Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

weronika77 22:48, 16 lis 2012

Tak, będzie przyjazna i piękna. Niedługo spadną śniegowe gwiazdki i pełne ich poduchy otulą nasze roślinki. Też czekam na takie piękne zimowe widoki.
hanka_andrus 23:12, 16 lis 2012

U mnie ognik wymarzł i juz go nie sadziłam ponownie.U sąsiadki,zmarzł tylko górą, odbija od korzenia,ale na taki 2 metrowy musi znów długo czekać.
Zawsze tu zaglądam,podziwiam i Kajtka głaszczę,ale z pisaniem.... teraz zimą,może będzie więcej.
Martek 23:14, 16 lis 2012

Zdjęcia zapowiadające przyjazd Królowej Śniegu bardzo urocze
jagoda99 04:35, 17 lis 2012

Witam Weroniko!
Ogrod przepiekny Bajkowy nie zaleznie od pory roku
Moje gratulacje
pozdrawim

Milka 11:26, 17 lis 2012

weronika77 napisał(a)
Irenko, jak miło Cię znów widzieć. A nasze spotkanie będzie jeszcze, tym bardziej, że akceptujesz Kajtka.
Zajrzę do Wojsławic i Japońskiego w okresie kwitnienia azalii...będzie cieplej.
Dziękuję za niezasłużone komplementy i serdecznie Was pozdrawiamy.
I krasnalek...

koniecznie! zrobimy wspólny wypad
krasnale zdobią miasto, ale ja coś za nimi nie przepadam
a dziś miłego dzionka życzę
Gardenarium 12:43, 17 lis 2012

Niesamowite skarby Twój ogród skrywa. Kryształki cudne.

Instagram Ogrodowiska
popcorn 12:45, 17 lis 2012

Weroniko w listopadzie też przepięknie u Ciebie! Bardzo mi się podoba! A z poduchami śniegu... mmm
A potem czekać będziemy na wiosnę!

pozdrawiam, miłego weekendu!
weronika77 22:45, 17 lis 2012

Hanusiu, ja też dużo czasu poświęcam na spacery po ogrodach, nie zawsze zostawiam ślad.Mój ognik wysoki jest tylko kwiatuszki wymarzają w maju, to i owoców nie ma. Jak się nie poprawi, dostanie zastępstwo.
Bogdziu, czy goryczki wymagają ochrony przed zimą?
Jagodo99, jak miło powitać Ciebie i Twój ogród w USA, powojniki,lilie i bratki ładnie pokazałaś.
Martku, Irenko, Popcarol i Danusiu, Elizo w listopadzie trzeba kopać (kopczyki różom) i doszukiwać się "bogactwa" w ogrodzie by nie dać się jesiennej depresji.
Radosnych dni życzę na co dzień.
akanta 23:03, 25 lis 2012

weronika77 napisał(a)
Wadol, oto moja lekcja powitalna: posadź ulubione kolory bratków, podlewaj, czasem daj im nawozu do kwiatów, usuń chwasty. Potem znajdziesz w pobliżu małe sadzonki, wtedy wykop im dołeczki, daj kompostu, wsadź i patrz jak rosną. Pozdrawiam.
Bogdziu, jeszcze go nie znasz, brzmi jak byś chciała go poznać bliżej...on jest chętny zawsze.
Tymczasem cieszymy się, że do nas zaglądasz i też pozdrawiamy Ciebie i M. i Twój zawsze piękny ogród.

Listopad w moim ogrodzie...srebro i złoto, i brylanty.

Weroniko piękne zdjęcie z kryształkami lodu.Miskant,rozplenica i chyba kostrzewa piękne przybrały barwy.Takiego miskanta dostałam małą kępkę jesienią i mam nadzieję,że dość szybko się rozrośnie.Wstawiłam nowy awatarek i zdjęcie ,wiem miło się pisze z jakimś uosobieniem a nie tak anonimowo .Mam tylko dwa zdjęcia w ogrodzie bo bywam najczęściej sama .No ale skoro przypadek sprawił to chyba było takie przeznaczenie.Dziękuje,za miłe słowa.Dziś nadrobię zaległości w podziwianiu u ciebie.Pozdrawiam gorąco.
akanta 23:08, 25 lis 2012

wadol napisał(a)

Bratki sieją się same...
size=640x426]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/8/89727/original.JPG[/img]

Witaj Weroniko! Twój ogród to moje marzenie. Od razu zapytam jak to robisz, nawet bratki rosną pół metrowe.
O tym,że same się wysiewają nie wspomnę.
Daj mi kilka lekcji. Plis. Jak wyhodować takie kwiaty???????
Pozdrawiam Dorota

Bratki piękne.Ja z kolei zaszalałam .Wysiałam całe mnóstwo dzwonka karpackiego bo dostałam sporo nasionek.Bratki też mi się pojawiają w nieoczekiwanych miejscach bo kiedyś wysiałam takie chabrowe.Bardzo je lubię .