróbli. Był tak śliczny, że zwróciłam na niego uwagę.
Dziękuję Bogdziu i serdecznie pozdrawiam.
Ogrodnik mimo woli 16:54, 04 wrz 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
oj, smutno teraz jakoś bez twojego basenu!!

Za to ładniejszy widok
A Everest cieszy się z faktu końca lata.... bo on jest fanem chłodniejszej pogody

Ogródek Hanusi po zimie 16:52, 04 wrz 2012

Do góry
No byłam,byłam.Z sąsiadem pogwarzyłam.Maliny zebrałam, torbę jabłek w gratisie dostałam.
Ogłosiłam zamknięcie sezonu ogórkowego i pomidorowego.Ostatnie owoce powędrowały do koszyka ,a łęty do spalenia.
Przy okazji miejsce po ogórkach przygotowane do posiania ...... chyba gorczycy........Cukinie i dynie jeszcze rosną.

Ale zanim dotarłam do swojego ogródka ,to w porannym słońcu zobaczyłam,kto mi drogę zagradza......
Ogrodnik mimo woli 16:32, 04 wrz 2012

Do góry
A u mnie poszerzyły się horyzonty...... I tym akcentem ogłaszam koniec lata

Teraz będę odpowiadać na pytania po co ten piasek i to koło

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies