Witam Bardzo ładny masz ogródek, pełno czosnku, a czosnku nie lubią nornice. U mnie tak samo jest posadzony czosnek ozdobny żółty. Od czasu gdy czosnek rośnie to nornic nie ma. Tak samo jak i cesarskie korony mają zapach niewłaściwy. Ja nie mam koło domu ogródka tylko działkę, a na niej kwiaty, krzewy. Długo szukałam tego kwiatka i wreszcie udało mi się znaleźć.
to goryczka
A to moja nieszczęsna żółta róża kwiat ma przepiekny i nawet pachnie . Może faktycznie posadzę ją do pozostałych . Miejsce mam bo ślimuny pożarły mi dalie
Jolu, to nie jest łatwy rok dla roślin. Ja moje róże pryskałam tym preparatem dwa w jednym. Póki co są zdrowe. Róże Lichfild Angel mam przy podporze, ma raczej wiotkie pędy. Kwiaty są nasiąknięte deszczem i u większości róż zwisają w dół
Ja już nie kupuję nowych róż ( takie mam postanowienie), ale jak to w życiu bywa, postanowienia są po to żeby je zmieniać U mnie nie wszystkie irysy syberyjskie pokazały kwiaty. Oczywiście są też pomyłki
Kupowałam kiedyś kilka świerków serbskich. Dwa oddałam rodzinie, 4 zostawiłam. Okazało się, że są zupełnie inne. Jeden nie podobni do drugiego. Całkowicie zwichrowane
Witam Ochłodziło się trochę, wiatr za bardzo wieje, a słońca jak na razie brak, na działce za mokro by coś robić np. plewić. Jedynie co można to wysiewać i przesadzać bo ziemia jest do tego doskonała.
już przekwitły, ale ładne były
połowa kaktusów jest na działce i zostaną do października
w domu co roku zakwitają hipeastrum. Zawsze u mnie kwitną wtedy kiedy za oknem jest zimno i biało
Wspaniały ogród bardzo zadbany
Jakie masz bordowe drzewka na drugim zdjęciu? Czy one są szczepione? Jak duże urosną?
Warzywnik rewelacyjnie utrzymany, widzę że masz i skrzynie i bezpośrednio w ziemi rabaty.
Skrzynie się nie sprawdziły?
Napisz jeszcze czy dużo czasu poświęcasz na taki wielki warzywnik?
Jestem pod wrażeniem